Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Mārtiņš Gulbis: "Guntas Baško pieredzi nevar aprakstīt"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Mārtiņš Gulbis: "Guntas Baško pieredzi nevar aprakstīt"
Gunta Baško 2023. gada 2. aprīlī Birštonā. Foto: Dainius Lukšta

"Mums ir labi raksturi. Neticami! Paldies arī jums par sezonas garumā veiktajām pēcspēles video intervijām. Perfekti, novērtēju jūsu darbu," pēc atspēlēšanās "Betsafe" WBBL finālā teica basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Gulbis.

Sezonas pirmajā spēlē – pēc iekavētas un saraustītas pirmssezonas – trenera rīcībā bija septiņas junioru vecuma spēlētājas un Gunta Baško. Dominika Paļulīte guva savainojumu, Kate Vilka atgriezās pēc dēla piedzimšanas – TTT ārējā līnija oktobra beigās bija noplicināta līdz minimumam.

Pirmajās deviņās spēlēs Baltijas līgā rīdzinieces piedzīvoja sešus zaudējumus. Eiropas Sieviešu basketbola līgā – piecas neveiksmes septiņās spēlēs. Janvārī komanda pastiprinājās un sāka ceļu augšup. WBBL pamatturnīrs tika pabeigts piektajā vietā, bet finālturnīrā TTT atgriezās virsotnē.

“(Nopūšas un pasmaida) Sieviešu basketbols. Pirmajā puslaikā spēlējām pārāk lēni, gandrīz katrā izspēlē bijām divas sekundes par vēlu. Piemērs – spēlē pret RSU atļāvām viņām gūt divus vieglos grozus. Šodien – divdesmit divus vieglus grozus,” pēc uzvaras pār Viļņas “Kibirkštis” teica Gulbis.

Lietuvas čempione šosezon spēlēja Eiropas kausa “play-off” fāzē, bija pārāka abās regulārās sezonas cīņās un finālturnīru sagaidīja favorītes lomā. Garo spēlētāju Gintares Petronītes un Gintares Mažonītes duets palīdzēja “dzirkstelēm” panākt +16, taču lietuvietes nespēja to noturēt.

Dekija Koena pirmajā puslaikā izcīnīja deviņas bumbas uzbrukumā, noturot rīdzinieces spēlē. Kate Vilka otrajā puslaikā uzņēmās iniciatīvu uzbrukumā un sameta 20 punktus ar perfektu precizitāti (2p 8/8, 3p 1/1, 1p 1/1), bet zelta grozu 1,7 sekundes pirms pamatlaika beigām guva Gunta Baško.

“Viņas pieredzi nav iespējams aprakstīt. Gunta ir piedalījusies Olimpiskajās spēlēs un Eirolīgas finālā. Viņa zina, kā spēlēt tādās spēlēs. Pēc pirmā puslaika Gunta kļuva nedaudz emocionāla... Gribējām, lai viņa sedz Gintari Petronīti – varbūt tādēļ (sākumā) neiegāja ritmā.”