Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:589, Did:0, useCase: 3

Virslīga startē ar HS ''Rīga/Prizma'', ''Zemgale/LLU'' un ''Kurbads'' uzvarām

Virslīga startē ar HS ''Rīga/Prizma'', ''Zemgale/LLU'' un ''Kurbads'' uzvarām
HK Dinamo Juniors komandai spēlē pret HS Rīga/Prizma nespēja glābt pat Māris Jučers (attēlā).
Foto: Vladislavs Proškins

Sestdien ar trim spēlēm startēja jaunā Latvijas Virslīgas hokeja čempionāta sezona. Virslīgas debitanti HK „Kurbads” izbraukumā pārliecinoši ar 9:2 uzveica „Ozolnieki/MONARCH”, „Zemgale/LLU” savu skatītāju priekšā neatstāja nekādas cerības „Daugavpils” vienībai (7:2) un HS „Rīga/Prizma” spraigā cīņā ar rezultātu 4:3 izcīnīja uzvaru pār „Dinamo Juniors”.

Sestdien sākās Latvijas hokeja čempionāta jaunā sezona, kurā savā starpā tikās "Dinamo Juniors" un "Rīga"/"Prizma" hokejisti. Uzvaru ar rezultātu 4:3 (1:1, 2:1, 1:1) izcīnīja HS "Rīga/Prizma" vienība. Uzvarētājiem precīzi meta Elvis Veldze, Viktors Lobačevs, Aleksandrs Baburins un Vadims Adoņevs. Savukārt "Dinamo Juniors" labā vārtus guva "Dinamo Juniors" hokejistiem palīdzēja Rūdolfs Krieviņš, Roberts Vīksna un Pēteris Priediņš. Jāatzīmē, ka "Dinamo Juniors" vārtus sargāja pērnā pasaules čempionāta dalībnieks Latvijas izlasē - Māris Jučers.

Latvijas virslīgas hokeja čempionātā pie pirmās uzvaras tikusi „Kurbads” komanda, kura debijas spēlē tikās pret „Ozolnieki/MONARCH” hokejistiem. Ozolnieku ledus hallē uzvaru ar rezultātu 9:2 (1:2, 1:1, 0:6) izcīnīja „Kurbads”. Uzvarētājiem divreiz precīzs bija Pēteris Ostošovs, bet pa vieniem vārtiem guva Hārdijs Parādnieks, Ēriks Bisenieks, Renārs Undelis, Toms Hartmanis, Pauls Zvirbulis, Ronalds Cinks un Valērijs Fiļimonovs. Jāatzīmē Undeļa sniegums - uzbrucējs guva vārtus un atdeva četras rezultatīvas piespēles. Savukārt mājiniekiem vārtus guva Ēriks Bisenieks un Romāns Glazkovs.

Hokeja komanda „Zemgale/LLU” jauno virslīgas sezonu sestdien atklāja Jelgavas Ledus hallē ar spēli pret „Daugavpils” vienību, kuru pārspēja ar pārliecinošu rezultātu 7:2 (1:0, 5:0, 1:2) . Mājiniekiem ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Artūrs Āboliņš un Viktors Jasionis, pa reizei precīzi bija Artjoms Ogorodņikovs, Raivis Kurņigins un Viesturs Cimermanis, viņam arī divas rezultatīvas piespēles.

„Ja nebūtu trešā perioda, spēle bija laba, un plāns kopumā izpildīts,” pēc mača „Zemgales ziņām” atzina Jelgavnieku galvenais treneris Guntis Pujāts, ka pārliecinošais 6:0 bijis par iemeslu atslābumam, kādu nedrīkstētu pieļaut. Vai iepriekšējo gadu komandas kapteinim un virslīgas rezultatīvākajam spēlētājam Pujātam tādā situācijā negribējās gluži vai pašam iet laukumā? „Kad spēlēju, tad spēlēju, bet trenera postenī man tādas domas nenāk prātā,” atzīst šogad Sporta pedagoģijas akadēmiju ar hokeja trenera diplomu absolvējušais Guntis Pujāts.

Nākamā Virslīgas spēle ir paredzēta šo trešdien, 11. septembrī, kad HK "Kurbads" "Vidzemes" ledus hallē Ogrē uzņems HK "Zemgale/JLSS".

Latvijas Virslīgas hokeja čempionāta STATISTIKA