Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Šteinberga debitē ar sešiem punktiem un uzvaru, Jēkabsone-Žogota zaudē

Rolands Eliņš

Šteinberga debitē ar sešiem punktiem un uzvaru, Jēkabsone-Žogota zaudē
Anete Jēkabsone-Žogota un Gundars Vētra
Foto: kurskbasket.ru

Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā Kurskas „Dynamo” komanda ar zaudējumu 68:78 uzsākusi FIBA sieviešu Eirolīgas ceturtdaļfināla sēriju, kas risināsies līdz divām uzvarām. Savukārt pie panākuma tika Anetes Šteinbergas jaunais klubs Prāgas USK, kas viesos ar 68:56 pārspēja "Famila Schio".

Kurskas „Dynamo” ar treneriem Gundaru Vētru, Mārtiņu Zībartu un Ēriku Visocki iekļuva Eirolīgas ceturtdaļfinālā, pateicoties trešajai vietai A apakšgrupā, kas nākamajā kārtā saveda kopā ar B grupas otrās vietas ieguvēju Orenburgas „Nadezhda”. Maču „Dynamo” iesāka veiksmīgāk, pirmo ceturtdaļu uzvarot 18:13, taču daudzās kļūdas pārsvaru izdzēsa.

Spēles otrajā un trešajā ceturtdaļā rezultāta ziņā jau valdīja līdzsvars, taču savā laukumā spēlējošās „Nadezhda” basketbolistes bija krietni pārākas pēdējās ceturtdaļā, kad uzvarēja ar 27:19, kas ļāva svinēt uzvaru arī visā spēlē ar 78:68. Anete Jēkabsone-Žogota laukumā pavadīja 35:43 minūtes, kuru laikā guva piecus punktus (1p. 3/5, 2p. 1/3, 3p. 0/3). Viņa arī savāca četras atlēkušās bumbas un izdalīja trīs rezultatīvas piespēles, kā arī pieļāva divas kļūdas un trīsreiz pārkāpa noteikumus. Šosezon Eirolīgā Latvijas basketboliste izcēlusies ar vidēji spēlē gūtiem 15 punktiem.

Tikmēr debijas spēli Eirolīgā jaunajā komandā piedzīvoja Anete Šteinberga, kuras pārstāvētā Prāgas USK izslēgšanas mačus sāka ar panākumu izbraukumā pār "Famila Schio" (68:56). Galveno pārsvaru USK nodrošināja pēdējā ceturtdaļā, kuru Čehijas vienība uzvarēja ar 21:11. Šteinberga devās komandas starta pieciniekā, laukumā bija 15 minūtes un 48 sekundes, guva sešus punktus (2p. - 3/7), izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu un pieļāva vienu kļūdu.

Izmantotie resursi:
Schedule | EuroLeague Women
Famila Schio - ZVVZ USK Praha | EuroLeague Women

  -1 [+] [-]

, 2016-03-08 19:46, pirms 8 gadiem
Kāpēc Anetei Kurskā nav iedots nr.10, bet nr.12 ? ...varbùt tāpēc truļi nekrīt...