Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Latvijas kausa astotdaļfinālu cīņas būs skatāmas Sportacentrs.com TV tiešraidēs

Emils Ozerinskis

Latvijas kausa astotdaļfinālu cīņas būs skatāmas Sportacentrs.com TV tiešraidēs
SK "Spēks" uzbrucējs Gatis Kalniņš. Foto: Jānis Līgats

Šajā nedēļas nogalē "Atbildīga spēle" Latvijas kausa izcīņā iesaistās arī Virslīgas komandas. Cīņas par septiņām brīvajām ceturtdaļfināla vietām būs vērojamas Sportacentrs.com TV tiešraidēs sestdien, svētdien un pirmdien.

Līdz ar izmaiņām Virslīgas klubu skaitā, tad viena no komandām Latvijas kausa astotdaļfinālam pāri varēja tikt ar laimīgo lozi. Bez spēles uz ceturtdaļfinālu tika "Valmiera".

Izloze tikai vienā pārī saveda kopā Virslīgas komandas un tieši šis duelis ievadīs Latvijas kausa astotdaļfinālu. Slokas stadionā Jūrmalas "Spartaks" uzņems "Daugavpili". Šīs sezonas pirmajās divās tikšanās reizēs pārāka bija Latgales komanda, bet pēdējā savstarpējā spēlē labāki bija jūrmalnieki. Caur Virslīgas čempionātu abām šīm vienībām Eirokausi, visticamāk, nebūs aizsniedzami, tādēļ cīņa par kausu vērtējama kā prioritāra gan jūrmalniekiem, gan daugavpiliešiem.

Astotdaļfinālā izveidojās divi pāri bez Virslīgas komandām. Vienā no tiem pieredzējušu spēlētāju un leģionāru netrūks. Valmierā savstarpēji spēkus samēros otrās līgas līdervienība "Spēks" ar Nākotnes līgas šī brīža pastarīti "Dinamo Rīga". Rubenes komandā spēlē Gatis Kalniņš un daudzi savulaik uz saviem pleciem Valmieras futbolu nesuši spēlētāji. "Dinamo Rīga" kā augstākā līgā spēlējusi komanda par savu uzvaru šajā duelī nevar justies droša, jo "Grobiņa" jau dabūja no "Spēka" trūkties iepriekšējā Latvijas kausa kārtā.

Nepiekāpīgs duelis solās risināties Cēsīs. Tur tiksies divas komandas, kas savā starpā Latvijas kausā jau cīnījās pirms diviem gadiem. "Smiltene" iepriekšējā cīņā 2019 gadā pret "Liepāju" piekāpās ar 0:4, taču pēc ātri ielaistiem vārtiem vidzemnieki pietiekami ilgi turējās liepājniekiem līdzi, liekāku vadību Kurzemes komandai atdodot vien pašā mača izskaņā. Savā mājas laukumā smiltenieši nevar spēlēt, jo tur šobrīd risinās seguma atjaunošanas darbi, tādēļ par "Smiltenes" pagaidu mājas stadionu kļuvis 45 kilometrus attālais Cēsu pilsētas stadions.

Svētdien gaidāma aizraujoša spēle Baldonē, jo savā starpā tiksies viena no Nākotnes līgas favorītēm "Auda" un Virslīgas komanda ar gados jaunākajiem spēlētājiem "Metta". Mačam īpašu zemtekstu dos "Audas" vadītāja Jura Gorkša draudzība ar "Mettas" priekšnieku Ģirtu Mihelsonu. Savulaik abus veda kopīgs ceļš zaļimelnajos, bet vēlāk Mihelsons ar savu domu biedru Andri Rihertu nodibināja zaļibalto komandu, kas izauga par lielāko jaunatnes futbola sistēmu Latvijā.

Latgalē savstarpējo cīņu par iekļūšanu kausa Top-8 cīnīsies "Rēzekne", kas savās mājās uzņems "Albatroz/Jelgava" futbolistus. Nākotnes līgas ietvaros abas komandas līdz šim vēl nav tikušās, taču turnīra tabula liecina, ka nosacītajai favorītei vajadzētu būt viesu komandai no Jelgavas, taču gana tālais izbraukums un dabīgā seguma laukums var būt arguments, lai jaunajiem aļņiem tik viegli ezeru zemē neklātos.

2019. gada Latvijas kausa ceturtdaļfinālā tikās komandas, kas šoreiz spēkiem mērosies jau astotdaļfināla fāzē. Pērn Virslīgā spēlējusī "Tukums 2000", kas izvirzījusi ambīcijas uz atgriešanos augstākajā līgā, Tukuma stadionā uzņems trīskārtējo Latvijas čempionvienību "Riga". Pirms diviem gadiem rīdzinieki "Skonto" stadionā uzvarēja ar 4:0, bet tā brīža pirmās līgas līdervienība nebūt nesēdēja aizsardzībā, spējot noorganizēt gana daudz un kvalitatīvas vārtu gūšanas izdevības.

Kausa astotdaļfinālam punktu pieliks spēle pirmdien Hanzas stadionā, kur "Mettas" dublieru komanda "Skanste" uzņems no fantastiskās spēles Beļģijā mājās pārbraukušo RFS. Kontrasts Viktora Moroza trenētajai komandai būs diezgan pamatīgs - tikko spēle 20 000 skatītāju ietilpīgā stadionā pret komandu ar teju 50 miljonu budžetu, bet nākamajā jau jāpieveic dublieru komanda vidusskolas mākslīgā seguma laukumā.

Visas septiņas "Atbildīga spēle" Latvijas kausa izcīņas astotdaļfināla spēles būs vērojamas Sportacentrs.com ziņu portāla tiešraidēs, kā arī lielākā daļa no tām tiešraidē tiks translētas Sportacentrs.com TV kanālā.

"Atbildīga spēle" Latvijas kausa astotdaļfināli

Dat.LaiksSpēleRez.
07.08.17:00Spartaks - Daugavpils
18:00Spēks - Dinamo Rīga
20:00Smiltene - Liepāja
08.08.14:00Auda - Metta
16:00Rēzekne - Albatroz/Jelgava
18:00Tukums 2000 - Riga
09.08.13:30Skanste - RFS

  -4 [+] [-]

, 2021-08-07 11:09, pirms 3 gadiem
kas tie par idiniem video?

     [+] [-]

, 2021-08-07 11:48, pirms 3 gadiem
Maikl rakstīja: kas tie par idiniem video?
Atkal spogulī skaties?

  -2 [+] [-]

, 2021-08-07 13:50, pirms 3 gadiem
darbagalds rakstīja: Atkal spogulī skaties?
es saku video? pricom tur spogulis, velviens atpalikusais!

     [+] [-]

, 2021-08-07 14:20, pirms 3 gadiem
Kārtējais vārgulis aiz slēpta lietotāja vārda. Sportacentrs.com vajadzētu saņemt naudu par to, ka ļauj tādiem komentēt, lai viņu dzīves kaut uz sekundi būtu piepildītas (viņuprāt).

     [+] [-]

, 2021-08-07 14:21, pirms 3 gadiem
Maikl rakstīja: es saku video? pricom tur spogulis, velviens atpalikusais!
Redzu, ka kārtējo reizi apsaukā Edmundu. Tev labāk no tā paliek?

     [+] [-]

, 2021-08-07 16:00, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Redzu, ka kārtējo reizi apsaukā Edmundu. Tev labāk no tā paliek?
nepaliek, bet kautko stulbi gudrot...