Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Vītoliņš: "Ja tagad neparādīsi, otras iespējas var arī nebūt"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vītoliņš: "Ja tagad neparādīsi, otras iespējas var arī nebūt"
Harijs Vītoliņš. Foto: LHF

Ceturtdien un piektdien jaunās sezonas pirmās pārbaudes spēles aizvadīs Latvijas hokeja izlase. Ar septiņiem bronzas medaļniekiem ierindā Rīgā tiks uzņemta Francija. Valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš preses konferencē pauda, ka arī pārbaudes mačos jājūt gods un atbildība Latvijas priekšā.

"Sastāvā esam iekļāvuši hokejistus, kuri bija pamatsastāvā iepriekšējā pasaules čempionātā, arī hokejistus, kuri pavasarī bija tuvu, tomēr netika. Katram ir, ko pierādīt. Esam pacēluši latiņu – Latvijas izlasi Eiropā novērtē. Jābūt atbildības sajūtai un jārāda sniegums, lai kāds būtu sastāvs," teica Harijs Vītoliņš, piebilstot, ka novembra sasaukumu dēvēt par eksperimentālu izlasi nav pareizi – uzvaras jāizcīna arī šādā sastāvā.

"Attieksmei jābūt kā pavasarī pirms pasaules čempionāta. Nedrīkst ierasties ar domu, ka galvenais ir pavadīt nedēļu mājās kopā ar ģimeni, nevis spēlēt izlasē. Latvijas izlase – tas ir gods. Ja šeit neparādīsi, otras iespējas var arī nebūt. Jābrauc ar degsmi sevi pierādīt," pauda galvenais treneris.

No bronzas izlases iekļauti vārtsargs Ivars Punnenovs, aizsargi Kristiāns Rubīns, Kristaps Zīle un Roberts Mamčics, uzbrucēji Mārtiņš Dzierkals, Renārs Krastenbergs un Georgs Golovkovs. Ierindā ir arī četri debitanti.

Vītoliņš norādīja, ka sastāvs patiesās aprises iegūs tikai ceturtdien, kad gaidāma pirmā spēle pret Franciju. Centra uzbrucējs Filips Buncis, kurš spēlē Zviedrijas otrajā līgā, kopā ar komandu trenēsies tikai spēles rītā, tādējādi Vītoliņš bija izvairīgs, runājot par iespējamajiem virknējumiem.

Savainojumu dēļ nespēlēs centra uzbrucēji Oskars Batņa un Daniels Bērziņš. Galvenais treneris atklāja, ka vēlējies piesaistīt arī Denisu Smirnovu un Sandi Smonu, bet arī Šveicē spēlējošajiem latviešiem sezonas ievadu izjaukušas traumas.

"Batņu gribējām redzēt citādā plānā. Ja pasaules čempionātā viņš bija kā stabils aizsardzības tipa centrs, tad šeit gribēju viņu redzēt spēlējam pirmajā maiņā. Tagad mums ir iztrūkums. Cik zinu, Krastenbergs Šveicē četras spēles aizvadīja kā centrs, varbūt uz viņu paskatīsimies, jo zinām, ko viņš piedāvā savā pamata pozīcijā. Eduards Tralmaks arī ir spēlējis kā centrs, bet viņu gribu redzēt tieši pamata pozīcijā, lai nebūtu liekas mētāšanās," stāstīja Vītoliņš.

Tralmaks ar deviņiem vārtiem ir starp Čehijas Ekstralīgas labākajiem snaiperiem, kamēr Zviedrijā tikai vienus vārtus guvis Mārtiņš Dzierkals. "Statistika mēdz būt maldinoša. Viņam nekrīt iekšā, bet viņš padara melno darbu. Zviedrijā diezgan konkrēti dala lomas, un viņam ir grūti būt rezultatīvam. Izlasē viņš varēs uzspēlēt vairākumā, varēs sajust vārtu garšu," pauda galvenais treneris.

Vītoliņš kā piemēru nosauca arī Ivaru Punnenovu, norādot – Šveicē vārtsarga izsaukums uz valstsvienību tiek vērtēts augstu, vārtsargam tiek piešķirtas papildus akcijas, un varbūt izdosies palīdzēt Punnenovam biežāk tikt "Lausanne" vārtos. Savukārt Zīle sastāvā iekļauts, lai parādītu jaunākajiem komandas biedriem, cik pašaizliedzīgi var upurēties komandas labā, teica Vītoliņš.

