Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Par vietām karatē izlasē sacentīsies novembra izskaņā Tukumā

Emils Ozerinskis

Par vietām karatē izlasē sacentīsies novembra izskaņā Tukumā
Foto: Latvijas Karatē Federācija

30. novembrī Tukuma sporta hallē norisināsies 21. Latvijas čempionāts Kjokušinkai karatē. Cīņas sporta praktizētāji sacentīsies par Latvijas spēcīgāko tituliem.

Sacensībās gaidāmi ap 300 karatēkas no Latvijas, Igaunījas, Lietuvas, Polijas un Ukrainas. Sacensību rīkotājs ir Latvijas Kjokušinkai karatē do federācija un tās norisināsies Pasaules Karatē Organizācijas - Šinkjokušin (WKO-Shinkyokushin) paspārnē.

Sacensības norisināsies divās discplīnās - kumite un kata. Kumitē sacensības tiks aizvadītas pēc WKO pilna kontakta Kjoušinkai karatē noteikumiem. Dalībnieki tiks dalīti meiteņu/sieviešu un zēnu/vīriešu kategorijās pēc vecuma un svara, lietojot atbilstoši vecuma apakškategorijas noteikumiem paredzētos aizsargus.

Šīs ir nozīmīgākās sacensības Latvijas Kjokušinkai saimē, jo to rezultāti ir ne tikai cīņa par Latvijas čempiona titulu, bet arī iespēja iekļūt Latvijas Kjokušinkai karatē do federācijas izlasē un pārstāvēt Latviju augstākās raudzes sacensībās. Tādēļ, lai konkurence būtu vēl sīvāka, Latvijas čempionāts tiek rīkots kā atklātais turnīrs ar nolūku palielināt sāncensības garu un veicināt kvalitatīvāku izlases sastāva atlasi.

Par Latvijas Kjokušinkai karatē do federāciju

Latvijas Kjokušinkai karatē do federācija ir dibināta 2001. gadā un pārstāv Latvijas sportistus Eiropas Karatē organizācijā (EKO) un Pasaules Karatē organizācijā - Šinkjokušin (WKO), kas ir lielākā Kjokušinkai karatē pasaules organizācija ar pārstāvniecībām 103 pasaules valstīs.

Šobrīd federācijas sastāvā ir pieci karatē klubi no Engures, Kandavas, Talsiem, Tukuma un Smārdes, apvienojot vairāk kā 300 dažāda vecuma Kjokušinkai karatē praktizētājus. Tās pastāvēšanas laikā daudzkārt izlases sportisti apliecinājuši savu augsto sagatavotības līmeni iegūstot godalgotās vietas Eiropas čempionātos, kā arī citās nozīmīgās sacensībās.

Kopš 2001. gada Latvijas kjokušinkai karatē do federācija rīko arī Latvijas Kjokušinkai karatē čempionātus, kuros piedalās ne tikai Kjokušinkai karatē praktizētāji, bet arī citu pilna kontakta karatē stilu pārstāvji.

Informāciju sagatavoja:
Arno Marnics/LKKF PR