Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Porziņģim double-double, Karijs iemet 57 "Mavs" revanšā pret "Warriors"

Artūrs Šāblis
Artūrs Šāblis

Porziņģim double-double, Karijs iemet 57 "Mavs" revanšā pret "Warriors"
Luka Dončičs ceļā uz "Warriors" grozu. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās baksetbola asociācijas (NBA) komanda Dalasas "Mavericks" otro reizi pēc kārtas savās mājās uzņēma Goldensteitas "Warriors", šoreiz uzvarot ar 134:132. Latvietis tika pie sava sezonas piektā double-double, iemetot 18 punktus un savācot desmit atlēkušās bumbas. Rodions Kurucs "Rockets" zaudējumā pret "Spurs" laukumā nedevās.

Kristaps Porziņģis 31 laukumā pavadītā minūtē guva 18 punktus (1p. 4/5, 2p. 7/15, 3p. 0/3), izcīnīja desmit atlēkušās bumbas un atdeva trīs rezultatīvas piespēles. Porziņģim arī viena kļūda, personīgā piezīme un +/- koeficients plus trīs. Trešo reizi sezonā latviešu uzbrucējs nespēja bloķēt nevienu pretinieku metienu. No desmit atlēkušajām bumbām piecas tika savāktas uzbrukumā.

Maču tiesāja lietuviešu tiesnesis Ģedimins Petraitis, kurš 2015. gadā kļuva par ASV pilsoni. Bijušais FIBA soģis pasaules spēcīgākajā līgā piedalījies vairāk nekā 200 spēlēs.

Dalasas "Mavericks" 5. februārī jau spēlēja pret Goldensteitas "Warriors", piedzīvojot smagu zaudējumu ar rezultātu 116:147. Teksasas komandai tas bija otrais mačs divās dienās, tādēļ Kristaps Porziņģis spēlēja mazāk, bet par spīti tam – visai rezultatīvi. Dienu iepriekš Porziņģa komanda apspēlēja Atlantas "Hawks", pārtraucot sešu zaudējumu sēriju.

Slovēnis Luka Dončičs jau desmit spēles pēc kārtas ir spējis gūt vismaz 25 punktus, kas ir viņa karjeras rekords. Šoreiz viņa kontā 42 punkti (1p. 11/14, 2p. 5/11, 3p. 7/12), septiņas atlēkušās bumbas un 11 rezultatīvas piespēles. Tāpat Dončičs pārtvēra vienu bumbu un septiņas reizes kļūdījās.

Pirmā ceturtdaļa Porziņģim neizvērtās visai veiksmīga – viņš realizēja tikai vienu no pieciem metieniem no spēles. Arī Dončiču vajāja neveiksmes ar metieniem, slovēnis vairākkārt nebija precīzs salīdzinoši vieglās epizodēs. Neskatoties uz grozam secen lidojušajām bumbām, laukuma saimnieki spēlēja labāk par Kalifornijas pārstāvjiem. Pirmā puslaika izskaņā Porziņģis izcēlās ar efektīgu "putback" danku, gūstot savu 11. punktu.

Otro puslaiku veiksmīgāk iesāka "Warriors", Stefanam Karijam gūstot 16 punktus trešajā ceturtdaļā vien. Viesi rezultātu izlīdzināja un brīžiem izvirzījās vadībā, bet "Mavericks" joprojām kontrolēja spēles gaitu. Ceturtās ceturtdaļas otrajā pusē Dreimondu Grīnu ātrajā uzbrukumā rupji apturēja Kristaps Porziņģis, tomēr tiesneši arī pēc atkārtojuma noskatīšanās epizodē saskatīja vien personīgo piezīmi. Aizraujošas izrādījās spēles beigas, kad vienības šķīra tikai viens punkts, un abu komandu trāpīgākie spēlētāji realizēja svarīgus tālmetienus.

"Warriors" rindās fantastisku spēli aizvadīja Stefans Karijs, kurš jau otro reizi šosezon spēja gūt vismaz 50 punktus. Šodien viņš pretinieku grozā salādēja 57 punktus, realizējot 11 trejačus. Jāpiezīmē, ka Karijs jau pirmajā puslaikā paspēja gūt 30 punktus. Mazrezultatīvi, bet ļoti vērtīgi darbojās Dreimonds Grīns - viņa kontā vien divi punkti un sešas atlēkušās bumbas, bet uzbrucējs 15 reizes rezultatīvi piespēlēja, sešas bumbas pārtvēra un bloķēja četrus pretinieku metienus. Viņam arī septiņas kļūdas.

