Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

ATP kausa čempione Krievija atstāj "sausā" mājinieci Austrāliju

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

ATP kausa čempione Krievija atstāj "sausā" mājinieci Austrāliju
Romāns Safiuļins. Foto: AFP/Scanpix

ATP kausa čempione Krievija titula aizstāvēšanu turpināja ar mājinieces Austrālijas sagraušanu, triumfējot visās trīs spēlēs. Itālija ar 3:0 sakāva Franciju, noorganizējot grupas noslēguma dueli par pirmo vietu ar Krieviju.

Krievijas komandā negaidītu pienesumu devis ranga 167. vietā esošais Romāns Safiuļins, kurš sekmīgi aizvieto koronavīrusa dēļ šajā turnīrā neesošo pasaules piekto numuru Andreju Rubļovu. Safiuļins uzvarējis visās četrās spēlēs (divas vienspēles un divas dubultspēles), pagaidām sasniedzot labāku bilanci nekā titulētais komandas biedrs Daniils Medvedevs (3-1).

Mačs pret Austrāliju sākās ar Safiuļina 7:6(6), 6:4 uzvaru pār Džeimsu Dakvortu (ATP 49.). Austrālietim tas bija pirmais mačs turnīrā, pret Itāliju (2:1) nespēlējot gurna sāpju dēļ. Dakvorts 1. setā divreiz nenosargāja būtiski pārsvaru, esot vadībā ar 5:2 un vēlāk taibreikā būdams priekšā ar 4:1.

Ranga vicelīderis Medvedevs komandas pirmo numuru duelī itin viegli ar 6:4, 6:2 sakāva Aleksu de Minoru (ATP 34.). Medvedevam tagad ir 4-0 bilance savstarpējos mačos. Arī abu pirmais duelis notika de Minora dzimtajā pilsētā Sidnejā, kur Medvedevs 2018. gadā bija pārāks ATP 250 turnīra finālā (1:6, 6:4, 7:5), izcīnot pirmo ATP titulu.

Krievija triumfēja arī dubultspēlē, kur Medvedevs un Safiuļins ar 7:6(7), 3:6, 10:6 pieveica dubultspēļu speciālistus Džonu Pīrsu un Lūku Savilu.

Lai arī Krievija jau bija uzvarējusi mačā, dubultspēle bija svarīga punktu dēļ. Čempioni B grupas pēdējā mačā, kas būs pagājušā gada fināla atkārtojums, tiksies ar Itāliju, kas šodien ar 3:0 sakāva Franciju. Itālija ir vienīgā komanda, kuras sastāvā it divi Top 10 spēlētāji (Matteo Berretīni un Janniks Sinners).

C grupas 2. kārtas mačos Vācija ar 2:1 pieveica ASV, un Kanāda ar tādu pašu rezultātu apspēlēja Lielbritāniju. Arī šajā grupā uzvarētāja tiks noskaidrota parīt.

"ATP Cup 2022" Sidnejā uz cietā seguma

Grupu turnīrs

GrupaMačsRez.GrupaMačsRez.
AČīle – Spānija0:3BKrievija – Francija2:1
Serbija – Norvēģija2:1Itālija – Austrālija1:2
Norvēģija – Spānija0:3Itālija – Francija3:0
Serbija – Čīle1:2Krievija – Austrālija3:0
CKanāda – ASV0:3DArgentīna – Gruzija3:0
Vācija - Lielbritānija1:2Grieķija – Polija1:2
Vācija – ASV2:1Polija – Gruzija3:0
Kanāda – Lielbritānija2:1Grieķija – Argentīna0:3