Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Marejs sagādā Čiličam pirmo zaudējumu kopš triumfa Ņujorkā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marejs sagādā Čiličam pirmo zaudējumu kopš triumfa Ņujorkā
Endijs Marejs sasniedzis septiņu uzvaru sēriju, turpinot cīņu par Londonu
Foto: Reuters/Scanpix

"US Open" čempions Marins Čiličs piektdien Pekinas "ATP World Tour 500" turnīra ceturtdaļfinālā ar 1:6, 4:6 piekāpās Endijam Marejam, ciešot pirmo zaudējumu kopš triumfa Ņujorkā. Marejam tikmēr jau septiņas uzvaras pēc kārtas. Tikai vienu geimu vairāk zaudēja Novaks Džokovičs, ar 6:2, 6:4 sakaujot Grigoru Dimitrovu. Marejs ar Džokoviču sestdien Ķīnā tiksies pusfinālā.

Lieliska spēle aizsardzībā un pretinieka nepiespiestās kļūdas Endijam Marejam 1. setā ļāva uzvarēt ar graujošo 6:1. Marinam Čiličam serve neklausīja (setā neviena eisa, bet mačā tikai viens), bet izspēlēs no gala līnijas regulāri pietrūka precizitātes, izceļoties ar 15 kļūdām. Tikpat viņam bija arī 2. setā, kas horvāta izpildījumā bija labāks. Čiličs neizmantoja nevienu no divām breikbumbām, bet salūza 10. geimā. Servējot pie 4:5, viņam trīs kļūdas (dubultkļūda un divi auti), dodot Marejam trīs mačbumbas. Atspēlēt izdevās tikai vienu.

Šodien pārtrūka Čiliča 10 uzvaru sērija. Horvātijas pirmais numurs septiņus panākumus sakrāja Ņujorkā, vēl vienu pievienoja Deivisa kausā, bet šonedēļ viņam divas uzvaras. Kamēr Čiliča uzvaru sērijai pienākušas beigas, Mareja sērija turpinās – Endijam jau septiņas nezaudētas spēles pēc kārtas. Četras uzvaras viņš sakrāja pagājušajā nedēļā, kad uzvarēja Šeņdžeņā. Tur gan viņam stāvēja klāt veiksme, jo finālā pret Tomiju Robredo izdevās atspēlēt piecas mačbumbas.

Vairāk tika gaidīts arī no Novaka Džokoviča un Grigora Dimitrova mača. Sākums bulgāram izdevās cerīgs, taču neizmantotās iespējas nācās nožēlot. Dimitrovam astoņu minūšu ilgajā trešajā geimā bija piecas breikbumbas, trīs izniekotas ar "backhand" kļūdām, bet divas Džokovičs atspēlēja pats. Nākamajā geimā Dimitrovs ar trim nepiespiestajām kļūdām zaudēja savu servi. Lai arī 2. sets bija sīvāka spēkošanās, Džokovičs arī šodien setu nezaudēja – 6:2, 6:4.

Džokovičam 22. uzvara tikpat mačos Pekinā. Ranga līderis šo 22 maču laikā zaudējis tikai trīs setus, divreiz tas noticis pret Fernando Verdasko, vienreiz pret Mihaelu Bereru. Džokovičam savstarpējos mačos pret Mareju 13-8 bilance, abi pēdējo reizi tikās "US Open", kur četros setos pārāks bija Novaks – 7:6(1), 6:7(1), 6:2, 6:4.

"China Open". "ATP World Tour 500" turnīrs Pekinā uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic – (5) Grigor Dimitrov6:2 6:4
(2) Rafael Nadal – Martin KlizanPlkst. 14:30
(3) Tomas Berdych – (8) John Isner6:1 6:4
(6) Andy Murray – (4) Marin Cilic6:1 6:4

Pusfinālu pāri

Spēle
(1) Novak Djokovic – (6) Andy Murray
(2) Rafael Nadal vai Martin Klizan – (3) Tomas Berdych

"Rakuten Japan Open 2014". "ATP World Tour 500" turnīrs Tokijā uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(3) Milos Raonic – Denis Istomin7:6(8) 6:3
(4) Kei Nishikori – Jeremy Chardy6:4 6:2
Benjamin Becker – Jack Sock4:6 6:1 6:4
Gilles Simon – Steve Johnson7:6(4) 6:1

Pusfinālu pāri

Spēle
(3) Milos Raonic – Gilles Simon
(4) Kei Nishikori – Benjamin Becker

     [+] [-]

, 2014-10-03 12:15, pirms 10 gadiem
Marejs bez variantiem sasit Čiliču, Džokovičs Dimitrovu. Joprojām varam runāt par lielo četrinieku- Džokovičs, Nadals, Federers, Marejs. Pārējie, vismaz pagaidām, uzspīd tikai epizodiski. Tā Vavrinka pēc Austrālijas neko ievērojamu nav parādījis, diemžēl arī mūsu Gulbis pēc Parīzes, nezin kā būs ar Čiliču, Nisikori. . .
Šogad vēl pāris lielo turnīru, tad jau pēc jaunā gada Australien Open, maijā Parīze. Vavrinkam, Gulbim būs jāaizstāv savi punkti un augstās vietas, ja ne būs pamatīgs kritiens atpakaļ.

     [+] [-]

, 2014-10-03 15:31, pirms 10 gadiem
Šovakar Sacramento challanger iesaku paskatīties uz Kozlov Stefan spēli,ja nebūs traumas vai kādi citi blakusapstakļi, šī ir nakamā SUPERZVAIGZNE, Bet varda tiešajā nozīmē,