Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko un Nikulesku cīņā par ceturtdaļfinālu zaudē Pliškovu dvīnēm

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko un Nikulesku cīņā par ceturtdaļfinālu zaudē Pliškovu dvīnēm
Aļona Ostapenko. Foto: AP/Scanpix

Aļona Ostapenko un Rumānijas tenisiste Monika Nikulesku "French Open" dubultspēļu turnīru pabeidza ar zaudējumu trešajā kārtā jeb astotdaļfinālā, kur ar rezultātu 5:7, 6:1, 4:6 piekāpās čehu dvīnēm Karolīnai un Kristīnai Pliškovai.

Aļona Ostapenko un Nikulesku 1. setā divreiz zaudēja breika pārsvaru un servi nenosargāja arī pie rezultāta 5:7. Zīmīgi, ka visi zaudētie serves geimi bija, kad servēja rumāniete.

Nikulesku šodien nebija veiksmīga diena. Viņa 2. seta pirmajā geimā ar bumbiņu trāpīja Ostapenko pa pakausi, kad Latvijas tenisiste neaizsniedza augstu bumbiņu, pēc tam saņemot triecienu no aiz viņas stāvējušās pārinieces.

Latvijas un Rumānijas duets dominēja 2. setā, kur divreiz nobreikoja Kristīnu un vienreiz – pēdējā geimā – arī Karolīnu, dvīnēm jau esot atlaidušām šo setu. Karolīnai pēdējā geimā pavirša spēle pie tīkla un arī divas dubultkļūdas.

Kārtējais nesekmīgais Nikulesku serves geims bija 3. seta trešais geims, kurā rumānietei divas kļūdas pie tīkla, bet vienreiz tādā tenisā neprecīzi nospēlēja arī Ostapenko. Nokļuvušas iedzinējos ar 1:2, viņas uzreiz atspēlējās, "sausā" uzvarot Kristīnas servēšanas reizē.

Tūlīt vienīgo reizi mačā tika nobreikota Ostapenko, kurai pārāk daudz jāspēlē ar otro servi, bet Nikulesku nepalīdzēja pie tīkla, spēlējot pārāk maigi. Čehietes šoreiz breiku nostiprināja (2:4) un otro reizi atspēlēties neļāva. Karolīna maču izservēja no 0:30 pozīcijas.

Ostapenko sesto reizi piedalījās "French Open" dubultspēlēs, kur viņai labākais rezultāts ir ceturtdaļfināls 2019. gadā ar Ukrainas tenisisti Ludmilu Kičenoku. Šogad bija jāaizstāv tās sezonas punkti, ar zaudējumu vienu posmu agrāk aizstāv 240 no 430 punktiem.

Ostapenko pēc trim dienām svinēs 24. dzimšanas dienu, bet nākamais turnīrs viņai plānots uz zālāja seguma Birmingemā (14. jūnija nedēļa).

Līdz ar Ostapenko šodienas zaudējumu Latvijai "French Open" beidzies. Gan Ostapenko, gan Anastasija Sevastova vienspēļu turnīrā zaudēja jau 1. kārtā. Dubultspēlēs startēja tikai Ostapenko, bet junioru turnīrā mūsējo nav.