Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

LBS pieteikusies rīkot četrus burbuļus FIBA turnīros

Rolands Eliņš

LBS pieteikusies rīkot četrus burbuļus FIBA turnīros
Kaspars Cipruss. Foto: Basket.lv

FIBA izlašu spēles novembrī un februārī paredzēts izspēlēt vairākos mazajos burbuļos, un Latvijas Basketbola savienība pieteikusies uz četru burbuļu rīkošanu – gan vīriešu, gan sieviešu izlasēm. Par to „Basket.lv” raidījumā „Basketstudija 2+1” pastāstīja LBS ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss.

FIBA mainījusi sezonas turpinājumā plānoto grafiku un mači vairs netiks aizvadīti atsevišķi, bet gan plašākos sabraukumos, proti, vienā norises vietā izspēlējot visus grupas mačus. Latvijas izlasēm plānoti četri sabraukumi – vīriešu izlasei novembrī un februārī „EuroBasket 2022” atlases ciklā un sieviešu izlasei novembra sākumā un februārā sākumā Eiropas čempionāta atlases ciklā.

LBS pieteikusies visiem četriem minētajiem burbuļiem, tiesa, Cipruss atzina, ka iegūt tiesības uz kāda no novembra sabraukumiem rīkošanu esot mazas, jo viens no kritērijiem esot mājas spēļu priekšrocība, un gan vīriešu, gan sieviešu izlasei visas četras novembra spēles bija paredzēts viesos. „Taču optimistiski raugāmies uz februāra burbuļiem, ceram, ka mums varētu tikt abi,” sacīja Cipruss.

Burbulī tiktu iekļauta viena vai divas apakšgrupas, proti, četras vai astoņas komandas. Kā burbuļa norises vieta tiek izskatīta Rīga, spēles varētu norisināties Arēnā Rīga vai „Elektrum” Olimpiskajā centrā, taču Cipruss pieļāva, ka varētu tikt izskatīta arī Liepājas iespēja sieviešu izlases burbulim.

Pieteikšanās termiņš uz šādu iespēju noslēdzās vakar, un FIBA lēmums gaidāms pēc divām dienām. Cipruss konkrēti nevarēja nosaukt, kuras valsts vēl pieteikušās uz šo sabraukumu rīkošanu.

Latvijas vīriešu izlase EČ atlases grupu februārī sāka neveiksmīgi, zaudējot abās spēlēs, tādēļ turnīra atlikušās četras spēles būs vēl jo svarīgākas . Novembrī jātiekas ar Grieķiju un Bosniju un Hercegovinu, kamēr februārī plānotas spēles pret Bulgāriju un Grieķiju. Savukārt sieviešu izlase savas iepriekšējās spēles aizvadīja pirms gada, divos mačos tiekot pie vienas uzvaras. Tiesa, sieviešu izlasei savā grupā ir grūtāks uzdevums, jo jāizcīna pirmā vieta vai jātiek starp labākajām otrās vietas ieguvējām. Latvijas sieviešu izlasei nākamā pusgada laikā paredzētas spēles viesos pret Vāciju un Horvātiju, bet savā laukumā pret Ziemeļmaķedoniju un Vāciju.

Izmantotie resursi:
Kaspars Cipruss “Basketstudijā 2+1”: “Atverot...

  -1 [+] [-]

, 2020-10-06 20:11, pirms 4 gadiem
Kā ar NBA čaļiem? Ir kāda iespēja, ka kāds spēlēs? Eirolīga jau uzņēmusi apgriezienus, tā kā no turienes diez vai kādu laidīs.

Giannis Grieķijai un Bogdanovic/Nurkic Bosnijai Arēnā Rīga. Tas tik būtu kaut kas. Vienīgi droši vien nekāda iespēja ar skatītāju klātbūtni.

     [+] [-]

, 2020-10-06 20:37, pirms 4 gadiem
DinamoFans rakstīja: Kā ar NBA čaļiem? Ir kāda iespēja, ka kāds spēlēs? Eirolīga jau uzņēmusi apgriezienus, tā kā no turienes diez vai kādu laidīs.

Giannis Grieķijai un Bogdanovic/Nurkic Bosnijai Arēnā Rīga. Tas tik būtu kaut kas. Vienīgi droši vien nekāda iespēja ar skatītāju klātbūtni.
NBA Bogdanoviči viens ir no Serbijas, otrs - Horvātijas.

  +2 [+] [-]

, 2020-10-06 22:11, pirms 4 gadiem
Ok, Ogrē kārtību tribinēs noorganizēt nevar, burbuli varēs. Kā tad

     [+] [-]

, 2020-10-07 01:13, pirms 4 gadiem
naxujam tērēt naudu un enerģiju sieviešu baša burbulim???

     [+] [-]

, 2020-10-07 03:16, pirms 4 gadiem
Swordsman rakstīja: naxujam tērēt naudu un enerģiju sieviešu baša burbulim???
Zahui

     [+] [-]

, 2020-10-07 06:54, pirms 4 gadiem
Ja tas ir par LBS un FIBA līdzekļiem,tad super,ja nē ,tad īr liels jautājums
, vai ir īstais laiks.... ,jo īpaši ja spēles notiek bez skatītājiem!

     [+] [-]

, 2020-10-07 07:38, pirms 4 gadiem
Tris tukspauru kombinacija-nu tik rikos,nu tik izrikos...