Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Diazs: "Labāk ceriet uz manu zaudējumu, citādi es pārņemšu UFC"

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Diazs: "Labāk ceriet uz manu zaudējumu, citādi es pārņemšu UFC"
Neits Diazs (pa kreisi) un Konors Makgregors oficiālajā preses konferencē pirms ''UFC 202"
Foto : AP/Scanpix

Amerikāņu MMA cīkstonis Neits Diazs (20-10-0), kuram 20. augustā cīņu šova "UFC 202" ietvaros paredzēts revanša mačs pret cīņu sporta superzvaigzni Konoru Makgregoru (19-3-0), uzskata, ka UFC ar šīs cīņas nozīmēšanu cer no viņa atbrīvoties.

"Kad tika rezervēta otrā cīņa, sapratu, ka viņi (UFC) grib mani dabūt atpakaļ ringā, lai uz mana rēķina piepelnītos un zaudējuma gadījumā no manis atkal mēģinātu atbrīvoties. Tā es tobrīd jutos," atzīst Diazs, "es jautāju viņiem, vai varu astoņus mēnešus atpūsties, vairot savu popularitāti, doties atvaļinājumā un darīt to, kas man jādara? UFC teica, ka gribot šo cīņu. Un ātri."

"Visi darījumi tomēr tika noslēgti. Es nopelnīju daudz naudas īsā laika sprīdī. To nevar laist garām, tāpēc - lai notiek! Bet es joprojām jūtu, ka šie cilvēki grib no manis tikt vaļā, cerot, ka es zaudēšu. Lai cer, jo, ja es uzvarēšu, tad patiešām pārņemšu UFC," apņēmību pauda Neits Diazs.

Kā zināms, šā gada 5. martā Lasvegasā norisinājās cīņu šovs "UFC 196", kura galvenajā cīņa dūres bija paredzēts krustot UFC pusvieglā svara čempionam īram Konoram Makgregoram un nu jau bijušajam vieglā svara čempionam Brazīlijas pārstāvim Rafaelam dos Anjosam (25-8-0).

Dos Anjoss neilgi pirms cīņas guva savainojumu, un viņu aizvietot 11 dienas pirms cīņas sākuma bija gatavs skandalozais Neits Diazs. Diazs tovakar šokēja MMA pasauli, izcīnot uzvaru pār Makgegoru ar sāpju paņēmienu otrajā raundā. 20. augustā šos cīkstoņus sagaida revanša mačs.

No Makgregora pozīcijām skatoties, tā bija īsta katastrofa - cīņu sporta lielākā zvaigzne zaudē ne-čempionam, kurš piekritis cīņai 11(!) dienu pirms tās sākuma. Bet Diazam izcīnītā uzvara ļāva kļūt par vienu no respektablākajiem cīkstoņiem UFC, krietni vien veicinot savu popularitāti.

Makgregoram šis zaudējums ievilcis treknu, melnu strīpu viņa cīņu vēsturē. Strīpu, ko čempions noteikti gribētu izdzēst. Revanša cīņa tika rezervēta ātri, un tai vajadzēja kļūt par cīņu šova "UFC 200" galveno maču, taču cīņa tika atcelta, jo Konors atteicās pildīt nepieciešamās saistības ar medijiem.

Sociālajos tīklos īstu vētru sacēla Makgregora paziņojums par aiziešanu no lielā sporta. Taču, kā tas bija gaidāms, īrs "atkal atgriezās" sportā. Visbeidzot, abu šovmeņu un "trash-talk" piekopēju revanša cīņa tika nozīmēta uz 20. augusta šovu "UFC 202".

Kā uzskata Neits Diazs, vienīgais atšķirīgais no iepriekšējās cīņas būs tas, ka šoreiz viņš būs kārtīgi gatavojies: "Es būšu gatavs. Tas arī viss. Kā es vienmēr saku, mans nodoms ir uzvarēt. Es trenēšos smagi un centīšos to paveikt. Uzskatu, ka esmu pārāks cīkstonis. Vienkārši iešu, padarīšo to, kas padarāms, un centīšos nedabūt pretī kaut ko, ko es negaidu. Mans plāns ir uzvarēt, cīnīties labi un smagi strādāt. Redzēsim, kā man tas izdosies."

Izmantotie resursi :
Morning Report: Nate Diaz says 'They'd...

  +3 [+] [-]

, 2016-08-05 20:33, pirms 8 gadiem
Ceru uz otro Diaza uzvaru!

  +1 [+] [-]

, 2016-08-09 15:20, pirms 8 gadiem
Vaig vaig nah to īru rūķi pārāk lecīgs gailis