Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2961, Did:0, useCase: 3

Ostapenko/Vega neizmanto iespējas un piekāpjas "US Open" ceturtdaļfinālā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ostapenko/Vega neizmanto iespējas un piekāpjas "US Open" ceturtdaļfinālā
Dāvids Vega un Aļona Ostapenko. Foto: @vegadavid23official

ASV lielākajā pilsētā Ņujorkā turpinās gada pēdējais "Grand Slam" jeb "US Open". Jaukto dubultspēļu ceturtdaļfinālā Latvijas-Spānijas tenisa duets Aļona Ostapenko un Dāvids Vega šonakt zaudēja ASV pārim Ketijai Maknellijai un Viljamam Blumbergam - 6:7, 2:6.

Kā jau ziņots, Ostapenko/Vega triumfēja jaukto dubultspēļu astotdaļfinālā - 6:1, 6:1.

Lietus dēļ ceturtdaļfinālu pārcēla par dienu vēlāk. Sākotnēji cīņa bija ieplānota "US Open" trešajā lielākajā stadionā ("Grandstand" bez jumta), bet galu galā to pārcēla uz otro lielāko stadionu - "Louis Armstrong" ar uzvelkamo jumtu.

Ceturtdaļfināla pirmajos sešos geimos stabilāk noservēja ASV duets, taču 40-40 nebija (3:3). Astotajā geimā Vega lieliski nospēlēja pie tīkla, palīdzot noturēt Ostapenko servi - 4:4. Blumbergs pārliecinoši noformēja 4:5, kādas izspēles laikā Vegam no kabatas bumba izkrita laukumā, taču izdevās panākt 5:5. Amerikānietes serves geimā Maknellija netrāpīja laukumā, savukārt Vega triumfēja pie tīkla un izpildīja neatvairāmu sitienu, sarūpējot uzreiz trīs breika iespējas. Ilga izspēle noslēdzās ar Ostapenko sitienu tīklā, turklāt oponenti uzvarēja arī nākamajās divās epizodēs - 5:6. Ostapenko noturēja servi. Taibreikā spānis pieļāva dubultkļūdu (0-2) un iesita tīklā (1-3), amerikānis netrāpīja laukumā (2-3), Ostapenko sita pārāk tālu (2-4), spānis triumfēja pie tīkla (3-4) un netrāpīja laukumā (3-5), amerikānis noformēja eisu (3-6), amerikāniete netrāpīja (4-6), Ostapenko panāca 5-6, Vega sarūpēja 6-6, amerikānis sita pāri laukumam (7-6), spānis netrāpīja (7-7) un triumfēja pie tīkla (8-7), amerikāniete noformēja 8-8, amerikānis ar servi panāca 8-9, bet Maknellija finišēja ar neatvairāmu sitienu. Pirmajā setā zaudējums - 6(8):7.

→ → Nākamā seta sākumā Vega noturēja servi (1:0), Ostapenko serves geimā rezultāts kļuva 40-40, bet tad Vega netrāpīja - 1:2. Vegas serves geimā Blumbergs ar neatvairāmu sitienu sarūpēja divas breika iespējas, Ostapenko izlīdzināja, bet izšķirošajā epizodē triumfēja spānis - 2:3. Blumbergs turpināja dominēt ar servi, tur mūsējie joprojām gandrīz neko nevarēja padarīt - 2:4. Ostapenko serves geimā rezultāts kļuva 15-40, amerikānis pamanījās netrāpīt, Latvijas tenisiste ar servi panāca 40-40, bet izšķirošajā epizodē Maknellija izpildīja neatvairāmu sitienu - 2:5. Zaudējums arī otrajā setā - 2:6.

Ņujorkas jaukto dubultspēļu ceturtdaļfināla zaudētāji nopelnīja 23 200 ASV dolāru naudas balvu, savukārt par pusfinālu pienākas 42 000 (apmēram četras reizes mazāk nekā sieviešu dubultspēlēs).

Atgādinām, ka "US Open" vienspēļu turnīrā Ostapenko zaudēja jau pirmajā kārtā, bet sieviešu dubultspēlēs kopā ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku spēlēja astotdaļfinālā.

Sieviešu dubultspēļu sezonas rangā Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka pirmdien, domājams, būs trešajā vietā, saglabājot ļoti labu cerību pirmoreiz kvalificēties WTA finālturnīram, kas 31. oktobrī sāksies Teksasas pilsētā Fortvērtā.

Izmantotie resursi:
wtatennis.com

     [+] [-]

, 2022-09-08 07:19, pirms 2 gadiem
Hawkeye turpina pierādīt to, ka no tā nav jēgas. Hawkeye turpina pierādīt to, ka tas no tenisa noteikumiem neko nesajēdz un nesaprot. Līniju nosaukšana arī pilnīgi garām un totāli kļūdaina. Hawkeye pamanās Ostapenko un Vegas bumbiņas, kuras piezemējās zonās, kurās pēc visiem oficiālajiem tenisa noteikumiem dubultspēlēs kā iekšā, ieskaitīt par autiem un punktus dod Maknallijai un Blumbergam. Tik stulbu Hawkeye mums tenisā nevajag.