Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"MotoGP" posmu aptur pēc avārijas, "Ducati" nodrošina titulu

Juris Grīns
Juris Grīns

"MotoGP" posmu aptur pēc avārijas, "Ducati" nodrošina titulu
Frančesko Baņaija. Foto: Ducati Corse

Portugālē, Algarves trasē šodien norisinājās "MotoGP" pasaules čempionāta priekšpēdējais posms, kas tika pārtraukts divus apļus pirms finiša notikušas avārijas dēļ. Par uzvarētāju kļuva Frančesko Baņaija, bet viņa pārstāvētā "Ducati" rūpnīca priekšlaicīgi nodrošināja titulu ražotāju ieskaitē.

Itāļu motosportists Baņaija jau piekto posmu pēc kārtas bija uzvarējis kvalifikācijā un sacīkstēs spēja noturēties pirmajā pozīcijā, lai gan viņam spraigu konkurenci sastādīja Žoans Mirs no "Suzuki" komandas. Kad sacīkstes tika pārtrauktas, Baņaija aizvien bija vadībā un tika pasludināts par uzvarētāju, Miram pienācās otrā vieta, bet trešais finišēja "Ducati" rūpnīcas braucējs Džeks Millers.

Sarkanie karogi tika izkārti pēc tam, kad līkumā trasi nesadalīja Ikers Lekuona un mājinieks Migels Oliveira. Lai gan negadījums nešķita smags, Olivera, kurš bija pie samaņas, no trases tika nonests uz nestuvēm.

Pirmo reizi šosezon pēc kritiena izstājās Fabio Kvartararo, kurš jau iepriekšējā posmā bija nodrošinājis uzvaru 2021. gada pasaules čempionāta kopvērtējumā. Lai gan viņam pašam tas neko vairs neietekmēja, "Yamaha" rūpnīca līdz ar to piedzīvoja zaudējumu ražotāju ieskaitē, kur priekšlaicīgi titulu nodrošināja "Ducati". Visaugstāk no visiem "Yamaha" motociklu izmantotājiem finišēja Valentino Rosi, kurš palika 13. vietā.

Iepriekšējo divu "MotoGP" posmu uzvarētājs Marks Markess šo posmu izlaida, jo treniņa laikā nesen piedzīvoja kritienu un guva smadzeņu satricinājumu. Viņu "Honda" komandā aizvietoja Stefans Bradls, kurš palika piecpadsmitais.

Lai gan "Ducati" rūpnīca kļuvusi neaizsniedzama ražotāju ieskaitē, komandu ieskaitē titula ieguvēja starp "Monster Energy Yamaha" un "Ducati Lenovo" tiks noskaidrota "MotoGP" pēdējā posmā, kas 14. novembrī norisināsies Spānijā, Valensijas trasē.