Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Liepiņam 43. vieta Parīzes-Tūras velobraucienā

Andrejs Siliņš

Liepiņam 43. vieta Parīzes-Tūras velobraucienā
Emīls Liepiņš
Foto: Larine Phillipe

Latvijas šosejas riteņbraucējs Emīls Liepiņš no Francijas profesionālās kontinentālās komandas "Delko Marseille Provence KTM" svētdien izcīnīja 43.vietu Parīzes-Tūras velobraucienā (UCI kat.1.HC).

Velobrauciena finišu pirmais sasniedza "Quick-Step Floors" vienības itāļu sprinteris Mateo Trentīns, finiša spurtā pieveikdams "Sunweb" dāņu riteņbraucēju Sērenu Kragu Andersenu un savu komandas biedru Niki Terpstra no Nīderlandes.

Kā zināms, Trentīns pirms mēneša izcīnīja uzvaras četros prestižā daudzdienu velobrauciena "Vuelta a Espana" posmos, kā arī bija ceturtais pasaules čempionātā.

Tikmēr Liepiņš uzvarētājam zaudēja 45 sekundes, finišēdams 43.vietā, kas bija labākā no visiem astoņiem "Delko Marseille Provence KTM" riteņbraucējiem.

Savukārt viņa tautietis un komandas biedrs Gatis Smukulis uzvarētājam zaudēja divas minūtes un 22 sekundes kas viņam deva 85.vietu 167 riteņbraucēju konkurencē.

Kā vēstīts, pagājušajā nedēļā Smukulis uz vēl vienu sezonu pagarināja līgumu ar "Delko Marseille Provence KTM" komandu. Smukulis Marseļas komandu, kuras sporta direktors ir latvietis Arvis Piziks, pārstāv kopš sezonas sākuma, bet Liepiņš vasarā noslēdza stažiera līgumu, kas stājās spēkā 1.augustā.

Izmantotie resursi:
LETA