Rodions Kurucs mačā pret Sanantonio "Spurs" laukumā nedevās. Kuruca pārstāvētā Hjūstonas "Rockets" piedzīvoja sakāvi ar rezultātu 106:111. Raķetes vadībā bija tikai vienu reizi - ceturtās ceturtdaļas noslēgumā, taču drīz vien "Spurs" atspēlējās un maču noslēdza veiksmīgi. Sanantonio labā 30 punktus guva Demārs Derouzans, kuram arī astoņas bumbas zem groziem un septiņas rezultatīvas piespēles, bet Kuruca komandai lielāko pienesumu deva Džons Vols, kurš iemeta 27 punktus, izcīnīja divas atlēkušās bumbas un septiņas reizes piespēlēja komandas biedram, kurš guva punktus.

"Rockets" tas bija 11 zaudējums 22 spēlēs, līdz ar to komanda šobrīd ierindojās desmitajā vietā Rietumu konferencē - tieši četras vietas augstāk nekā Dalasas "Mavericks". Dalasa ar bilanci 10-14 ieņem 14. vietu 15 komandu konkurencē.

Kristapa Porziņģa vienība nākamo spēli aizvadīs 9. februārī plkst. 3.30 pēc Latvijas laika pret "Timberwolves", bet Kuruca "Rockets" tajā pašā dienā plkst. 2.00 mērosies spēkiem ar Šarlotes "Hornets".


Izmantotie resursi:
https://www.nba.com/

1 2 53 komentāri

  +2 [+] [-]

, 2021-02-07 06:09, pirms 3 gadiem
KP uzbrukumā sākums lēns, pēctam ap otrās ceturtdaļās otro pusi sāka daudz labāk uzbrukumā darboties.
Lukam un Karijam šodien duelis trīņos. Tas priecē, ka beidzot tie Lukam sakrita, tai pat laikā liels mīnuss viņam par 7 turnoveriem...
Grīns atkal pret Dalasu parādīja piespēļu paraugspēli. Aizsardzība abām komandām bija miskaste. Par laimi šodiem Mavi vairāk sameta.

  +2 [+] [-]

, 2021-02-07 06:10, pirms 3 gadiem
Hārdavejam 3 no 15 un -20. Tāpēc tā spēle arī bija tik sīva.

     [+] [-]

, 2021-02-07 06:10, pirms 3 gadiem
Uh!!!!!
Kas par spēli. Kaut gan KP tā varēja būt arī veiksmīgāka, bet galvenais ka komanda uzvar. Labi ka Kleberam pēdējā trīspunktu metienā roka nenodrebēja Malacis Dončics! Labi noplosijās.
Karija tāds punktu mašīna! Sameta 11 truļļus tā kā nemetās. Ko tas gan dod, ja tāpat kā Jokičs šonakt, samet 50+, bet komanda zaudē.
Slēpts komentārs: ---ZzZ---

  -2 [+] [-]

, 2021-02-07 06:12, pirms 3 gadiem
Kaut kas kaut kas Luka slikts, kaut kas kaut kas Kārlailam slikta taktika, kaut kas kaut kas KP nedabūja pietiekami bumbu. Par visiem ierakstīju komentāru

  +5 [+] [-]

, 2021-02-07 06:13, pirms 3 gadiem
KP labas epizodes vijās ar briesmīgām, Karijs mazliet no citas pasaules likās. Dončičs labi spēlēja, brīžiem pat Hārdavejs kā losis žīdojās un ķieģeļus lika.
Nemāk Mavs spēlēt uz postu, normālas piespēles postā kādas 5-6 pa spēli, tad ir kā ir, šitādi Warriori būtu ar +30 jāņem.

     [+] [-]

, 2021-02-07 06:13, pirms 3 gadiem
bļāviens-nu rakstīja: Kaut kas kaut kas Luka slikts, kaut kas kaut kas Kārlailam slikta taktika, kaut kas kaut kas KP nedabūja pietiekami bumbu. Par visiem ierakstīju komentāru
Precīzi kā es

  +1 [+] [-]

, 2021-02-07 06:14, pirms 3 gadiem
Karijs protams monstrs trīņos! Porziņģis tomēr buksē. Dažreiz kaut kas sanāk bet tas nav tas ko no viņa gaida!

