Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Mazurs: "Grūti saglabāt enerģiju ar mazu ārējo spēlētāju rotāciju"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Mazurs: "Grūti saglabāt enerģiju ar mazu ārējo spēlētāju rotāciju"
Rodijs Mačoha 2021. gada 9. jūlijā. Foto: Romāns Kokšarovs, FIBA

"Komandas ir ļoti atšķirīgas – stilā, jaudā, atlētismā. Koreja – vismazāk atlētiskā komanda Pasaules kausā. Mūsu ārējiem spēlētājiem bija daudz vieglāk spēlēt pret augumā īsāku un fiziski ne tik jaudīgu komandu," pēc iekļūšanas Pasaules U19 kausa 12 spēcīgāko komandu vidū teica Latvijas junioru izlases galvenais treneris Nikolajs Mazurs.

“Mums bija disciplinēti jānospēlē aizsardzībā,” otrās uzvaras atslēgu nosauca treneris. “Jāaptur viņu līderi – spēlētāji ar 22. un 5. numuru, Jeo un Kims Donhgjuns. Viņi izmeta visvairāk metienu. Otrkārt, jāskrien ātrajos uzbrukumos, jo korejieši nekārtīgi atgriezās aizsardzībā.”

“Piespēļu brāķis sakrājās gan uz meistarības trūkuma, gan noguruma rēķina,” turpināja Mazurs. “Esam strādājuši piespēļu kultūras uzlabošanai, taču viena mēneša laikā to nevar izlabot. Piespēle kā ieradums veidojas no bērnības. Pret (izmēros) lielām komandām – kā Senegālu – nevaram uztaisīt ātru bumbas kustību. Viss aiztaisīts “ciet”, spēlētāji ar garām rokām pārķer bumbas.”

Treneris uzskata, ka Latvijas nākamajai pretiniecei bija jāspēlē ceturtdaļfinālā. “Austrālija “Top 8” nav tikai nejaušības dēļ. Pret viņiem aizvadījām pārbaudes spēli – jaudīga, atlētiska vienība ar izteiktiem līderiem. Mūsu grūtākais uzdevums – saglabāt augstu enerģijas līmeni, jo ārējiem spēlētājiem ir maza rotācija. Garie – dažādi. Viens var spēlēt pret īsāku, cits – pret garāku sastāvu.”

Kā panākt, lai juniori, dzīvojot slēgtā vidē, nezaudētu koncentrēšanās spējas un interesi? “Jaunos spēlētājus "burbulī" visu laiku jānodarbina. Jāsaplāno diena tā, lai viņi būtu aizņemti – neveltītu uzmanību nevajadzīgām lietām un spētu koncentrēties basketbolam. Cenšamies, lai spēlētāji būtu enerģiski un motivēti. Ne vienmēr izdevās.”

Treneris atgādināja, ka daudzie ierobežojumi negatīvi ietekmēja spēlētāju meistarību. “Zems enerģijas līmenis ir sekas vājai vispārējai sagatavotībai. Četrās nedēļās nevar ielikt taktisko un tehnisko bāzi. Aizvadītajā sezonā bija grūti runāt par bāzes ielikšanu – īpaši, ja spēles nenotika vai spēlētājs sēdēja uz soliņa. Sekas – laukumā ātri aizsitas elpa, nevar paskriet un pieņemt lēmumus.”

Pasaules U19 kauss, izslēgšanas spēles (skaties YouTube.com/FIBA )

Trešdiena, 7. jūlijs, astotdaļfināli
Francija – Mali 86:52
Japāna – Serbija 86:89
Spānija – Austrālija 86:73
Lietuva – Irāna 96:53
Argentīna – Turcija 76:74
Senegāla – Latvija 57:44
Koreja – ASV 60:132
Kanāda – Puertoriko 86:56

Piektdiena, 9. jūlijs, ceturtdaļfināli par 1. un 9. vietu
Puertoriko – Austrālija 52:95 (par 9. vietu)
Kanāda – Spānija 81:77 (par 1. vietu)
Irāna – Mali 71:59 (par 9. vietu)
Lietuva – Francija 79:84 P (par 1. vietu)
Latvija – Koreja 90:67 (par 9. vietu)
Senegāla – ASV 58:88 (par 1. vietu)
20:30 Japāna – Turcija (par 9. vietu)
21:00 Serbija – Japāna (par 1. vietu)

Sestdiena, 10. jūlijs, pusfināli par 1., 5., 9. un 13. vietu
Puertoriko – Koreja (par 13. vietu)
Mali – Japāna/Turcija (par 13. vietu)
Austrālija – Latvija (par 9. vietu)
Irāna – Turcija/Japāna (par 9. vietu)
Spānija – Senegāla (par 5. vietu)
Lietuva – Serbija/Argentīna (par 5. vietu)
Kanāda – ASV (pusfināls)
Francija – Serbija/Argentīna (pusfināls)

     [+] [-]

, 2021-07-09 22:11, pirms 3 gadiem
treners tomer neiztureja un palaida škidro 😀
protams, protams. nav fiziskais, mēneša laikā nevar piespēles iemācīt... ja pusgada laikā nevari fizisko ielikt, tad ko piesakies trenēt? gribēji paspīdēt U19, bet nesanāca? nevari kaut vai saviem kandidātiem no ogres gada laikā piespēles iemācīt? atgādini, kurās līgās tevis no bernibas izaudzinātie spēlē, salīdzināsim kuriem lielmeistariem no bernibas tu iemaciji to, ko šo speletaju treneri nemaceja.
panēmi komandu - tad kopā ar viniem uzvari un zaudē nevis sāc lūzeru attaisnojumus - es nepaspēju, spēlētāji vāji sagatavoti, laiks par maz utml

  +1 [+] [-]

, 2021-07-09 23:37, pirms 3 gadiem
Tā problēma ir noteikti visos sporta veidos un visās vecuma grupās, jo treneri nav īpaši izglītoti. Mr Bob Hartley teica, ka ar latviešu hokejistiem ir ļoti grūti strādāt, jo viņi ir vārguļi. Veču ķermenis, bet bērna miesasbūve. Nav ielikta bāze nevienā sporta veidā. Futbolisti arī tādi paši, puslaiku max var izturēt

     [+] [-]

, 2021-07-10 20:21, pirms 3 gadiem
Piedod Nikolaj, bet pierādīji, ka esi stulbs. Pats šo sastāvu piepildīji ar tūristiem. Tad arī ēd un nežēlojies.