Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Nēbelss: "Izšķirošā bullīša brīdī sirdspuksti kļuva lēnāki"

Rolands Eliņš

Nēbelss: "Izšķirošā bullīša brīdī sirdspuksti kļuva lēnāki"
Foto: Chris Tanouye / HHOF-IIHF Images

Vācijas hokeja izlases pārstāvji pēc iekļūšanas Rīgā notiekošā pasaules čempionāta pusfinālā IIHF mājaslapā slavēja Marsela Nēbelsa uzdrīkstēšanos, pēcspēles metienu sēriju pabeidzot ar sarežģītu un riskantu metienu, kas atnesa uzvaru pār Šveici ar 3:2.

Marsels Nēbelss spēlē pret Latviju guva savainojumu, taču šodien atkal bija ierindā, un tieši viņam tika uzticēts pēcspēles metiens, ar kuru varēja pielikt punktu spēlei. Nēbelss izvēlējās veikt sarežģītas māņkustības, pēc kurām viņam izdevās ieslidināt ripu tukšajā vārtu pusē, panākot savas komandas iekļūšanu pusfinālā.

"Zināju, ka mani sirdspuksti tobrīd kļuva lēnāki," pēc mača medijiem izteicās Nēbelss. "Taču mūsu komandā šo metienu varēja realizēt jebkurš, un esmu priecīgs, ka varam turpināt iet uz priekšu. Atspēlēties no 0:2 pret Šveici, tas ir liels panākums."

Nēbelsa komandas biedri ar komplimentiem gan neskopojās. Dominiks Kahūns izteicās, ka tas bijis neticams izgājiens: "Mēs visi bijām pārsteigti, ka viņš mēģināja to paveikt. Darīt to pēdējā metienā bija patiešām iespaidīgi. Viņš ir pelnījis atzinību."

"Mūsu komandu tik spēcīgu padara tieši mūsu pašpārliecinātība un komandas gars," turpināja Kahūns. "Visi atbalsta cits citu. Bijām iedzinējos 0:2, taču spēlējām tīri labi, zinājām, ka ielaidām neveiksmīgus vārtus un varam atspēlēties. Apliecinājām, ka esam lieliska komanda."

Tam piekrita arī aizsargs Morics Zaiders: "Domāju, ka jau no paša spēles sākuma bijām labāka komanda. Man nebija šaubu, ka uzvarēsim. Varam būt lepni par sevi un doties uz pusfinālu."

Savu pretinieci pusfinālā Vācija, kas iepriekšējās olimpiskajās spēlēs ieguva sudraba medaļu, uzzinās pēc pārējo ceturtdaļfinālu rezultātiem.

Izmantotie resursi:
https://www.iihf.com/en/events/2021...