  -1 [+] [-]

, 2021-02-07 06:15, pirms 3 gadiem
Sporta domātājs rakstīja: KP uzbrukumā sākums lēns, pēctam ap otrās ceturtdaļās otro pusi sāka daudz labāk uzbrukumā darboties.
Lukam un Karijam šodien duelis trīņos. Tas priecē, ka beidzot tie Lukam sakrita, tai pat laikā liels mīnuss viņam par 7 turnoveriem...
Grīns atkal pret Dalasu parādīja piespēļu paraugspēli. Aizsardzība abām komandām bija miskaste. Par laimi šodiem Mavi vairāk sameta.
Karijs šodien parādīja paraugstundu Lukam, kā jāizspēlē uz perimetri no groza apakšas, kad vairāki pretinieki ļoti cieši sedz. Tas tika parādīts atkārtoti un smalki par to izstāstīja.

  -1 [+] [-]

, 2021-02-07 06:18, pirms 3 gadiem
Laikam jau savu paldies arī tiesneši šoreiz pelnījuši.

     [+] [-]

, 2021-02-07 06:19, pirms 3 gadiem
Alpaville rakstīja: Karijs protams monstrs trīņos! Porziņģis tomēr buksē. Dažreiz kaut kas sanāk bet tas nav tas ko no viņa gaida!
Neskatoties uz to, ka šonakt tāda pabāla spēle KP, tomēr viņam kā otram visi rādītāji. Savu darbiņu viņš padarīja normāli.

  +3 [+] [-]

, 2021-02-07 06:20, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Karijs šodien parādīja paraugstundu Lukam, kā jāizspēlē uz perimetri no groza apakšas, kad vairāki pretinieki ļoti cieši sedz. Tas tika parādīts atkārtoti un smalki par to izstāstīja.
Jā. Šajās 2 spēlēs ar piespēlēm Luka diezko nespīdēja. Tā "žīdošanās" noved pie daudziem turnoveriem - šodien 7. Bet nu šodien viņam ar trīņi labi sakrita un komanda uzvarēja. Tādā ziņā šodien pārlieku kritizēt viņu nevelkas, bet kopumā jā, turpinājās ierastais spēles stils. Šodien sakrita, citas spēles nesakrīt un seko zaudējumi.
Slēpts komentārs: ---ZzZ---

  +5 [+] [-]

, 2021-02-07 06:23, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Neskatoties uz to, ka šonakt tāda pabāla spēle KP, tomēr viņam kā otram visi rādītāji. Savu darbiņu viņš padarīja normāli.
KP šodien 5 uzbrukuma rebi. Tas lūk tiešām ir iepriecinošā lieta. Sav tiešām viņš izdarījā labi. Ne ļoti labi vai izcili, bet labi.

  +2 [+] [-]

, 2021-02-07 06:24, pirms 3 gadiem
Sporta domātājs rakstīja: Jā. Šajās 2 spēlēs ar piespēlēm Luka diezko nespīdēja. Tā "žīdošanās" noved pie daudziem turnoveriem - šodien 7. Bet nu šodien viņam ar trīņi labi sakrita un komanda uzvarēja. Tādā ziņā šodien pārlieku kritizēt viņu nevelkas, bet kopumā jā, turpinājās ierastais spēles stils. Šodien sakrita, citas spēles nesakrīt un seko zaudējumi.
Ja komanda uzvar, tad nav žēl, ka viņš uztaisa savu personisko statistiku, bet par cik Mavs šosezon gandrīz katru uzvaru ar zobiem jāizplēš, tad par paša statistiku tai komandā nevienam nevajadzētu īpaši domāt.

  -1 [+] [-]

, 2021-02-07 06:26, pirms 3 gadiem
Sporta domātājs rakstīja: KP šodien 5 uzbrukuma rebi. Tas lūk tiešām ir iepriecinošā lieta. Sav tiešām viņš izdarījā labi. Ne ļoti labi vai izcili, bet labi.
Par to arī rakstu, ka nebija izcili, bet savu ieguldījumu komandas uzvarā ieguldīja, un neko nesabojāja.

  -4 [+] [-]

, 2021-02-07 06:36, pirms 3 gadiem
Jāpriecājas par to, kas ir, un jācer, ka paliks daudz labāk!

Morīšiem un KP individuālais sniegums noteikti uzlabosies. Lielais jautājums - vai komandas vadība mācīsies no savām kļūdām un pamainīs uzstādījumu par līdera lomu komandā!

