Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Medvedevs un Cicipass ar līdzīgām uzvarām noorganizē savstarpēju ceturtdaļfinālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Medvedevs un Cicipass ar līdzīgām uzvarām noorganizē savstarpēju ceturtdaļfinālu
Daniils Medvedevs. Foto: EPA/Scanpix

ATP ranga otrais numurs Daniils Medvedevs svētdien Parīzē ar 6:2, 6:1, 7:5 apspēlēja čīlieti Kristianu Garinu (ATP 23.), pirmoreiz sasniedzot "French Open" ceturtdaļfinālu. Tur viņa pretinieks būs pasaules piektais numurs Stefanoss Cicipass, kurš ar līdzīgu rezultātu (6:3, 6:2, 7:5) pieveica spāni Pablo Karenjo Bustu (ATP 12.).

Daniils Medvedevs pagājušajā mēnesī Kristianam Garinam ar 4:6, 7:6(2), 1:6 zaudēja uz Madrides māla, bet šodien Parīzē guva pārliecinošu revanšu, ar nopietnu pretestību saskaroties vien pēdējā setā, kur viņam vajadzēja atspēlēt trīs geimu deficītu (0:3).

Garins, kuram aiz muguras bija viena piecu un viena četru setu spēle, šodien sāka ļoti lēni. Čīlietim pirmajā geimā bija breikbumba, kuru viņš izniekoja ar kļūdu, bumbiņu raidot tīklā. Garins 2. setā vienīgo geimu ieguva pie 0:5.

Garinam pirms 3. seta bija medicīnas pārtraukums labā pleca problēmas dēļ. Kristians pēc pauzes spēlēja savu dienas labāko tenisu. Medvedevs otrajā geimā ar vairākām paviršām darbībām servi zaudēja sausē un drīz bija iedzinējos ar 0:3, bet spēja izvairīties no vēl viena seta spēlēšanas.

Krievijas tenisists breiku atguva piektajā geimā, kurā pretiniekam neļāva uzvarēt nevienā izspēlē, un čīlieti vēlreiz nobreikoja 11. geimā. Garins atvairīja divas breikbumbas, bet ar trešo galā netika, kad Medvedevs pretuzbrukumā neatvairāmi trāpīja labajā stūrī.

Medvedevs pirmoreiz sasniedza "French Open" ceturtdaļfinālu, iepriekš šajā turnīrā esot bez uzvarām četrās vizītēs. Savukārt 2013. gada "French Open" junioru turnīra uzvarētājs Garins pirmoreiz spēlēja "Grand Slam" astotdaļfinālā.

Sezonas līderis Stefanoss Cicipass uzvarēja ne vien ar līdzīgu rezultātu, bet gandrīz identisku scenāriju. Arī grieķim 3. setā bija 0:3 deficīts, breiku atspēlējot septītajā geimā. Viņam pret sakauto Pablo Karenjo Bustu ir 3-0 bilance, uzvarot arī visos septiņos setos.

Cicipass otro gadu pēc kārtas sasniedza ceturtdaļfinālu Parīzē, kur pērn tika līdz pusfinālam. Grieķijas zvaigznei tagad ir pa diviem ceturtdaļfināliem gan Parīzē, gan Melburnā. Karenjo Bustam neizdevās trešo reizi iekļūt "French Open" ceturtdaļfinālā (2017, 2020).

Pasaules sestais numurs Aleksandrs Zverevs jau trešo reizi šīs māla sezonas ietvaros apspēlēja Kei Nišikori (ATP 49.), viņu uzveicot ar 6:4, 6:1, 6:1. Vācijas tenisa līderis bija pārāks arī Madridē (6:3, 6:2) un Romā (4:6, 6:3, 6:4), kur japānis 2. setā zaudēja no 3:1 pārsvara, bet 3. setā no 4:1. Nišikori ir 1-5 bilance pret Zverevu, viņš zaudējis pēdējos 10 mačos pret Top 10 spēlētājiem. Zverevs trešo reizi sasniedza "French Open" ceturtdaļfinālu, atkārtojot savu labāko rezultātu Parīzē (2018, 2019, 2021).

Jauns "Grand Slam" ceturtdaļfinālists bija garantēts Alehandro Davidoviča Fokinas (ATP 46.) un Federiko Delbonisa (ATP 51.) mačā, kurā ar 6:4, 6:4, 4:6, 6:4 pārāks bija Davidovičs Fokina. Viņam bija iespēja uzvarēt ar 3:0, taču Alehandro 3. setā nenosargāja breiku, no 4:3 zaudējot trīs geimos pēc kārtas. Spānis pirmo ceturtdaļfinālu sasniedza piektajā "Grand Slam" turnīrā, bet argentīnietim 27 "major" turnīri bez ceturtdaļfināliem.