Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Viljamsu mačā bez pārsteigumiem, Vinči pirmais pusfināls

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Viljamsu mačā bez pārsteigumiem, Vinči pirmais pusfināls
Māsas Viljamsas pēc otrdienas mača Ņujorkā
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Serēnai Viljamsai nepieciešamas vēl tikai divas uzvaras, lai noformētu sezonas "Grand Slam". WTA reitinga līdere otrdienas vakarā "US Open" ceturtdaļfinālā trīs setos pieveica māsu Venusu (6:2, 1:6, 6:3), sasniedzot pusfinālu. Tajā viņas pretiniece būs Roberta Vinči, kurai 32 gadu vecumā pirmais "Grand Slam" pusfināls.

Māsu Viljamsu mačā bez pārsteigumiem

Tas, ka Serēna Viljamsa savai vecākajai māsai vakar nezaudēs, bija droši zināms. Neskatoties uz to, mačam bija milzīga ažiotāža, Artūra Eša vārdā nosauktajā "US Open" galvenajā arēnā pulcējot daudz šovbiznesa slavenību un pat prezidenta amata kandidātu. Tādos apstākļos mačs ātri nedrīkstēja beigties, tāpēc bez pārsteigumiem tika izspēlēti trīs seti.

Pasaules pirmā rakete pēc vieglas uzvaras 1. setā otrajā no 1:1 zaudēja piecus geimus pēc kārtas, bet pēdējā setā vienīgo breiku ieguva jau otrajā geimā, to nokārtojot ar "backhand" raidījumu pa līniju. Mačam patiešām bija laba kvalitāte, jo abas tenisistes cīņu pabeidza ar pozitīvu tīri uzvarēto izspēļu un nepiespiesto kļūdu attiecību. Serēnai 35 un 22, bet Venusai Viljamsai 24 un 15.

Venusai otrajā "Grand Slam" turnīrā pēc kārtas bija jātiekas ar māsu, apzinoties, ka šoreiz uzvarēt viņa nedrīkst, jo Serēna cīnās par kalendāro "Grand Slam" jeb uzvaru visos četros "Grand Slam" turnīros vienas sezonas laikā. Vimbldonā abas sacentās 4. kārtā, kur Serēna tika pie panākuma divos setos. Pēc vakardienas cīņas Ņujorkā Serēnai savstarpējos mačos 16-11 pārsvars.

Serēna otrdien guva septīto uzvaru pēc kārtas "US Open" ceturtdaļfinālos un Ņujorkā pusfinālā spēlēs devīto reizi. Viņai šeit pusfinālos tikai viens zaudējums, 2009. gadā to piedzīvojot Kimai Klijstersai.

Vinči 32 gadu vecumā pirmais pusfināls

Viljamsa pusfinālā sacentīsies ar Itālijas tenisisti Robertu Vinči, kura ar trešo mēģinājumu beidzot pārvarēja "US Open" ceturtdaļfināla barjeru. Vinči Ņujorkā mačos par iekļūšanu pusfināla 2012. un 2013. gadā zaudēja savām tautietēm Flāvijai Pennetai un Sārai Erani, bet šoreiz apspēlēja Kristinu Mladenoviču – 6:3, 5:7, 6:4.

Maču labāk sāka Itālijas veterāne, kura uzvarēja cīņas pirmajos trīs geimos. Mladenovičai startā pārāk daudz kļūdu, bet atspēlēties 1. setā nebija lemts, jo šajā setā bija tikai viena breikbumba. Kad Vinči 2. seta trešajā geimā ieguva jau seta un breika pārsvaru, šķita, ka cīņa drīz būs galā. Roberta pārsvaru uzreiz zaudēja ar trim kļūdām.

Mladenoviča sāka spēlēt labāk, bet Vinči ar paļaušanos uz pretinieces kļūdām tagad vien nepietika. Vēl vairāk – Itālijas tenisiste no 2:1 zaudēja trīs geimus pēc kārtas. Viņai izdevās atspēlēties, bet seta galotne sekmīgāka bija Mladenovičai. Vinči pie rezultāta 5:6 atspēlēja pirmo setbumbu, bet otrās setbumbas izspēlē Francijas tenisistei pretinieces servi izdevās uzņemt tik labi, ka sanāca "atvērt" kortu un izspēli pabeigt diagonālo "backhand" laukuma tukšajā pusē.

Pēdējā setā bija divi ļoti ilgi geimi, kuros izšķīrās mača uzvarētāja. Vinči astoņas minūtes ilgajā ceturtajā geimā atspēlēja trīs breikbumbas, bet Mladenoviča vairāk nekā 10 minūtes ilgušajā septītajā geimā atspēlēja četras, bet ar piekto galā netika, raidot autā "forehand". Mladenovičai lielajā karstumā bija lielas problēmas, vairākas reizes prasot mediķu palīdzību – problēmas gan ar abām kājām, gan kreiso ceļgalu.

Francijas tenisiste mača pēdējā geimā sparīgi cīnījās, atspēlēja pirmo mačbumbu, bet otro novērst nespēja, pārāk riskējot ar itālietes otrās serves atsišanu – bumbiņa netika tālāk par tīklu. Tā bija Mladenovičas 64. nepiespiestās kļūda mačā (11 no tām ar servi), Vinči bija tikai 25. Vinči kopā ar Erani uzvarējusi piecos "Grand Slam" dubultspēļu turnīros, bet vienspēlēs labāko rezultātu sasniegusi šobrīd, kad 32 gadu vecumā pirmoreiz tikusi līdz pusfinālam. Vinči "US Open" spēlē 13. reizi. Vinči Viljamsai visus četrus mačus zaudējusi divos setos.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-09-09 10:06, pirms 9 gadiem
edvins_straume_107735 rakstīja: Var pilnīgi droši uzskatīt ka Viljamsa ir jau finālā. Vinči nav pilnīgi nekādu izredžu. Šodienas mačus ir daudz grūtāk prognozēt un tie ir daudz interesantāki. Pusfināls arī - neatkarīgi lai kāds tas būtu.
Pilnīgi droši ir tas, ka viņa jau ir uzvarējusi turnīru. Jo motivācija šoreiz viņai ir un viņa var tikai zaudēt sev ne pretiniekam!

     [+] [-]

, 2015-09-09 13:03, pirms 9 gadiem
Eksperts varētu ar ģimeni piedalīties dambretes ātrspēlē, tikt līdz finālam un droši zaudēt kādam radiniekam