Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Favorīte Spānija "Euro 2022" priekšvakarā zaudē pasaules labāko futbolisti

Agris Suveizda

Favorīte Spānija "Euro 2022" priekšvakarā zaudē pasaules labāko futbolisti
Aleksija Puteļasa savā simtajā spēlē Spānijas izlasē. Foto: Cinzia Camela / IPA/Sipa/Scanpix

Spānijas Karaliskā futbola federācija trīs dienas pirms savas pirmās spēles "Euro 2022" finālturnīrā pavēstījusi, ka "Barcelona" uzbrūkošā pussardze Aleksija Puteļasa treniņā saplēsusi kreisā ceļgala kreiso priekšējo krustenisko saiti.

Jau rītvakar ar spēli Mančestras "Old Trafford" stadionā starp mājinieci Angliju un Austriju sāksies Eiropas futbola čempionāts sievietēm, bet piektdien Miltonkīnzā pirmo spēli pret Somiju aizvadīs Spānija, kas šovasar zaudējusi jau divas līderes. Jūnija vidū ceļgala saites sastiepa izlases visu laiku rezultatīvākā spēlētāja Dženifere Ermoso, kura 2021. gadā bija otrajā vietā "Ballon d'Or" balsojumā un trešajā vietā – FIFA labākās spēlētājas balsojumā, bet nieka dažas dienas pirms finālturnīra smagā savainojumā iedzīvojusies abu lielo individuālo balvu ieguvēja un izlases spēļu rekordiste Puteļasa.

28 gadus vecā Puteļasa kopš 2012. gada pārstāv "Barcelona" un šosezon palīdzēja Katalonijas milzim iegūt Spānijas titulu, kausu un superkausu un sasniegt Čempionu līgas finālu, kurā gan ar 1:3 tika piedzīvots zaudējums pret Lionas "Olympique". Finālā vienīgos vārtus guva Puteļasa, kura ar 11 precīziem sitieniem 10 spēlēs kļuva par turnīra labāko snaiperi. Spānijas čempionātā viņai 26 spēlēs 18 vārti. Nupat aizvadījusi simto spēli izlasē, Puteļasa valstsvienībā guvusi 27 vārtus.

Spānijas izlase apakšgrupā spēlēs pret Somiju, Vāciju un Dāniju. Iepriekšējos divos Eiropas čempionātos tā izstājās ceturtdaļfinālā, bet Spānijas labākais sasniegums ir pusfināls 1997. gadā. Pasaules kausā Spānija 2015. gadā debitēja ar grupu turnīru, bet 2019. gadā spēlēja astotdaļfinālā. Neskatoties uz iepriekš ne pārāk spožiem panākumiem, tieši Spānija bukmeikeru skatījumā tiek (tika?) uzskatīta par finālturnīra galveno favorīti.

Izmantotie resursi:
https://www.sefutbol.com/oficial-i-...