Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2546, Did:0, useCase: 3

Paste: "Bauda skatīties Somijas hokeju. Žēl tikai, ka pretī bija mūsu puiši"

Rolands Eliņš

Paste: "Bauda skatīties Somijas hokeju. Žēl tikai, ka pretī bija mūsu puiši"
Foto: IIHF

„Olybet” hokeja eksperts Guntars Paste pēc Latvijas zaudējuma PČ spēlē pret Somiju (1:8) pievērsa uzmanību, ka mūsu izlase atkal ātri nokļuvusi iedzinējos un vēlāk mača gaitā salūzusi pret iedvesmojoši spēlējošo Somiju, kuras rādīto skaisto hokeju viņam katrā citā spēlē būtu bijis patīkami vērot. Tāpat Paste uzskatīja, ka Latvijas izlasei bija nepieciešama vārtsarga nomaiņa, turklāt jau pēc pirmām perioda.

„Sākums jau nemaz nebija tik bezcerīgs, rādījām normālu spēli. Tad bija ātri somu goli, un visiem pamazām nolaidās galvas, bet somiem to tik vajadzēja,” ar rūgtumu sacīja Guntars Paste. „Ja pret Dienvidkoreju likās, ka somi spēlē tāpat vien, tad šoreiz izskatījās, ka viņi paši baudīja savu spēli un ķēra kaifu. Un kāpēc? Viņiem spēle gāja no rokas, laukumā sanāca gandrīz viss.”

„Vai tiešām somi bija tik stipri, vai tomēr šoreiz tie bija mūsējie, kuri nospēlēja švaki? Laikam jau abas atbildes ir pareizas,” atzina Paste. „Tas, ka somi ir ātrāki un spēcīgāki, bija skaidrs jau iepriekš. Tagad viņi arī spēlēja ar iedvesmu uzbrukumā. Paskatieties vēlreiz, kā viņi kombinējās vairākumā! Tāds ir vairākums, uz kuru mēģina tiekties visas komandas – visi spēlētāji visu laiku kustībā, maina pozīcijas, meklē iespējas, kad pielīst tuvāk vārtiem. Nevis kā mēs, kad lielāko vairākuma daļu visi stāv uz vietas un gaida piespēli, kamēr viens ar ripu meklē, kur piespēlēt.”

„Bija pat žēl skatīties, kā mūsu aizsardzība tika izvazāta. Kā jau teicu, somi šoreiz gribēja samest daudz un samest skaisti, un tādu hokeju bija patiešām bauda skatīties. Žēl tikai, ka tieši mūsējie bija pretī,” noteica Paste. „Somi jau tagad izskatās noskaņoti lieliem panākumiem, izskatās labā sportiskajā formā, turklāt viņiem jau izlase pilna ar jauniem puišiem. Jāpiekrīt, ka Somijas izlases nākotne izskatās spoži.”

Latvijas izlasē vakar visu spēli vārtos bija Kristers Gudļevskis, kurš ielaida astoņas ripas, taču tā arī netika nomainīts. Paste uzskatīja, ka būtu bijis vērts nomainīt Gudļevski jau pēc trešās ielaistās ripas vai arī pēc pirmā perioda: „Skaidrs, ka Gudļevski pašu vainot daudzajos vārtu zaudējumos nav īsti taisnīgi, taču nomainīšana būtu bijusi signāls pārējai komandai, ka kaut kam jāmainās. No zaudējuma droši vien nebūtu glābis arī Merzļikins vai jebkurš cits vārtsargs, taču tagad tika atļauts, ka vienam mūsu vārtsargam iemet astoņus vārtus.”

Daudz lielākas problēmas Latvijas izlases spēlē Paste toties saskatīja komandas sadarbību veidošanā, kuras, viņaprāt, bijis par maz: „Kad somi palielināja savu pārsvaru, mūsu izlasē sākās daudz individuālas spēles, tas īsti nepatika. Neredzēju īsti kopīgu mērķtiecību. Iekrita acīs Roberta Bukarta metienu izvēle – pats gāja un meta, kad vien varēja, vismaz pāris reizēs varēja izspēlēt tālāk. Bet nevar jau cerēt, ka tādi vienkārši metieni nesīs vārtus, it sevišķi pret Somiju. Jāpagaida, kamēr kāds pieiet vārtsargam priekšā vai nostumj aizsargu malā, bet arī to reti kurš darīja.”