"Spēlētāji raujas uz izlasi. Zvana un prasa, vai nevar atbraukt," teica Vītoliņs. "Novembris vairāk ir domāts jaunajiem, bet decembrī sastāvs būs tuvāks pasaules čempionātam. Kad saucu spēlētājus, skatos, lai neizjauktu viņu iespējas klubos. Rihards Bukarts rāvās uz izlasi, jo šosezon nav spēlējis daudz. Bet skaidroju: tu atbrauksi un nedēļu būsi izlasē, bet klubā vari zaudēt vietu. Citas maiņas, citas vairākuma brigādes. Treneri uz to var paskatīties citādi. Sarakstos bija arī Patriks Zabusovs, un te tas pats iemesls – tikko ieradies jaunā komandā."

Latvijas hokeja izlases sastāvs spēlēm pret Franciju

PozīcijaSpēlētājsDz.g.Klubs
VārtsargsIvars Punnenovs1994Lausanne (Šveice)
Ēriks Vītols2001KeuPa (Somija-2)
Arginto Milbergs2003Kurbads
AizsargsKristiāns Rubīns1997Modo (Zviedrija)
Kristaps Zīle1997Litvinov (Čehija)
Roberts Mamčičs1995Nove Zamky (Slovākija)
Ernests Ošenieks2001Hermes (Somija-2)
Artūrs Andžāns2001KeuPa (Somija-2)
Nauris Sējējs2001Gusnacht Lions (Šveice-2)
Patriks Ozols2001Dukla Jihlava (Čehija-2)
UzbrucējsMārtiņš Dzierkals1997Skelleftea (Zviedrija)
Renārs Krastenbergs1998
Eduards Tralmaks1997Kladno (Čehija)
Georgs Golovkovs1995Ostersunds (Zviedrija-2)
Filips Buncis1997Vasterviks (Zviedrija-2)
Oskars Lapinskis2002Langnau Tigers (Šveice)
Frenks Razgals1996Poruba (Čehija-2)
Rihards Melnalksnis1999Olten (Šveice-2)
Kristaps Roķis2000Zemgale/LBTU
Roberts Cjunskis2003Lugano (Šveice)
Anrī Ravinskis2003Kettera (Somija-2)
Haralds Egle1996Liptovsky Mikulas (Slovākija)

Galvenais treneris - Harijs Vītoliņš
Treneris - Peteri Numelins
Treneris - Lauris Dārziņš
Treneris - Raimonds Vilkoits
Vārtsargu treneris - Artūrs Irbe
Fiziskās sagatavotības treneris - Ēriks Visockis
Ģenerālmenedžeris - Rūdolfs Kalvītis

  +6 [+] [-]

, 2023-11-06 18:04, pirms gada
Pēc tāda virsraksta izskatās, ka Vītoliņš pēc bronzas ir palicis tik svarīgs (iedomīgs), ka komandā mikroklimats var būt ne pārāk labs! Boss kā teica, tā būs!

  -1 [+] [-]

, 2023-11-06 18:09, pirms gada
Forši būs redzēt dažus nosacīti jaunos un neredzētos izlasē. Tralmaks ar Dzierkalu gan jau būs uzbrukuma līderi.

  +3 [+] [-]

, 2023-11-06 18:15, pirms gada
Labs domu gajiens, panemt vartsargu kurs 100x parbaudits, kuram ir nto gadu labs liigums, tikai tapec , lai palidzetu vinam varbut tikt spelet sava kluba.

  +5 [+] [-]

, 2023-11-06 18:57, pirms gada
Zabusovs ir izlaidis iepriekšējās 4 spēles Slovākijā, tāpēc Vītoliņš drusku garām runā
Slēpts komentārs: hokejists77
Slēpts komentārs: RuncisPuncis

  +5 [+] [-]

, 2023-11-06 19:28, pirms gada
RuncisPuncis rakstīja: Galvenais lai Arginto tiek pie debijas, visi pārējie tur tāpat ir tukšo krēslu aizpildītāji Kataras futbola čempionātā
Arginto jau ir sasniegums tikt šajā sarakstā
Slēpts komentārs: Davz
Slēpts komentārs: pernambucan0

  +3 [+] [-]