  +2 [+] [-]

, 2021-02-07 06:54, pirms 3 gadiem
Kā jau iepriekš domāju,Mavs taktika,salīdzinot ar iepriekšējo spēli, tika izmainīta par apmēram 0%. Uzbrukumā pilnīgs haoss,toties aizsardzībā kārtība-nespēlē neviens. Uz komandu kopā 19!!! piezīmes. Tikai vienā ceturtdaļā savāca piezīmju normu. Neviena bloķēta metiena. Tur no aizsardzības nav pat smakas.
Slēpts komentārs: ---ZzZ---

  +2 [+] [-]

, 2021-02-07 07:17, pirms 3 gadiem
Interesanta spēle. Pēc idejas Mavs vajadzēja uzvarēt diezgan mierīgi, taču tas tā nenotika tikai viena faktora dēļ - Stjopa Karijs. Tas dulais var iemest no jebkuras pozīcijas un caurgājienā saplosīt jebkurus aizsargus, Kristapu ieskaitot. Labi, ka Maksis atsildījis ķepiņas, nu Rikšām ies vieglāk, jo parādījies vēl viens špīleris, kas vismaz var trāpīt. Par Timofēju Hā nekad neko nevar zināt, vienu dienu bliež smuki, citā (šonakt) - pilnīgs mērglis ar greizām plaukstām.

  -1 [+] [-]

, 2021-02-07 07:32, pirms 3 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Interesanta spēle. Pēc idejas Mavs vajadzēja uzvarēt diezgan mierīgi, taču tas tā nenotika tikai viena faktora dēļ - Stjopa Karijs. Tas dulais var iemest no jebkuras pozīcijas un caurgājienā saplosīt jebkurus aizsargus, Kristapu ieskaitot. Labi, ka Maksis atsildījis ķepiņas, nu Rikšām ies vieglāk, jo parādījies vēl viens špīleris, kas vismaz var trāpīt. Par Timofēju Hā nekad neko nevar zināt, vienu dienu bliež smuki, citā (šonakt) - pilnīgs mērglis ar greizām plaukstām.
Tas nenotika,jo Mavs pilnībā ignorē aizsardzību.

  +4 [+] [-]

, 2021-02-07 09:04, pirms 3 gadiem
Nu nav, nu nav... Nav Dalasa, Luka un Kārlails sabiedrotie KP. NAV. Nenormāli iekrita acīs šodien, KP ieņem PERFEKTU vietu posta, prasa bumbu, Hardevejs tikai driblē un brīnās, un beigās 3 sekundes nošvilpj. Tas kas no KP šobrīd nāk ārā, ir labi tikai, ja puse!!! Un, ja tiešām saprotat, ko no basketbola, tad jums jāsaprot tas.
Slēpts komentārs: DansLočmelis

  -3 [+] [-]

, 2021-02-07 09:22, pirms 3 gadiem
2 gadus atpakaļ visi šeit stāstīja ka GSW esot labākais treneris, labākais spēlētājs Karijs un labākis aizsargs Grīns HA HA. Pēdējā miskaste bez Duranta.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-07 09:23, pirms 3 gadiem
Ar šādu spēli Dallasai nav variantu, spēle bez aizsardzības un pilnīgi paradzams uzbrukums!

  +3 [+] [-]

, 2021-02-07 09:26, pirms 3 gadiem
Zzz neapnīk? Tu taču esi debils 😄
Pat ja Porzinģis nospēlē sūdīgi, tas nemaina faktu, ka tu esi debils 😄

  +1 [+] [-]

, 2021-02-07 09:35, pirms 3 gadiem
Finklijs15 rakstīja: Nu nav, nu nav... Nav Dalasa, Luka un Kārlails sabiedrotie KP. NAV. Nenormāli iekrita acīs šodien, KP ieņem PERFEKTU vietu posta, prasa bumbu, Hardevejs tikai driblē un brīnās, un beigās 3 sekundes nošvilpj. Tas kas no KP šobrīd nāk ārā, ir labi tikai, ja puse!!! Un, ja tiešām saprotat, ko no basketbola, tad jums jāsaprot tas.
Kārlails ir Lukas ķīlnieks. To jāpieņem kā faktu. Šodien Dončičam beidzot krita trīņi , tāpēc uzvara. Bet 7 kļūdas ir pārāk daudz tādam it kā MVP kandidātam. Fakts, ka komandas kā tādas nav, ir Dončičs un apkalpojošais personāls.