Paste arī rūgti pasmējās par to, kā somi paskolojuši Latvijas izlasi ar sava aizturētā soda izspēli, kad somi ļoti ilgi noturēja ripu un praktiski izspēlēja vairākumu seši pret pieciem: „Tā ir mūsdienās arvien populārāka hokeja tehnoloģija, uz kuru mūsu izlase nenoreaģēja. Mērķis tur ir viens – nokausēt pretinieku, likt, lai dzenas pēc ripas. Latvijas hokejisti sākumā īpaši necentās pārtraukt aizturēto sodu, bet tad pamazām saprata, ka somiem jau nekas netraucē tā turēt ripu kaut vai līdz beigām. Kādas divas minūtes somi izvazāja un nogurdināja pretiniekus aizturētajā sodā, bet pēc tam jau varēja spēlēt īstajā vairākumā.”

„Nekāda traģēdija gan nav notikusi,” Paste noraidīja pesimismu, norādot, ka lielajai rezultāta starpībai izšķirošas nozīmes (vismaz pagaidām) nav. „Jāmēģina nolikt šī spēle pagātnē, jāaizmirst, un visam vajadzētu būt labi. Varbūt pat tieši sanāks labi, ka šāda sagrāve bija tieši pirms tikšanās ar Dienvidkoreju, jo puiši būs nikni un 100% gatavi reabilitēties. Ar korejiešiem gan var sanākt bīstami – arī Kanādai viņi zaudēja bez variantiem, taču pēc spēlēm pret somiem un kanādiešiem tomēr īsti negribas izdarīt secinājumus par Dienvidkorejas izlases spēku.”

     [+] [-]

, 2018-05-07 12:28, pirms 6 gadiem
Nu redzot, kas notiek ar citām komandām ,kuras būvē vēl stiprāku mehānismu, tad nespīd nekas spožš, rīt vissvarīgākā ciņā apr palikšanu Elitē!

  +2 [+] [-]

, 2018-05-07 12:30, pirms 6 gadiem
Cik esmu vērojis, LV neiespringstu uz parastiem metieniem, kuri parasti iekrīt mūsu vārtos, tie netiek bloķeti, vienkārši tiek atļauti mest! Un pieļauju to ka rīt no Korejas būs daži parasti metienu un būs gols, noteikti, jo LV nespēj saprast ka parasti metieni arī jābloķē!!

     [+] [-]

, 2018-05-07 12:31, pirms 6 gadiem
Pret somiju, ja čali būtu koncentrēti spēlējuši, būtu rezultāts 4:1

     [+] [-]

, 2018-05-07 12:31, pirms 6 gadiem
4 goli tādi, vispār nekādi,
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-05-07 12:38, pirms 6 gadiem
Arī somiem ir bijuši kritumi.Piemēram u-18 un u-20 izlases viņiem kādu laiku nespēja iekļūt četriniekā PČ un pirms kāda laika somu skaits NHL bija strauji samazinājies,bet pašlaik viņiem ir ienākuši un ienāk daudz jaunu talantīgu spēlētāju.

  +2 [+] [-]

, 2018-05-07 12:39, pirms 6 gadiem
Paste ir ritigs divana eksperts , Paste davai atklati runa paris gadus atpakal pats no,,,irsa visus speletajus pec neveiksmigas speles tagad vienkarsi bubina kautko Pi...as Paste , es pasaku atklati sita vadiba federacijas nolaidis pa burbuli visu hokeju tas jau viniem nebus pirmais projekts

  +3 [+] [-]

, 2018-05-07 12:40, pirms 6 gadiem
vienvard sakot lai vai ka bija agrak Nolana laika nevienu speli Latvijas izlase nav zaudejusi ar tadu KAUNU ,,,,
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-05-07 13:01, pirms 6 gadiem
Galma āksts

  +2 [+] [-]

, 2018-05-07 13:02, pirms 6 gadiem
īsti satraukumam neredzu pamatu. Troļļus vinnejām,somiem padirsām vinnēsim arī šķībos un tālāk jau skatīsies

  +1 [+] [-]

, 2018-05-07 13:11, pirms 6 gadiem
Dīvānā pirdēji jau vienmēr zina kā būtu bijis labák...😆💪😁 pasta jau laikam arī zina ko domāja somu spēlētāji spēles ar LV laikā

     [+] [-]

, 2018-05-07 13:30, pirms 6 gadiem
Katrā Guntarā Pastē snauž ģēnijs Guntari Pastinainens.

