Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Marejs atkal Madridē sakauj Nadalu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marejs atkal Madridē sakauj Nadalu
Rafaels Nadals
Foto: Reuters/Scanpix

Endijs Marejs sestdien pārtrauca Rafaela Nadala 13 uzvaru sēriju, Spānijas labāko tenisistu otro gadu pēc kārtas uzveicot Madrides "Masters 1000" turnīrā – 7:5, 6:4.

Marejs Nadalu uz māla uzvarējis tikai divreiz (2-7), abas uzvaras gūstot Madridē. Pērn tas notika finālā, kur Endijs Rafu sagrāva ar 6:3, 6:2, sagādājot Nadalam lielāko sagrāvi māla turnīru finālos. Arī šoreiz varēja būt līdzīgs rezultāts, taču Marejs abos setos nenoturēja breika pārsvaru.

Marejs 1. setā ar breiku vadībā izvirzījās ceturtajā geimā. Nadals no 0:40 atspēlēja pirmās divas breikbumbas, bet ar trešo galā netika, iesitot tīklā. Endijam seta otrajā pusē bija problēmas ar pirmās serves trāpīšanu (zem 40%), regulāri pievīla "backhand" sitiens.

Marejs septītajā geimā ar divām servēm atspēlējās no 15:40, bet divus geimus vēlāk, kad servēja par uzvaru setā, breiku novērst nespēja. Pirmā breikbumba atspēlēta garā izspēlē, bet nākamo punktu ieguva spānis, jo Marejs iesita tīklā. Rafa 12. geimā netika līdz taibreikam, turklāt savu servi zaudēja "sausā". Marejs punktu pielika, spēcīgi atsitot Nadala vāju otro servi.

Nadalam 2. setā iespēju izvirzīties vadībā ar breiku bija ļoti daudz – trīs pirmajā geimā, bet vēl divas piektajā. Ne visas gan realizējamas, jo divas Marejs atspēlēja ar eisiem, tāpat precīzāk spēja nospēlēt arī citos gadījumos. Pats Marejs breiku nopelnīja sestajā geimā, pēc tam uzvarot deviņas minūtes ilgā geimā un izvirzoties vadībā ar 5:2. Šajā geimā otro reizi setā izdevās izglābties no 15:40.

Arī 2. setu Marejs nespēja izservēt, turklāt viņam bija mačbumba. Pēc tās iegūšanas divas kļūdas pēc kārtas. Marejs tūlīt atspēlēja breikbumbu, bet drīz Nadalam deva vēl vienu iespēju un šoreiz palīdzēja, iesitot tīklā ar "forehand". Nadals tā ar devīto mēģinājumu setā beidzot nobreikoja Mareju. Un arī šī seta galotnē Nadals servi zaudēja, kad to nevarēja atļauties. Marejs pie rezultāta 5:4, 0:15 izcēlās ar kārtējo precīzo "dropšotu" (Nadalam šajā elementā šodien četras kļūdas). Nadals kontrolēja nākamo izspēli, taču rupji kļūdījās, iesitot tīklā "smešu" – 15:40 jeb Marejam divas mačbumbas. Skotam pietika ar vienu, jo Nadals sasteigti ietrieca bumbiņu tīklā.

Nadals pirms šīs nedēļas sacensībām Madridē bija sasniedzis 13 uzvaru sēriju, izcīnot devītos titulus Montekarlo un Barselonā. Nākamais māla tituls viņam ļaus kļūt par uz šī seguma tituliem bagātāko tenisistu. Pašreiz šis gods tiek dalīts ar Giljermo Vilasu – abiem ir 49 māla tituli.

Novaks Džokovičs otrajā pusfinālā ar 6:3, 7:6(4) pieveica Kei Nišikori, kurš pirmajos septiņos geimos bija pārliecinošāks, taču savu labo spēli pārsvarā uz tablo pārvērst nespēja. Japānis dominēja garajās izspēlēs, Džokovičs tobrīd bija labāks īsajās un seta otrajā daļā sagaidīja Nišikori kļūdas. Piebilstams, ka Džokovičs mača pirmajā geimā servi noturēja no 0:40, visas trīs breikbumbas atspēlējot ar lieliskām pirmajām servēm. Nišikori nevienu no trim nespēja atsist laukumā.

Ranga līderis 2. setā breiku ieguva piektajā geimā, kad izmantoja trešo iespēju konkrētajā geimā. Nišikori ļoti nepiemērotā brīdī paslīdēja. Džokovičs pārliecinoši tuvojās uzvarai, taču to nokārtoja ar 25 minūšu nokavēšanos. Džokovičam pie rezultāta 5:4 bija trīs mačbumbas pēc kārtas jeb 40:0 situācija. Sekoja vairākas kļūdas, pēc tam iegūta ceturtā mačbumba. To Nišikori atspēlēja pats, garu izspēli pabeidzot ar "backhand" sitienu pa līniju. Nišikori pēc Džokoviča otrās dubultkļūdas geimā ieguva breikbumbu, kuru spēja realizēt, precīzi nospēlējot ar "sveci". Tālāk par taibreiku tikt gan viņam nebija lemts.

     [+] [-]

, 2016-05-07 17:25, pirms 8 gadiem
Bleğ.....vamos Rafa!

     [+] [-]

, 2016-05-07 18:14, pirms 8 gadiem
Nadals arī morāli vairs netur.