, 2023-11-06 20:38, pirms gada
Cerams Tralmaku nenorakstīs pēc vienas neizteiksmīgas spēles, bet tad jau pēc Hara loģikas tad arī Razgalu nevajdzēja izsaukt, jo viņš arī tikko jaunā klubā, varbūt ar čekeriem ir savādāk

  +4 [+] [-]

, 2023-11-06 20:46, pirms gada
MachimoI rakstīja: Zabusovs ir izlaidis iepriekšējās 4 spēles Slovākijā, tāpēc Vītoliņš drusku garām runā
Jā,tur nav skaidrības
Iemeta pirmajā spēlē divas ripas un vairs nav sastāvā bijis
Pie traumētajiem arī neskaitās

  +2 [+] [-]

, 2023-11-06 22:01, pirms gada
Pastnieks5 rakstīja: Cerams Tralmaku nenorakstīs pēc vienas neizteiksmīgas spēles, bet tad jau pēc Hara loģikas tad arī Razgalu nevajdzēja izsaukt, jo viņš arī tikko jaunā klubā, varbūt ar čekeriem ir savādāk
Tieši to pašu nodomāju,jo pārbaudes spēles rudenī nav rādītājs,jo par vietu izlasē īstajai cīņai jābūt pavasarī.Bet teiktais,ka otras iespējas var nebūt ir ļoti aizdomīga atziņa.

  +3 [+] [-]

, 2023-11-06 23:15, pirms gada
Nu skarbi pateica, mums Latvijā ir 25- 30elpojoši hokejisti, un tagad šāds izteikums, kaut kā rodās jautājums, kam tas bija teikts???

  +6 [+] [-]

, 2023-11-06 23:56, pirms gada
noriks rakstīja: Nu skarbi pateica, mums Latvijā ir 25- 30elpojoši hokejisti, un tagad šāds izteikums, kaut kā rodās jautājums, kam tas bija teikts???
Tas bija pateikts, ka turnīrs ir nopietni uztverams, nevis atkalredzēšanās ballīte

  +2 [+] [-]

, 2023-11-07 00:05, pirms gada
Bet ja esi Vīgners tad nekad pat 1 iespēja nebūs 😂

  +3 [+] [-]

, 2023-11-07 00:28, pirms gada
Janis Cietsmaidis rakstīja: Bet ja esi Vīgners tad nekad pat 1 iespēja nebūs 😂
17./18. gadā tika pie iespējas. Un skaties reāli - viņam ir 32. Vai tiešām ir baigā jēga izlasē testēt džeku 30+ gados, kas nekad tālāk par frankiem nav ticis?

  +2 [+] [-]

, 2023-11-07 08:59, pirms gada
Viss kārtībā.Haris noskaņo komandu cīņai,jo sastāvs mums šobrīd ir tāds,kāds ir.Nezinu tikai,ko franči izliks pretī.

  +2 [+] [-]

, 2023-11-07 09:26, pirms gada
Janis Cietsmaidis rakstīja: Bet ja esi Vīgners tad nekad pat 1 iespēja nebūs 😂
Viena bija. Tas vilciens ir aizgājis. Viņs savulaik izvēlējās netipisku ceļu, lūk ir rezultāts, tas ir bez baigajām virsotnēm, bet neslikta karjera. Stabilitāte siltā zemē, gan jau arī kādas pensijas u.t.t. sapelnījis, valodu samācījies un varēs tur arī dzīvot turpmāk un pat mašīnas nebūs krustojumos jāskrāpē.

     [+] [-]

, 2023-11-07 17:54, pirms gada
A priekš kā izlasei tas sīkaļa Arginto Milbergs ?
Atgādināšu, ka viņa augums ir 170cm.
Tik sīki vorotčiki sen jau nekotējas !

     [+] [-]

, 2023-11-07 19:16, pirms gada
ej dillēs rakstīja: A priekš kā izlasei tas sīkaļa Arginto Milbergs ?
Atgādināšu, ka viņa augums ir 170cm.
Tik sīki vorotčiki sen jau nekotējas !
Kāda jēga trešo vārtsargu saukt no ārzemēm? Spēles būs tikai divas, lai uz soliņa pasēž kāds, kurš jau atrodas Latvijā. Skaidrs, ka ar viņu nerēķinās kā ar reālu kandidātu. Nekas traks arī nenotiks, ja uz vienu periodu izlaidīs pastāvēt kastē.