Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2912, Did:0, useCase: 3

Starptautiskais futbols atgriežas ar Vācijas un Spānijas dueli Štutgartē

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Starptautiskais futbols atgriežas ar Vācijas un Spānijas dueli Štutgartē
Serhio Ramoss. Foto: AFP/Scanpix

Šodien sāksies UEFA Nāciju līgas jaunā sezona, un pirmajā spēļu dienā vislielākā uzmanība būs pievērsta Štutgartei, kur Vācija pulksten 21:45 savā laukumā uzņems Spānijas izlasi. Tāpat šovakar tiks aizvadīts mačs Latvijas apakšgrupā.

Pēdējo desmit gadu laikā Vācija un Spānija spēkus ir samērojušas divas reizes draudzības mačos. Nesenākais duelis bija pirms diviem gadiem, spēlei noslēdzoties neizšķirti 1:1. Komandas ar precīziem sitieniem apmainījās jau pirmajā puslaikā, vispirms izceļoties Rodrigu, bet rezultātu līdzsvaroja Tomass Millers. Ja Rodrigu, kuru nule “Valencia” pārdeva Anglijas Premjerīgas jaunpienācējai “Leeds United”, ir iekļauts sastāvā arī šoreiz, tad Millers vairs neietilpst vāciešu plānos.

Runājot par sastāviem, jāpiezīmē, ka pirmo reizi uz Spānijas izlasi izsaukts 17 gadus vecais “Barcelona” talants Ansu Fati. Kopumā galvenais treneris Luiss Enrike sastāvā iekļāvis septiņus laukuma spēlētājus, kuri vēl nav debitējuši valstsvienības rindās, savukārt Joahima Lēva vienībā tādi ir tikai divi futbolisti. Jāizceļ, ka Lēvs nav izsaucis nedz Manuelu Noieru, nedz Marku Andrē ter Stēgenu.

Spānijas izlase nav zaudējusi jau 11 spēlēs pēc kārtas. Pēdējā neveiksme tika piedzīvota 2018. gada novembrī, tieši Nāciju līgas ietvaros izbraukumā ar 2:3 zaudējot horvātiem. Uzvaras vārti tika iesisti kompensācijas laikā. Vācijas bezzaudējumu sērija stiepjas piecu maču garumā, jo Eiropas čempionāta kvalifikācijas apakšgrupā nācās atzīt Nīderlandes pārākumu - 2:4. Beigās gan tieši Vācija kļuva par apakšgrupas uzvarētāju.

Tāpat kā iepriekšējā reizē, arī tagad Nāciju līga ir sadalīta četros līmeņos. Par uzvaru turnīrā var spēkoties tikai 16 komandas no A līgas. Pārējās līgās apakšgrupu uzvarētājas paceļas uz augstāku līmeni, kamēr pēdējo vietu īpašnieces krīt zemāk (šis punkts attiecas arī uz A līgu). Turnīra debijas sezonā par čempioni tika kronēta Portugāles izlase. Vienā grupā ar Vāciju un Spāniju spēlē arī Ukraina un Šveice, kas šovakar aizvadīs savstarpējo maču Ļvivā.

Latvijas izlase atkal cīnīsies D līgā, un vienā grupā ar mums ir Andora, pret kuru šovakar mājas spēle pulksten 19:00 “Daugavas” stadionā, kā arī Malta un Fēru salas. Šo komandu duelis sāksies pulksten 21:45 Touršhavnā, Fēru salu galvaspilsētā. Trīs dienas vēlāk latviešus gaida izbraukuma spēle Maltā.

Nāciju līga, 3. septembris

LīgaLaiksSpēle
A21:45Vācija - Spānija
21:45Ukraina - Šveice
B21:45Bulgārija - Īrija
21:45Somija - Velsa
21:45Krievija - Serbija
21:45Turcija - Ungārija
C21:45Moldova - Kosova
21:45Slovēnija - Grieķija
D19:00Latvija - Andora
21:45Fēru salas - Malta

  +1 [+] [-]

, 2020-09-03 13:07, pirms 4 gadiem
Rādīs vācu ZDF, es par spāņiem.

     [+] [-]

, 2020-09-03 15:37, pirms 4 gadiem
Es arī, mazāk mellie.