Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Vismane pusfinālā Prāgā zaudē ranga simtniekā bijušai čehietei

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vismane pusfinālā Prāgā zaudē ranga simtniekā bijušai čehietei
Daniela Vismane. Foto: LTS/Kaspars Volonts

Latvijas tenisiste Daniela Vismane (WTA 360.) Prāgas ITF W60 sērijas turnīru pabeidza ar zaudējumu pusfinālā, kur 64 minūtēs ar 4:6, 3:6 piekāpās ranga pirmajā simtniekā bijušajai čehietei Terēzai Smitkovai (WTA 336.).

Vismane šonedēļ Čehijā, kur notiek māla seguma turnīrs, pirmoreiz sasniedza W60 līmeņa pusfinālu, nopelnot 35 WTA reitinga punktus. Viņai pretī stājās agrāk WTA līmenī spēlējusī Smitkova, kura bijusi ranga Top 60 (rekords – 57. vieta) un spēlējusi "Grand Slam" astotdaļfinālā (2014. gadā Vimbldonā).

Kamēr Vismanei šodien bija nedēļas ceturtais mačs (pirmajos trīs komfortablas uzvaras ar 2:0), Smitkova aizvadīja jau septīto maču, jo viņa pamatturnīrā iekļuva pēc trīs uzvaru gūšanas kvalifikācijā.

Smitkova pusfinālu sāka ar trim kļūdām – auts, dubultkļūda un vēl viens auts. Vismane ar sitienu no neērtās puses neatvairāmi uzsita pa kreiso līniju, noformējot "sauso" breiku. Viņa pēc sekmīga serves geima bija vadībā ar 2:0, vēlāk arī bija priekšā ar 3:1, bet breiku zaudēja sestajā geimā.

Smitkova no 0:30 četrās izspēlēs pēc kārtas nospēlēja precīzi uzbrukumā, panākot izlīdzinājumu 3:3. Vismanei sets beidzās ar neaizstāvētu servi pie rezultāta 4:5, kad viņa nospēlēja savu paviršāko geimu setā, pieļaujot trīs kļūdas – viens sitiens tīklā un divi raidījumi autā.

Vismanei arī 2. setā izdevās vienreiz nobreikot čehieti, tam šoreiz notiekot laikā, kad viņai jau bija breika deficīts – 0:2. Vismane drīz no 2:2 zaudēja trīs geimos pēc kārtas un otro reizi atspēlēties nespēja. Smitkova cīņas pēdējos trīs serves geimos kopā zaudēja tikai trīs izspēlēs (2+1+0).

     [+] [-]

, 2021-09-04 15:12, pirms 3 gadiem
Vismane Live WTA rangā pakāpusies uz 310. vietu. Viņas iepriekšējais rekords bija 351. vieta.