Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

A grupa: "Porto" izrauj uzvaru pret PSG un kļūst par līderi

Agris Suveizda

A grupa: "Porto" izrauj uzvaru pret PSG un kļūst par līderi
Zlatans Ibrahimovičs neizmanto lielisku izdevību
Foto: AP/Scanpix

Šovakar tika aizvadītas astoņas spēles UEFA Čempionu līgā. A apakšgrupā laimīgu uzvaru izcīnīja Portugāles "Porto", kas savā laukumā ar 1:0 pieveica Francijas PSG un kļuva par vienīgo līderi. Uzvaras vārtus 83.minūtē guva Hamess Rodrigess. Tikmēr Kijevas "Dynamo" savā laukumā pieveica Zagrebas "Dinamo" (2:0).

Grupas centrālajā spēlē savā starpā tikās Portugāles čempione "Porto" un Francijas vicečempione PSG. Parīziešiem ārpus pamatsastāva palika Havjers Pastore, Esekjels Laveci, Kristofs Žalē un Alekss. Spēles sākumā krietni labāk darbojās mājinieki, kas laukumā absolūti dominēja. Jau trešajā minūtē no vārtu priekšas lielisku izdevību neizmantoja Hamess Rodrigess, bet nākamajā minūtē Marko Verati pazaudēja bumbu savā soda laukumā, tomēr Žuau Moutinju no teicamas pozīcijas sita garām tuvajam stūrim. 12.minūtē izdevību pretiniekiem jau uzdāvināja "Porto", bet dzimšanas dienu svinošais Zlatans Ibrahimovičs ar galvu sita garām mērķim.

Spēle bija izlīdzinājusies, un abas komandas abpusēji nerealizēja savus momentus. 17.minūtē Moutinju no distances sita gar pašu vārtu stabu, bet trīs minūtes vēlāk Ibrahimovičs sita zem vārtu pārliktņa - vietā bija Eltons. 28.minūtē pretuzbrukumā pie sitiena no soda laukuma līnijas tika jau pieminētais Rodrigess, kurš otro reizi lika glābt Salvatorem Sirigu, savukārt 33.minūtē pēc standartsituācijas lieliska izdevība bija Džeksonam Martinesam - kolumbietis nespēja trāpīt vārtu rāmī. Otrā puslaika sākumā "Porto" izšķērdēja vēl vairākus teicamus momentus - vārtus gūt varēja gan Rodrigess un Martiness, gan Silveštre Varela. Tomēr 83.minūtē "Porto" beidzot atklāja rezultātus. Bumba pēc centrējuma soda laukuma tālajā malā nonāca pie Hamesa Rodrigesa, un perspektīvais kolumbietis skaisti apaļo priekšmetu ieraidīja tālajā apakšējā stūrī.

Tikmēr Kijevā norisinājās Dinamo duelis. Laukumā valdīja mājinieki, kas arī bija izteikti spēles favorīti. Ukrainas grands jau trešajā minūtē izvirzījās vadībā - horvātu pussargs Ogņens Vukojevičs centrēja no labās malas, bet Olehs Husevs ar galvu precīzi sita vārtu tīklā (1:0). Pēc 30 minūtēm mājinieki dubultoja pārsvaru. Viesi kļūdījās piespēlē, bumbu pārtvēra Taje Taivo. Pēc nigērieša centrējuma līdz bumbai neaizsniedzās viņa tautietis Ideje Brauns, taču apaļais priekšmets trāpīja pa horvātu aizsargu un šķērsoja vārtu līniju (2:0). Otrā puslaika sākumā kijeviešu vārtsargs Oleksandrs Šovkovskis gandrīz uzdāvināja vārtus pretiniekiem, bet mājinieki pēc šīs epizodes atkal pamodās. Husevs izveidoja vairākus labus momentus, bet Brauns nerealizēja izgājienu viens pret vienu. Vairāk vārti netika gūti, un Kijevas "Dynamo" izcīnīja likumsakarīgu uzvaru.

UEFA Čempionu līga, A grupa

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Porto - PSG1:0 (0:0)Hamess 83'
Dynamo Kyiv - Dinamo Zagreb2:0 (2:0)Husevs 3' Pivaričs 33'(s.v.)
VKomandaSUNZVārtiP
1.Porto22003:06
2.PSG21014:23
3.Dynamo Kyiv21013:43
4.Dinamo Zagreb20020:40

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

  +1 [+] [-]

, 2012-10-03 23:43, pirms 12 gadiem
Man reka nak par PSG!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-10-04 00:18, pirms 12 gadiem
Modritis rakstīja: Man reka nak par PSG!
Speeli vispar redzeji, PSG sitas labi, bet PORTO preseja ta, ka jasaka J.E.B.A.L, gluzhi, ka otra BARCA