  -2 [+] [-]

, 2021-02-07 09:36, pirms 3 gadiem
Šodien brāļi gaiļi abi iekomentē ha ha ha zzz(pid.ars) danslochmelis(gailis) . Vai tad ventrāltirgū nav jāstrādā? Mutes vismaz nomazgājat. Un treniņbikses kādreiz arī izmazgājat.... gaiļi ibio

  +9 [+] [-]

, 2021-02-07 09:37, pirms 3 gadiem
kkk rakstīja: Zzz neapnīk? Tu taču esi debils 😄
Pat ja Porzinģis nospēlē sūdīgi, tas nemaina faktu, ka tu esi debils 😄
Nebaro trolli!

  +1 [+] [-]

, 2021-02-07 09:51, pirms 3 gadiem
Zzz spēli skatījies vai sūkāji? tev mute smird ha ha ha

  -1 [+] [-]

, 2021-02-07 09:51, pirms 3 gadiem
Zzz zilo zonu zinātājs ha ha ha

  +2 [+] [-]

, 2021-02-07 09:55, pirms 3 gadiem
vorkuta rakstīja: Kārlails ir Lukas ķīlnieks. To jāpieņem kā faktu. Šodien Dončičam beidzot krita trīņi , tāpēc uzvara. Bet 7 kļūdas ir pārāk daudz tādam it kā MVP kandidātam. Fakts, ka komandas kā tādas nav, ir Dončičs un apkalpojošais personāls.
Tak nebūs viņš MVP kamēr Mavs klibos kā komanda uz/zem PO robežas. Nba lapā viņš bija kurā vietā MVP rangā? Laikam kādā 7-8. Samērā objektīvi, bet varbūt pat drusku par augstu pašreizējā situācijā.

  +4 [+] [-]

, 2021-02-07 09:59, pirms 3 gadiem
Karijs, protams, ir izcils snaiperis, bet tas, kas reāli riebjas, ir viņa nepārtrauktā bērnišķīgā zīmēšanās - pat ārpus laukuma esot. Nepatīk man tādi. Ja par KP, tad teiktu, ka viņa sniegums nav vairāk par 60% no viņa potenciāla. Vienkārši neprasme/nevēlēšanās viņu izmantot atbilstoši. Ceru, ka kļūdos, bet šķiet, ka sapnis par LD-KP saikni ir izsapņots. LD nevēlas ne ar vienu dalīt zvaigznes un vienīgā līdera godu. Dažubrīdi ar nostaļģiju jāatceras NYK laiki, kur KP spīdēja. Tur arī bija zvaigzne - Anthony. Bet KP nebija viņa ēnā vai tīši ignorēts - Karamele gan pats spēlēja, gan KP neaizmirsa. Lielā mērā var teikt, ka uz KP tur tika spēlēts. Dallasā viņš ir viens no...

  +2 [+] [-]

, 2021-02-07 10:03, pirms 3 gadiem
xZ rakstīja: Tak nebūs viņš MVP kamēr Mavs klibos kā komanda uz/zem PO robežas. Nba lapā viņš bija kurā vietā MVP rangā? Laikam kādā 7-8. Samērā objektīvi, bet varbūt pat drusku par augstu pašreizējā situācijā.
Par Dončiču=MVP tikai ar ironiju. Kopš viņa pirmās spēles NBA, kad viņu cēla debesīs un radās vesela sekta Lukas dievinātāju, es vienmēr esmu oponējis. Luka ir labs, pat ļoti labs spēlētājs, bet tādu NBA ir pāris duču. Kaut vai vakar - kurš tad vairāk cienīgs būt MVP, Luka vai Karijs??

     [+] [-]

, 2021-02-07 10:03, pirms 3 gadiem
xZ rakstīja: Tak nebūs viņš MVP kamēr Mavs klibos kā komanda uz/zem PO robežas. Nba lapā viņš bija kurā vietā MVP rangā? Laikam kādā 7-8. Samērā objektīvi, bet varbūt pat drusku par augstu pašreizējā situācijā.
Negrasos te aizstāvēt Luku, bet ņemot vērā to, cik viņš ir ar bumbu, tas kļūdu skaits nav kosmisks. Par pārējo piekrītu - komandas kā tādas pagaidām nav. Un tas lielā mērā dēļ tā paša Lukas.
1 2 53 komentāri