Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Kontaveita viegli uzvar Martiču, Palermo finālā tiksies ar Ferro

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kontaveita viegli uzvar Martiču, Palermo finālā tiksies ar Ferro
Anete Kontaveita. Foto: AFP/Scanpix

Svētdien Palermo tiks pabeigts pirmais WTA turnīrs pēc piecu mēnešu pārtraukuma. Plkst. 20:30 gaidāmajā finālā par karjeras otro WTA trofeju sacentīsies Igaunijas tenisa līdere Anete Kontaveita un Francijas sportiste Fiona Ferro.

Ar ceturto numuru izliktā Anete Kontaveita (WTA 22.) pirmajā pusfinālā viegli izrēķinājās ar turnīra pirmo numuru Petru Martiču (WTA 15.), Horvātijas spēlētāju sakaujot ar rezultātu 6:2, 6:4 un revanšējoties viņai par 20. februārī piedzīvoto 6:7(4), 1:6 zaudējumu Dubaijā, kur abas sacentās uz cietā seguma.

Martičai šodien uz sev ērtākā māla bija problēmas ar vienu kāju, apgrūtinot kustēšanos, kā rezultātā Kontaveita varēja izteikti dominēt. Igaunietei tīri uzvarētajās izspēlēs bija graujošs pārsvars ar 31:14, agresīvā spēlē pieļaujot tikai 17 nepiespiestās kļūdas, kamēr Martičai bija 25.

Martiča pirmoreiz WTA turnīrā bija izsēta ar pirmo numuru un ar pusfināla sasniegšanu garantēja vienas pozīcijas kāpumu rangā, tādējādi pirmdien atgriežoties savā rekordpozīcijā – viņa 14. vietā pirmoreiz nokļuva 13. janvārī.

Kontaveita sesto reizi spēlēs WTA finālā (1-4). Viņa savu pagaidām vienīgo WTA titulu izcīnīja 2017. gadā zālāja seguma "International" kategorijas turnīrā Hertogenbošā.

Fiona Ferro (WTA 53.) neizsētu spēlētāju otrajā pusfinālā ar 2:6, 6:2, 7:5 apspēlēja Itālijas pirmo raketi Kamilu Džordži (WTA 89.), kura sev tipiskā agresīvā un haotiskā spēlē pārāk daudz kļūdījās. Džordži 3. seta 10. geimā neļāva pretiniecei izservēt maču, taču tūlīt pie 5:5 atkal zaudēja servi, un Ferro ar otro mēģinājumu pielika punktu.

Ferro otro reizi spēlēs WTA finālā. Arī pirmais bija "International" līmeņa turnīra uz māla seguma, kad viņa pagājušā gada vasarā uzvarēja Lozannā. Ferro ir 0-1 bilance pret Kontaveitu, viņai 2016. gadā ar 5:7, 7:6(6), 2:6 zaudējot ITF turnīrā Francijā.