Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Vismane Prāgā pirmoreiz sasniedz W60 līmeņa pusfinālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vismane Prāgā pirmoreiz sasniedz W60 līmeņa pusfinālu
Daniela Vismane. Foto: Liepājas Tenisa sporta skola

Latvijas ceturtā rakete Daniela Vismane (WTA 360.) piektdien Prāgas ITF W60 turnīrā ar 6:2, 7:5 apspēlēja slovākieti Rebeku Šramkovu (WTA 187.), pirmoreiz iekļūstot tik nozīmīga turnīra pusfinālā.

Vismane uzvaru nopelnīja ar sev raksturīgo maza riska tenisu, izmantojot paviršas pretinieces neprecizitātes. Danielai 2. setā pēc breika pārsvara zaudēšanas (4:2) vajadzēja nopūlēties galotnē, kur punktu izdevās pielikt ar otro mačbumbu uzņemšanā.

Viņai pirmā mačbumba bija pie 5:4. Šramkova trīs reizes pēc kārtas ar "forehand" uzsita Vismanei neaizsniedzami no Latvijas tenisistes labajā stūrī. Vismanei nākamajā geimā pie 5:5 paveicās pretinieces breikbumbas izspēlē, kad bumiņa pēc viņas saīsinātā sitiena aizķēra tīklu un nokrita slovākietes laukuma pusē.

Esot bijusi tuvu breikam, Šramkova drīz otro reizi servēja par palikšanu mačā un 12. geimā nespēja nospēlēt precīzi, kapitulējot ar četrām kļūdām. Viņa trīs bumbiņas aizsūtīja autā un vienu raidīja tīklā.

Vismane šogad trešo reizi iekļuva ITF pusfinālā. Pirmie divi viņai bija maijā zemāka līmeņa turnīros – W15 turnīrā Monastīrā uz cietā seguma zaudējums finālā, bet W25 turnīrā Liepājā uz māla uzvara, izcīnot karjeras vērtīgāko titulu.

Prāgā, kur notiek māla turnīrs, Vismanei būs pirmais pusfināls augstākā līmenī par W25, ar šo rezultātu nopelnot 35 WTA punktus.

Viņa rīt sacentīsies ar čehieti Terēzu Smitkovu (WTA 336.), kura ir bijusī Top 100 spēlētāja, pirms sešiem gadiem uzkāpjot līdz 57. vietai. Smitkova 2014. gadā sasniedza Vimbldonas astotdaļfinālu.

  +2 [+] [-]

, 2021-09-03 18:06, pirms 3 gadiem
Jau šobrīd skaidrs, ka kļūs par Latvijas 3.raketi. Uzvarot turnīru, pakāptos uz zonu, no kuras jau spēlē Grand slam kvalifikācijas. Ļoti cerīgi.

     [+] [-]

, 2021-09-03 23:17, pirms 3 gadiem
Live reitingā viņa jau ir pārliecinoši priekšā Marcinkevičai. Tātad nākamajā nopublicētajā rangā viņa būs LV 3rakete.