Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Vai Džokovičs un Nadals nokārtos savstarpēju pusfinālu?

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vai Džokovičs un Nadals nokārtos savstarpēju pusfinālu?
Rafaels Nadals.Foto: AFP/Scanpix

Parīzē šodien būs "French Open" otrā ceturtdaļfinālu diena. Vīriešu turnīrā šķietami neizbēgama ir Novaka Džokoviča un Rafaela Nadala sadursme pusfinālā. Savukārt dāmu turnīrā titula aizstāvēšanai tuvojas Iga Švjonteka.

2016. gada čempionam Novakam Džokovičam aizvakar bija lielas problēmas pret 19 gadus veco Lorenco Muzeti, viņu no 0:2 deficīta uzvarot, pateicoties Itālijas jaunekļa nogurumam. Arī šodien Džokovičs tiksies ar Itālijas spēlētāju, tiesa, ar vienu būtisku atšķirību – Mateo Berretīni nevar būt noguris. Varbūt vienīgi no sava nākamā mača gaidīšanas. Berretīni, kurš trīs mačos zaudējis tikai vienā setā, nav spēlējis četras dienas, jo viņam 4. kārtas mačs nebija jāspēlē Rodžera Federera izstāšanās dēļ. Džokovičs ar Berretīni ticies vienreiz, viņu 2019. gadā Londonā ar 6:2, 6:1 sagraujot itālieša "ATP Finals" debijā.

13-kārtējais čempions Rafaels Nadals un Djēgo Švarcmans ceturtdaļfinālu sasnieguši bez zaudētiem setiem. Spāņu "bullim" pret mazo argentīnieti ir nomācoša 10-1 bilance. Švarcmans vienīgo uzvaru guva pagājušā gada septembrī Romas "Masters" ceturtdaļfinālā ar 6:2, 7:5. Nadalam tas bija vien trešais mačs pēc septiņu mēnešu pārtraukuma, kas bija saistīts ar koronavīrusa pandēmijas sekām. Rafa Švarcmanu trīs nedēļas vēlāk ar 6:3, 6:3, 7:6(0) sakāva "French Open" pusfinālā. Abi Parīzē tikās arī 2018. gadā, kad Nadals uzvarēja ceturtdaļfinālā ar 4:6, 6:3, 6:2, 6:2.

Sieviešu turnīrā sešas no astoņām ceturtdaļfinālu dalībniecēm pirmoreiz "Grand Slam" turnīrā tikušas tik tālu. Tas ir viena "Grand Slam" turnīra rekords. Trīs tenisistes no šī sešinieka spēlēja vakar, bet vēl trīs uzstāsies šodien. Grieķijas pirmā "Grand Slam" ceturtdaļfināliste Marija Sakari spēkosies ar čempioni Igu Švjonteku, kura Parīzē uzvarējusi jau 22 setos pēc kārtas. 9. vietā esošā Švjonteka un 18. numurs Sakari ir rangā augstāk esošās tenisistes, kuras "izdzīvojušas" pārsteigumiem bagātajā turnīrā. Abām šodien būs pirmā tikšanās.

Pirmoreiz spēkosies arī "Grand Slam" ceturtdaļfinālu debitantes Koko Gofa un Barbora Krejčīkova, kuras ir 2018. gada "French Open" čempiones citās disciplīnās. Gofa toreiz uzvarēja junioru turnīrā, bet Krejčīkova triumfēja dubultspēlēs. Abas uz šo maču ierodas ar deviņu uzvaru sēriju. 17 gadus vecā amerikāņu tīne pirms došanās uz Parīzi uzvarēja WTA 250 turnīrā Parmā, bet čehiete Strasbūras WTA 250 turnīrā izcīnīja pirmo WTA vienspēļu titulu.

     [+] [-]

, 2021-06-09 12:16, pirms 3 gadiem

     [+] [-]

, 2021-06-09 14:01, pirms 3 gadiem