Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Berkolds par U18 EČ: ''Mērķis nav izpildīts un vairs to nemaz nevaram izdarīt''

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Berkolds par U18 EČ: ''Mērķis nav izpildīts un vairs to nemaz nevaram izdarīt''
Rihards Berkolds (no kreisās). Foto: FIBA

Vakar Latvijas U18 basketbola izlase piedzīvoja sāpīgu zaudējumu Eiropas čempionāta B divīzijas ietvaros pret Austriju. Cīņā par devīto vietu tika izlaista no rokām uzvara pret Austriju, piekāpjoties ar 75:77. Latvijas izlases spēlētājs Rihards Berkolds sarunā ar ''Sportacentrs.com'' atklāja izjūtas pēc zaudējuma, kā arī atlikušo uzdevumu sarakstu turnīrā.

''Uzskatu, ka spēlē pret Austriju pietrūka komandas spēle, kā arī līdz galam nenostrādājām aizsardzībā. Spēles sākums padevās labi, spēles turpinājums arī. Beigās gan kāds varbūt kaut ko noslinkoja un neizdarīja līdz galam uzdoto uzdevumu, lai mēs tiktu pie uzvaras,'' sacīja Berkolds.

Zaudējums Austrijai nozīmēja, ka Latvijas izlase vairs nevar finišēt augstāk par 13. vietu. Ir gan jāuzvar divas spēles pēc kārtas, lai tas notiktu. Pirmā no tām tiks aizvadīta jau šodien, kad plkst. 15:45 būs jācenšas pieveikt vienaudžus no Bulgārijas.

''Šodienas spēle nebūs viegla - apzināmies to paši. Emocionāli un fiziski domāju, ka esam gatavi, lai šovakar uzvarētu Bulgāriju. Skaidrs gan, ka čempionāta mērķis nav izpildīts un to izpildīt vairs pat nav iespējams. Vienīgais, ko varam darīt, ir noslēgt abas atlikušās spēles ar uzvaru,'' turpināja basketbolists.

Latvija sešās turnīra spēlēs tikusi vien pie divām uzvarām - pret Ungāriju un Slovākiju. Tieši Berkolds ir bijis starp izlases līderiem šajā EČ. Vidēji spēlē viņš izcēlies ar 7.2 punktiem, 4.8 atlēkušajām bumbām un 1.7 rezultatīvām piespēlēm.

''Pats šajās spēlēs neesmu parādījis tādu sniegumu kā vēlos un varu, taču komanda, manuprāt, ir labi nokomplektēta, lai būtu augstākā vietā nekā tur, kur esam tagad. Bet priekšā vēl divas spēles, tāpēc ceru, ka pierādīsim uz kādu spēli šī komanda ir spējīga,'' sarunu noslēdza Berkolds.

Spēli starp Latviju un Bulgārijas būs iespējams vērot FIBA ''YouTube'' kanālā.

     [+] [-]

, 2022-08-06 15:16, pirms 2 gadiem
ja paskatās U17 pasaules kausa vadošo komandu spēles (fināls ASV-Spānija vispār norāva jumtu), U18 A.divīzijas spēles paralēli tagad, tad acīs baigi krīt totāls pārākums agresivitātē, fiziskumā. Tas izpaužas pārtvertās, atkārtotos metienos, aizsardzības panākumos. Nav jau tā, ka tur visi garie un visi baigi labi met, bet ļoti augsts spēles temps. Pat garie ir ļoti kustīgi un ātri. Sajūta, ka no citas planētas tie čaļi, salīdzinājumā ar mūsējiem. Kaut kas ar mūsu jaunatnes basīti nav ok, jautājums, kur esam aizlaiduši garām un kā to var labot!?

     [+] [-]

, 2022-08-06 22:56, pirms 2 gadiem
Loti labi ,jo talantigs un interesants speletajs ir Berkolds, kuram viss vel prieksa