Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Karlsonam divi vārti, "Ventspils" iekļūst kausa pusfinālā

Rolands Eliņš

Karlsonam divi vārti, "Ventspils" iekļūst kausa pusfinālā
Ģirts Karlsons
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas kausa futbolā pusfinālā iekļuvusi čempione "Ventspils", kura ar 3:0 apspēlēja "Daugavpili", turklāt divi tās vārti netika ieskaitīti aizmugures dēļ. Divus vārtus ar galvu guva Ģirts Karlsons, bet Alans Siņeļņikovs realizēja skaistu soda sitienu. Pusfinālā "Ventspils" spēlēs ar Jūrmalas "Spartaku"

Pēc Jūrmalas "Spartaka" pārliecinošās un gaidītās iekļūšanas pusfinālā, zināmas bija jau trīs tā dalībnieces. Jūrmalas komandu gan noteikti interesēja arī pēdējā ceturtdaļfināla iznākums, jo tieši "Ventspils" un "Daugavpils" mačā izšķīrās tās nākamais pretinieks.

"Ventspils" sākumsastāvā vienīgā pārmaiņa, salīdzinot ar iepriekšējo maču, bija Šeika Diaņa parādīšanās Ndue Mujeci vietā, bet "Daugavpilij" Ērika Kokina vietā, kura kontā uzvaras vārti pret "Metta/LU", vietā bija Jurijs Sokolovs. "Daugavpils" mača sākumā bija pietiekami aktīva, lai pret Virslīgas čempioniem nespēlētu kā otrais numurs, turklāt pēc neveiksmīga vārtsarga Meļņičenko spēles izgājienā gandrīz arī guva vārtus, taču bumba lidoja garām vārtiem.

"Ventspils" pamazām pārņēma iniciatīvu un radīja savus momentus, tiesa, joprojām cīņa bija visai līdzvērtīga. Tāda tā palika arī rezultāta ziņā līdz 35. minūtei, kad Jurijs Žigajevs nolēma veikt pēkšņu centrējumu, ar kuru perfekti atrada Ģirtu Karlsonu. Staltais uzbrucējs bija aizsargu ielenkumā, taču uzleca augstāk par visiem un guva vārtus.

Otrā puslaika sākums mājiniekiem ventspilniekiem padevās lielisks - soda sitienu apmēram no 25 metriem skaisti realizēja Alans Siņeļņikovs, pāri spēlētāju mūrītim raidot bumbu tuvajā devītniekā. "Daugavpils" vārtsargs Jevgeņijs Ņerugals gan paspēja izlekt, taču viņam, šķiet, patraucēja pretim esošā saule. "Daugavpils" gan palika spēlē un pāris reizes pieķēra "Ventspils" aizsargus, nospēlējot ne pārāk rūpīgi, taču ap 65. minūti vēlreiz radās draudi viesu vārtiem - šoreiz Ņerugals slaidā lēcienā gan spēja izglābt "Daugavpili".

Pēc Karlsona sitiena, kuru atvairīja Ņerugals, bumbu vārtos raidīja Diaņs, taču tiesnesis fiksēja aizmuguri. No 0:3 gan tas "Daugavpili" neglāba, jo pēc stūra sitiena atkal netika nosegts Karlsons, kurš ar galvu raidīja bumbu vārtos. Ar to bija izšķirtas arī pēdējās šaubas par pusfinālā iekļuvušo komandu, turklāt uz maiņu nākušais Eduards Tīdenbergs piekto reizi raidīja bumbu viesu vārtos, taču atkal aizmugure.

Kā jau pieminēts, pusfinālā "Ventspils" spēkosies ar "Spartaku". Pagājušajā sezonā "Ventspils" apstājās ceturtdaļfinālā, kad arī spēlēja ar Daugavpils komandu, tiesa, toreiz ar "Daugavu" un zaudēja.

"Ventspils" - BFC "Daugavpils" 3:0 (1:0)
Vārti: Karlsons 35` 80` Siņeļņikovs 50`
Brīdinājumi: Krjauklis - Fudžikava, Litvinskis, Ostrovskis
Ventspils: Meļņičenko, Barinovs, Kurakins, Jemeļins, Krjauklis, Žigajevs (Ignatāns 84`), Siņeļņikovs (Tīdenbergs 87`), Pauļus, Rugins, Karlsons, Diaņs (Turkovs 76`)
Daugavpils: Nerugals, Fudžikava (Murdasovs 46`), Lukaņuks, Sids, Radevičs, Sokolovs, Riževskis, Rotaro, Klimaševičs (Jakovļevs 66`), Litvinskis (Ostrovskis 54`), Dubrovskis
Galvenais tiesnesis: Dmitrijs Naļivaiko

Latvijas kausa izcīņa, 1/4 fināli

DatumsSpēleLaiksVieta
04.04.Liepāja - Skonto2:1"Daugavas" stadiona rezerves laukums
04.04.Jelgava - Daugava Rīgaw:0
05.04.Ogre - Spartaks0:5Ogres Valsts ģimnāzijas mākslīgais laukums
05.04.Ventspils - Daugavpils3:0Ventspils 2. pamatskolas laukums

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Futbola federācija

  +2 [+] [-]

, 2015-04-05 18:00, pirms 9 gadiem
Malači Ventiņi !

  -1 [+] [-]

, 2015-04-05 18:25, pirms 9 gadiem
Finālā Kurzemes derbiju ar Liepājas uzvaru!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-04-05 18:28, pirms 9 gadiem
Un kā Klimaševiča vietā iznāca Klimaševičs?)

  +4 [+] [-]

, 2015-04-05 18:49, pirms 9 gadiem
[quote hugo33]
Finālā Kurzemes derbiju ar Liepājas uzvaru!
[/quote

Un ar spēli Liepājā.

  +1 [+] [-]

, 2015-04-05 18:59, pirms 9 gadiem
Super! Finālā jābūt Kurzemes derbijam! Spēli jārīko Liepājā, 21:00 piektdienā, tas ir 22. maijā, ne trešdienā, kā tas paradzēts! Atkal šīs organizatoriskās nianses...

  -3 [+] [-]

, 2015-04-05 19:08, pirms 9 gadiem
Migela Sida reakcija "Kādā čuhņā esmu nonācis''?

  +1 [+] [-]

, 2015-04-05 20:00, pirms 9 gadiem
Par Astafjevu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja