Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

"French Open" finālā "māla karalis" Nadals pret jauno norvēģi Rūdu

Rolands Eliņš

"French Open" finālā "māla karalis" Nadals pret jauno norvēģi Rūdu
Rafaels Nadals un Kaspers Rūds. Foto: EPA/Scanpix

Šodien 16:05 paredzēts "French Open" prestižā tenisa turnīra fināls vīriešiem, un tajā sacentīsies Rafaels Nadals un Kaspers Rūds. Rūds tēmē uz savu pirmo "Grand Slam" titulu, kamēr favorīta statusā esošais Nadals gatavojas savam 14. titulam "French Open". Nevienam citam spēlētājam tenisa vēsturē nav vairāk par sešiem...

• Rafaels Nadals "French Open" finālā piedalīsies 14. reizi savā karjerā. Pagaidām viņš finālā nav zaudējis vēl ne reizi.

• Nadals nopelnījis neoficiālo titulu "māla karalis", jo uz šī tenisa laukuma seguma bijis teju nepārspējams. "French Open" 114 mačos Nadals guvis 111 uzvaras, kas viņam devis 13 "Grand Slam" titulus. Tenisa vēsturē nevienam citam Francijas atklātajā čempionātā nav izdevies triumfēt vairāk par sešām reizēm.

• Pusfinālā Nadals sacentās sīvā cīņā ar Aleksandru Zverevu, un trīs stundu laikā viņi līdz galam neizspēlēja pat otro setu (7:6 (8), 6:6). Saspringto maču nācās pārtraukt Zvereva traumas dēļ, kas bija smags trieciens Zvereram, kurš pirmajā setā bija vadībā ar 6:2 un varēja izservēt otro setu.

• Finālā Nadalam pretim stāsies Kaspers Rūds, 23 gadus vecais tenisists, kurš kļuvis par pirmo norvēģi kāda "Grand Slam" turnīra finālā. Rūds pasaules rangā ieņem astoto vietu un pret Nadalu spēlēs pirmoreiz, tiesa, abi ir kopā trenējušies.

• Rūds pusfinālā pieveica Marinu Čiliču, paveicot to četros setos un atspēlējoties pēc zaudējuma pirmajā setā.

• Rūds pirms šī gada "French Open" vēl ne reizi nebija sasniedzis "Grand Slam" turnīra ceturtdaļfinālu, kamēr Francijā ne reizi nebija ticis tālāk par trešo kārtu. Rūds ir izcīnījis astoņus ATP250 līmeņa turnīra uzvarētāja titulus, turklāt divi no tiem bija šī gada pirmajā pusē.

• Rūds kopš 14. maija neveiksmes pret Novaku Džokoviču Romā ir uzvarējis desmit spēlēs pēc kārtas.

• "Es šo finālu vienkārši centīšos izbaudīt," medijiem teica Rūds. "Zinu, ka neesmu favorīts, un pirms spēles centīšos domāt par lieliskiem uzvarošajiem sitieniem un neticami uzvarētām izspēlēm, jo man tās būs nepieciešamas, lai varētu cerēt uz uzvaru."

• Savukārt Nadals izteicās, ka ļoti daudz upurējis, lai vēlreiz sasniegtu "French Open" finālu: "Viss paveiktais un no sevis ziedotais patiešām ir visa tā vērts, kad vari izbaudīt turnīru tā, kā es to daru šoreiz."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2022-06-05 10:43, pirms 2 gadiem
Maija Krištopāne Rozīte rakstīja: Šodien visa Latvija par Nadalu! Pēc kārtēja stenlija
Nerunā visas Latvijas vārdā!!!

     [+] [-]

, 2022-06-05 11:15, pirms 2 gadiem
Rafa, protams, favorīts, bet kaut kā liekas, ka Rūds par zemu tiek vērtēts. Ja nedos pa galvu tas, ka pirmais fināls un jāspēlē pret savu elku, tad nedomāju, ka Rafam būs viegli, jo Rūds pats neko daudz nedāvinās, vienīgi viņa bekhends uztrauc.

     [+] [-]

, 2022-06-05 14:57, pirms 2 gadiem
plebejs rakstīja: Rafa, protams, favorīts, bet kaut kā liekas, ka Rūds par zemu tiek vērtēts. Ja nedos pa galvu tas, ka pirmais fināls un jāspēlē pret savu elku, tad nedomāju, ka Rafam būs viegli, jo Rūds pats neko daudz nedāvinās, vienīgi viņa bekhends uztrauc.
Rūdis var neko nedāvināt, bet ja spēles scenāriju rakstīs Rafa, tad tāpat iznākums zināms.

     [+] [-]

, 2022-06-05 15:24, pirms 2 gadiem
....nu, cerams, ka būs lielāka intriga kā dāmu finālā un viss nebeigsies 3 setos! ....par 5 setu maču un tad lai uzvar stiprākais!

  -1 [+] [-]

, 2022-06-05 18:32, pirms 2 gadiem
Rafa čempions !
Spartaks labākais no nevakcinetajiem !