  -1 [+] [-]

, 2018-05-07 14:59, pirms 6 gadiem
"Eksperts" izsaka vērtējumu par izlasi, kas uzspēlējusi pret divām no vājākajām grupas komandām? Ja ar ASV, Kanādu būtu spēlēts, tad varētu kko spriest, visādi citādi-nulles vērtē šis "sniegums" var izrādīties...

  -1 [+] [-]

, 2018-05-07 15:01, pirms 6 gadiem
vozā rakstīja: Nu redzot, kas notiek ar citām komandām ,kuras būvē vēl stiprāku mehānismu, tad nespīd nekas spožš, rīt vissvarīgākā ciņā apr palikšanu Elitē!
Vācija ir dabūjusi 2 punktus pret švakā gala komandām, es teiktu, ka šobrīd Vācija ir tuvāk izkrišanai, kā LV vai Koreja!

  +2 [+] [-]

, 2018-05-07 15:06, pirms 6 gadiem
Pastem taisnība! Uz bālā Latvijas izlases snieguma fona un absolūti bezpalīdzīgās aizsardzības rēķina Somijas izlase visu darīja ātri, viegli un rotaļīgi. Un pats galvenais - rezultatīvi!

  -1 [+] [-]

, 2018-05-07 15:35, pirms 6 gadiem
Kad sportacentrs beigs Guņas pašreklāmu?

     [+] [-]

, 2018-05-07 15:40, pirms 6 gadiem
viedoklis rakstīja: Vācija ir dabūjusi 2 punktus pret švakā gala komandām, es teiktu, ka šobrīd Vācija ir tuvāk izkrišanai, kā LV vai Koreja!
Vācijai šodien būs divi vai trīs punkti pret ASV.

     [+] [-]

, 2018-05-07 15:57, pirms 6 gadiem
Alpaville rakstīja: Kad sportacentrs beigs Guņas pašreklāmu?
Tad, kad par pašreklāmu kāds cits sāks maksāt vairāk.Ir piedāvājumi?

     [+] [-]

, 2018-05-07 16:10, pirms 6 gadiem
Представьте, а я всего за две недели накачал пресс, подкачал руки и спину и сбросил пару килограмм и это всё, без диет и спорта! Я вообще ленивый и не могу сидеть на диетах и заниматься спортом, но недавно вычитал в одном блоге как можно подкачаться и привести тело в порядок сидя дома и ничего не делая, и я решил опробовать ведь цена вопроса копеечная. От результата был в шоке не только я, никто не верил что так можно накачать пресс и сделать тело красивым, теперь и жена захотела опробовать. Вот тот блог, где подpобнo вcе опиcано--- Блог Домашнего качка

  +1 [+] [-]

, 2018-05-07 16:14, pirms 6 gadiem
Gudrs gan tas Guņa(nav)! Kā reiz Hartlijs pareizi darija, ka pietaupija un nemeta vēl arī Elvi zem "somu tanka"! Ko tā nomaiņa līdzētu pie 0:2 vai 0:3? mūsējie baigi tagad "sapurinātos" un atspēlēties sāktu pie tiem "apgriezieniem" ar kādiem somi spēlēja? Nu nesmīdiniet!!! Visrīzākais somi tāpat vēl ieliktu tās 5-6 "bankas" arī Elvim, bet Elvi mums vajadzēs normālā psiholoģiskā stāvoklī jau nākamajā spēlē pret Koreju. Šaubos, ka tāda pamešana zem "somu tanka" viņam tur dotu tagad kādu pozitīvu psihiloģisku lādiņu....

     [+] [-]

, 2018-05-07 16:29, pirms 6 gadiem
Vācīja šodien dabūs pa muguru!