Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Kučis: "Rīgas "Daugavai" šī sezona ir izgāzta"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Kučis: "Rīgas "Daugavai" šī sezona ir izgāzta"
Aurims Kučis cīņā ar Edgaru Kārkliņu
Foto: Romāns Kokšarovs (f64)

Pēc dramatiskās SMScredit.lv Virslīgas 32.kārtas spēles starp "Mettu"/LU un Rīgas "Daugavu" (1:2) Sportacentrs.com aprunājās ar uzvarētāju spēlētāju Aurimu Kuči, kurš guva pirmos vārtus spēlē.

Kāpēc šodien spēle sanāca tik emocionāla?
Ar viņiem mums vienmēr tādas cīņas, tas nebija pirmo reizi sezonā. Šodien sanāca īpaši nervozi, jo viņiem vajag punktus, mēs arī pēc diviem neizteiksmīgiem zaudējumiem šodien vēlējāmies uzvarēt. Tāpēc arī padevās tāda vīrišķīga un diezgan asa spēle.

Tiesneši tika galā ar spēli vai tā bija tikai spēlētāju vaina, ka tik ass mačs?
Domāju, tiesneši normāli veica savus pienākumus un pret viņiem pretenziju nav. Tāda spēle bija tīri tāpēc, ka spēlētāji uzvilkās. Kartītes tika rādītas, un, domāju, ka tiesneši tika galā.

Kā vērtē kopumā savas komandas sniegumu šodien?
Brīžiem spēlējām labi, 1.puslaikā ieguvām vadību. Tiesa, 1.puslaikā vārtu gūšanas iespēju nebija daudz, bet 2.puslaikā tie parādījās - varējām iesist otros un to arī izdarījām. Pēc tam vēl pāris golus varējām iesist. Tā jau bija pavisam cita spēle. Trešos neguvām un tā sanāca, ka beigās ielaidām. Taču tas nekas - ieguvām trīs punktus. Esam apmierināti.

Daži tavi komandas biedri-lietuvieši spēlē šeit pirmo gadu, bet tu Latvijā spēlēji jau 2007.gadā Daugavpils "Daugavas" sastāvā. Vari salīdzināt tā gada līmeni un šo gadu?
Domāju, šobrīd čempionāts ir kļuvis vājāks. Domāju, 2007.gadā līmenis bija līdzīgāks, un komandas bija laba līmeņa. Notika liela sišanās. Tagad... grūta situācija it visur - gan Lietuvā, gan Latvijā. Neko nepadarīsi.

Lietuvā šobrīd ir lielākas algas futbolā?
Es par algām nezinu. Domāju, nav lielas starpības.

2007.gadā viens no taviem komandas biedriem bija Artjoms Rudņevs - pieņemu, zini, cik tālu viņš izsities. Toreiz varēji ko tādu iedomāties?
Jā, ar Artjomu spēlēju, toreiz viņš bija jauns. Bijām labi draugi. Godīgi sakot, neparedzēju, ka viņš tiks tik augstā līmenī. Taču lielais potenciāls bija redzams. Esmu priecīgs, ka viņš tā ir sācis spēlēt un ka guvis tādus panākumus.

Atgriežoties pie Rīgas "Daugavas", esmu dzirdējis, ka "lietuviešu projekts" sākotnēji ilgs divus gadus, un tad tiks lemts, ko darīt tālāk. Vai tev jau ir kāda skaidrība par nākamo gadu?
Nē, nē, par šo jautājumu neko nezinu. Pagaidām nekas nav skaidrs. Šobrīd vēlamies šo sezonu pabeigt uz pozitīvas nots. Tā nu šogad sanāca, ka izgāzām sezonas sākumu un pēc vasaras nespējām izlieto ūdeni sasmelt. Ko tu padarīsi... Var sacīt, ka izgāzta sezona.

Lietuvas izlasē, kaut arī nespēlēji regulāri, biji vairākus gadus. Pēdējais gads izlasē tev bija tieši tas, kad biji Latvijā. Tas kaut kādā veidā ir saistīts?
Nē, pēc Latvijas aizbraucu uz Ukrainu un no turienes mani arī vēl sauca uz izlasi. Taču pēc tam guvu smagu savainojumu un var teikt, ka ar to arī beidzās mana izlases karjera.

Ukrainas Premjerlīgā arī tieši traumas dēļ neizdevās nostiprināties?
Trauma to ietekmēja.

Pēdējā spēle izlases rindās tev bija 2007.gadā pret Franciju viesos, kad zaudējāt ar 0:2, abus vārtus ielaižot pēc Anrī sitieniem 80. un 81.minūtē [starp citu, tieši tajā mačā Anrī kļuva par Francijas izlases visu laiku rezultatīvāko spēlētāju - aut.]. Spēlēja arī Riberī, Benzemā, Maludā un citas zvaigznes. Nospēlējāt labi, bet pēc tam vairs izlasē tā arī nespēlēji... Tās pašas traumas dēļ?
Man grūti sacīt, tā lēma treneri... Es tur neko nevarēju ietekmēt. Bet nekas - vismaz uzspēlēju ar Franciju [smaida], tas jau priecē.

Kurš no pretiniekiem tev ir bijis tāds, par kuru var teikt - jā, tas ir cits līmenis, ar tādu spēlētāju praktiski nav iespējams tikt galā?
Visa Francijas izlase, protams, ir īpaša, bet Riberī ir augstākās klases meistars. Jau tad bija, bet šobrīd vēl vairāk progresējis. Domāju, šobrīd viņš ir vēl labāks. Jā, varu izcelt Riberī.

Sportacentrs.com vēlējās aprunāties arī ar "Mettas"/LU futbolistu Jurģi Kalnu, kurš pēc sāpīgā zaudējuma šoreiz atteicās runāt.