Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lībietis sasniedz "Challenger" dubultspēļu pusfinālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Lībietis sasniedz "Challenger" dubultspēļu pusfinālu
Miķelis Lībietis
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Miķelis Lībietis kopā ar ASV tenisistu Maksu Šnuru piektdien iekļuva Savannas (Džordžija) "Challenger" sērijas dubultspēļu turnīra pusfinālā. Tikmēr Diāna Marcinkeviča kopā ar Šveices tīni Rebeku Masarovu sasniedza pusfinālu ITF 25 000 turnīrā Vīsbādenē.

Ar otro numuru izliktais Lībieša un Šnura duets ceturtdaļfinālā pārliecinoši pieveica neizsēto amerikāņu komandu Roberts Gelovejs/Evans Kings – 6:3, 6:4. Miķelis ar pārinieku servi nezaudēja ne reizi, atspēlējot visas trīs breikbumbas. No tām divas bija pēdējā geimā, kad Lībietis divreiz svarīgā brīdī precīzi nospēlēja pie tīkla.

Savannā ir "Challenger" sērijas turnīrs ar 75 000 dolāru balvu fondu, mači notiek uz zaļā māla seguma. Lībietis ar tikšanu līdz pusfinālam nopelnījis 29 punktus.

Lībietis divreiz uzvarējis "Challenger" dubultspēļu turnīros – 2014. gadā Noksvilā ar Hanteru Rīsi un 2016. gadā Kolumbusā ar Denisu Novikovu.

Sestdien dubultspēļu pusfinālā spēlēs arī Diāna Marcinkeviča, kura labāko četrinieku sasniegusi Vīsbādenes ITF 25 000 turnīrā (māls) kopā ar Šveices tenisisti Rebeku Masarovu. Abas no 2. kārtas jeb ceturtdaļfināla bija brīvas, jo no mača atteicās Lizas Matvijenko un Valērijas Pogrebņakas (Vācija/Krievija) duets. Pusfināla sasniegšana dod 18 reitinga punktus.