Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Elardaiss uzskata, ka pārkāpti futbolistu pāreju noteikumi

Elardaiss uzskata, ka pārkāpti futbolistu pāreju noteikumi
Vinstons Rīds
Foto: AP/Scanpix

“West Ham United” galvenais treneris Sems Elardaiss uzskata, ka pretinieku klubi pārkāpuši transfēru noteikumus, mēģinot pievilināt Vinstonu Rīdu pievienoties citam klubam.

Vinstona Rīda līgums beigsies jūnija beigās, un Elardaiss uzskata, ka futbolists nepaliks komandā. Viņam atļauts veikt sarunas tikai ar ārzemju komandām, taču pēc trenera domām vienošanās jau ir panākta.

“Tu dzirdi baumas, bet vai mēs to varam pierādīt?” teica Elardaiss.

Spēlētājiem atļauts iesaistīties sarunās tikai ar ārzemju klubiem, ja viņu līgumi beidzas pēc sešiem vai mazāk mēnešiem.

Viņš pastāstīja, ka futbolists ir noraidījis vairākus piedāvājumus līgumu pagarināt. Neskatoties uz to, ka atļauja iesaistītes sarunās ar citiem klubiem tika dota tikai 31.decembrī, Elardaiss uzskata, ka Rīds jau ir izlēmis, kur dosies pēc līguma beigām.

“Šie noteikumi mums jau ir bijuši ilgu laiku,” pievienoja treneris. “Ja tu vari pierādīt, ka kāds klubs tos ir pārkāpis, viņiem draud nopietnas sankcijas, ne tā? Taču tagad to ir grūti izdarīt. Tu dzirdi tikai baumas.”
“Tam varētu nebūt nekāda tieša sakara starp divām komandām, bet gan starp diviem aģentiem. Šobrīd visu var panākt tādā veidā.”

Elardaiss piebilda :”Ja viņš neparakstīs līgumu ar komandu un nepaliks te, tad esmu drošs, ka viņš jau ir panācis mutisku vienošanos.”
“Ir jāpieņem, kā tas ir, un ja tas ir pretrunā ar noteikumiem, tad tā notiek. Tas ir tikai viens no veidiem, kā darbojas futbola industrija.”

Jaunzēlandes futbolists 2010.gada augustā no Dānijas kluba “Midtjylland” pievienojās “West Ham”, kļūstot par vienu no vadošajiem spēlētājiem komandā. Elardaiss pastātīja, ka viņiem līdz šim vēl nav izteikts neviens oficiāls piedāvājums janvāra transfēru periodā un ka šomēnes neesot vajadzība Rīdu pārdot.

Viņš turpināja :”Kāpēc nogriezt sev degunu tikai lai iespītētu sejai? Man pagaidām neliekas, ka viņa prāts atrodas kaut kur citur.”

Tomēr Elardaiss piebilda :”Šobrīd Vinstonam Rīdam šajā klubā neesot nākotnes, jo viņa līgums beigsies 30.jūnijā. Viņš nav teicis, ka gatavojas parakstīt jaunu līgumu.”

Futbolistu pāreju noteikumi tika mainīti 1995.gadā, kad Eiropas Savienības valstīs pieņēma likumu, ka futbolisti pēc sava līguma beigām var pāriet uz jebkuru klubu bez kompensācijas.

Izmantotie resursi:
BBC Sport - Winston Reid: West Ham boss Sam...

     [+] [-]

, 2015-01-06 17:29, pirms 9 gadiem
Visi tak vinu sauc par "Big Sam", kapec ta ari nerakstit?

  -2 [+] [-]

, 2015-01-06 20:32, pirms 9 gadiem
Trakākais: mēģināju izdomāt kas tas pae Elardaisu!

     [+] [-]

, 2015-01-06 21:31, pirms 9 gadiem
triis reizes virsrakstu dabuuju paarlasiit, kas par marazmu