Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Sieviešu kērlinga izlase otrajā Olimpiskā kvalifikācijas turnīra dienā zaudē abās spēlēs

Linda Mangale
Linda Mangale

Sieviešu kērlinga izlase otrajā Olimpiskā kvalifikācijas turnīra dienā zaudē abās spēlēs
Ieva Krusta
Latvijas sieviešu izlases spēlētāja
© WCF / Alina Pavlyuchik

Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra otrajā dienā Latvijas sieviešu izlase aizvadīja spēles pret Čehijas un Ķīnas izlasēm. Abas spēles beidzās nelabvēlīgi Latvijai, kurai patlaban ir tikai viena uzvara trīs spēlēs.

Pirmā dienas spēle Latvijas sieviešu izlasei bija pret mājinieču komandu. Čehietes cīņu uzsāka ļoti pārliecinoši pēc pieciem endiem atrodoties vadībā ar 6:2. Mūsu izlasei pārāk lielais kļūdu skaits metienos neļāva spēles pirmajā daļā iekrāt punktus, lai turpmākā spēles gaita būtu vieglāka. Čehija izlase turpināja gūt divus punktus, kamēr Latvija spēja atbildēt tikai ar vienu. Astotais ends mūsu izlases izpildījumā tika nospēlēts pārliecinošāk un, beidzot iegūti divi punkti vienā endā, pietuvināja mūs rezultātā līdz -3. Devītajā endā neprecīzā spēles galotne nedeva iespēju nozagtu punktus, līdz ar to pie spēles iznākuma 5:9 tika paspiestas rokas un atzīts pretinieču pārākums.

Latvijas sieviešu izlases trenera Ritvara Gulbja komentārs pēc spēles ar Čehijas izlasi:
„Komanda, ko es pazīstu nebija ieradusies uz spēli. Tagad jāsaliek domas un sajūtas pa vietām un jāiet tālāk!”

Dienas otrajā pusē Latvijas izlase mērojās spēkiem ar šī turnīra favorītēm Ķīnas izlasi. Lai arī spēli iesākām ar pēdējā akmens tiesībām pirmajā endā, tomēr iespēja paņemt divus punktus rezultējās ar -1. Nākamais ends jau padevās krietni labāks un iegūti divi punkti. Ķīnas izlasei izveidojot situācijas par labu sev izdodas nākamajā endā paņemt trīs punktus, bet ceturtajā vēl vienu nozagt, kas Latvijas izlasi noved pie nelabvēlīga rezultāta 2:5. Pirms spēles pārtraukuma izdodas divus punktus atgūt un vairs tikai 4:5. Diemžēl neizdodas noturēt šo minimālo pārsvaru, jo ķīnietes izcīna vēl trīs punktus. Iespēja panākt -1 bija septītajā endā, kas netika izmantota. Tas noteikti būtu spēli pagriezis citā gultnē. Spēles galotnē Ķīna gūst vēl trīs punktus, panākot 11:5, kas vairs nav atspēlējams. Labākā spēlē nekā no rīta puses Latvijas izlase tomēr piedzīvo otro zaudējumu turnīrā.
Latvijas sieviešu izlases trenera Ritvara Gulbja komentārs pēc spēles ar Ķīnas izlasi:

„Ar tādu izpildījumu pret Ķīnu nevar nospēlēt. Bija momenti, kad izdevās piespiest kļūdīties pretinieku, bet pietrūka stabilitātes.”

Olimpiskos spēļu kvalifikācijas turnīrs no 5. līdz 10.decembrim norisinās Pilzenē, Čehijā.

Tiešraides no Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra ar komentāriem angļu valodā pieejamas Pasaules kērlinga federācijas YouTube kanālā: https://www.youtube.com/user/WorldC...

Spēļu grafiks un rezultāti pieejami: Olympic Qualification Event 2017 - Live Scores

Latvijas sieviešu izlases sastāvs: Iveta Staša-Šaršūne, Ieva Krusta, Santa Blumberga, Evelīna Barone, Madara Bremane, treneris Ritvars Gulbis.

Latvijas sieviešu izlases spēles (pēc Latvijas laika):

U 10:5 – Vācija
Z 5:9 – Čehija
Z 5:11 – Ķīna
07.12. 10:00 – Somija
07.12. 20:00 – Dānija
09.12. 10:00 – Itālija

/U – uzvara, Z – zaudējums/

Izlase Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā piedalās ar Latvijas Olimpiskās komitejas, Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas, Latvijas Komandu sporta spēļu asociācijas, Latvijas Kērlinga asociācijas un Isostar atbalstu.

     [+] [-]

, 2017-12-06 22:02, pirms 6 gadiem
nedaudz pasekoju lidzi, paldies Sportacentram, par piedavato tiesraidi. Uz ritdienu vairs neradisiet?

     [+] [-]

, 2017-12-07 09:08, pirms 6 gadiem
Pavāji jau spēlē. Bet nu turnīrs ļoti interesants. Kas par pretiniecēm Itālija, Ķīna, Vācija.

     [+] [-]

, 2017-12-07 12:16, pirms 6 gadiem
T.G.H. rakstīja: nedaudz pasekoju lidzi, paldies Sportacentram, par piedavato tiesraidi. Uz ritdienu vairs neradisiet?
Šīs bija vienīgās tiešraides no Latvijas izlases spēlēm, ko piedāvāja Pasaules kērlinga federācija. Ja Latvija ieņems 1.-3.vietu, tad izšķirošās cīņas atkal būs skatāmas tiešraidē Sportacentra Tv kanālā un mājas lapā.