Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Kura vienība izcīnīs pirmo uzvaru šosezon - "Nuggets" vai "Pistons"?

Kura vienība izcīnīs pirmo uzvaru šosezon - "Nuggets" vai "Pistons"?
Džaveils Makgī un Danilo Galinari
Foto: AFP

Šonakt plkst. 4.00 pēc Latvijas laika Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) turnīrā tiks aizvadīts mačs Denverā, Pepsi Center basketbola arēnā, kur vietējā "Nuggets" vienība ar Andrē Igudalu priekšgalā mērosies spēkiem ar Detroitas "Pistons" vienību. Abiem klubiem pēc trim aizvadītajiem mačiem ir trīs zaudējumi, tādēļ gaidāms ļoti saspringts mačs, jo neviena no abām vienībām nevēlēsies turpināt zaudējumu sēriju.

Pēc pirmās aizvadītās regulārā turnīra nedēļas NBA ir vēl tikai četri klubi, kuri nav tikuši pie uzvarām, taču ir skaidrs - pēc šīs nakts cīņas starp "Nuggets" un "Pistons" vienībām šādi klubi būs vien trīs. Ja Detroitas zaudējumu sērija nepārsteidz, jo arī aizvadītājā sezonā tā bija starp līgas vājākajām vienībām, "Nuggets" trīs zaudējumi ir pārsteigums, jo tik slikts sezonas sākums klubam ir pirmo reizi pēdējo sešu gadu laikā.

Sestdien denverieši Maiamī piedzīvoja ļoti sāpīgu zaudējumu, jo vēl 6,7 sekundes pirms 4. ceturtdaļas noslēguma "Nuggets" bija vadībā ar vienu punktu pret pašreizējo NBA čempioni "Heat", tomēr mirkli vēlāk Rejs Alens realizēja tālmetienu, kā arī vēl nopelnīja iespēju mest vienu soda metienu, iegūstot +3 punktu vadību jau "Heat". Mača pēdējās sekundēs "Nuggets" nespēja izlīdzināt rezultātu, tādēļ ar 116:119 nācās atzīt Maiami basketbolistu pārākumu.

Viens no "Nuggets" neveiksmju iemesliem ir vājais sniegums, ko sezonas pirmajos mačos demonstrējis Danilo Galinari, kurš aizvadītajā sezonā bija kluba otrais labākais punktu guvējs. Itāliešu uzbrucējs vidēji mačā ir guvis 18 punktus, realizēdams tikai 25,8% no izmestajiem metieniem.

Pēc tam, kad divos pirmajos mačos "Nuggets" vidēji guva 82 punktus, sestdienas mačā pretinieka grozā izdevās sabērt 116 punktus ar 51,5% precizitāti. Iepriecinošs fakts galvenajam trenerim Džordžam Karlam varētu būt tas, ka septiņi spēlētāji pret "Heat" guva 10 un vairāk punktus.

Andrē Igudala, kurš Denveras klubam pievienojās starpsezonā, zaudētajā mačā guva 22 punktus, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un izdalīja trīs rezultatīvas piespēles. Kenets Farīds atzīmējās ar double-double - viņa kontā 22 punkti un 12 atlēkušās bumbas, bet Džaveila Makgī kontā bija 16 punkti un deviņas izcīnītas bumbas zem groziem.

"Pašlaik mums galvenais ir tikt pie uzvaras," tā "Nuggets" galvenais treneris Džordžs Karls. Un patiešām - komandai, kura aizvadītajā sezona iekrāja bilanci 38-28 un pēc regulārā turnīra Rietumos ieņēma 6. vietu, savas pozīcijas turnīra tikai un vienīgi var uzlabot izcīnot uzvaru, bet vislabāk - vairākas uzvaras pēc kārtas.

"Pistons" vienības fani nebūt nav šokēti par vājo sniegumu, ko gados vēl ļoti jaunā vienība demonstrē, jo līdzīgu sniegumu tā demonstrē jau trešo sezonu pēc kārtas - arī divas iepriekšējās sezonas tika uzsāktas ar 0-3 bilanci.

Sezonas pirmajos divos mačos Detroitas klubs izsēja vairāk nekā 10 punktu pārsvaru, ko maču gaitā bija iekrājusi, savukārt svētdien pret Losandželosas "Lakers" jau pašā spēles sākumā Pistons nonāca iedzinējos ar -21 punktu (13:34), bet visā mača tika ciesta sakāve ar 79:108.

Zaudētajā mačā Detroitas kluba pamatsastāva spēlētāji realizēja tikai 11 no 39 izmestajiem metieniem, tādēļ jau trešās ceturtdaļas vidū galvenais treneris Laurenss Franks deva iespēju sevi pierādīt rezervistiem.

"Mēs zinām, ka šī ir komanda, kura vēl tikai veidojas," tā pēc zaudējuma izteicās "Pistons" galvenais treneris Frenks, uzsverot, ka komandai vēl ļoti daudz jāstrādā, lai gūtu panākumus.

Ļoti neveiksmīgs sezonas sākums padevies Detroitas kluba ārējās līnija spēlētājiem Brendonam Naitam un Rodnijam Stakijam. Naits vidēji mačā guvis 10 punktu, realizēdams vien 31,4% no izdarītajiem metieniem, savukārt Stakijs, kurš pirmajos mačos mocījies ar galvas sāpēm, kopumā guvis tikai 10 punktus un no spēles realizējis tikai vienu(!) no 23 metieniem. Stakijs ir aizmetis garām pēdējos 18 metienus no spēles, pret "Lakers" 25 minūšu laikā negūstot ne punkta.

Denveras klubs ir guvis uzvaras pēdējos četros abu vienību savstarpējos mačos, pēdējos divos realizējot vismaz 56% no izmestajiem metieniem.

Izmantotie resursi:
NBA.com

Kura vienība tiks pie pirmās uzvaras šosezon?

  • 45

  • 5


  +1 [+] [-]

, 2012-11-06 20:55, pirms 12 gadiem
Vajadzētu nuggetam paņemt ... pirms sezonas likās, ka nuggets būs komanda ar ko rēķināties rietumos, protams tikai sākums ir ... sastāvs jau nav slikts ... par Denveru !!!

  +1 [+] [-]

, 2012-11-06 22:22, pirms 12 gadiem
lai arī Pistonu situācija un tuvākā perspektīva nav apskaužama, Denverai nepavisam nevajadzētu lieki čakarēt savas kārtis.

  -1 [+] [-]

, 2012-11-06 22:32, pirms 12 gadiem
Nuggeti uz papīra ir diezgan labi, bet šosezon neko nav parādījuši. Domāju, ka paspēs ieskrieties.
Es par stiprāko!