Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Hāss grauj un pusfinālā tiksies ar Dodigu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Hāss grauj un pusfinālā tiksies ar Dodigu
Tomijs Hāss
Foto: AFP/Scanpix

Ernestu Gulbi ceturtdien uzveikušais Tomijs Hāss šodien sasniedza Minhenes "ATP World Tour 250" turnīra pusfinālu. Hāss divu vāciešu spēlē ar 6:4, 6:1 sagrāva Florianu Maijeru un sestdien par vietu finālā sacentīsies ar horvātu Ivanu Dodigu.

Hāss piektajā geimā zaudēja savu servi, taču uzreiz atspēlējās. 10. geimā Hāsam vēlreiz izdevās laba uzņemšana. Maijers ar divām labām servēm (pirmā atsista tīklā, otrā "eiss") atspēlēja divas setbumbas, bet ar trešo galā netika, kļūdoties ar "serve&volley" gājienu. Pirmo setu zaudējis ar 4:6, Maijers otrajam nebija gatavs un cieta sagrāvi ar 1:6. Hāss uzvarējis visas piecas spēles pret Maijeru, pat nezaudējot ne seta (12-0).

Vācijas pirmā numura Hāsa pretinieks sestdienas pusfinālā būs Horvātijas otrais numurs Ivans Dodigs, kurš Minhenē aizvada ļoti iespaidīgu turnīru. Dodigs divos setos apspēlējis Nikolaju Davidenko, Marinu Čiliču un šodien arī Aleksandru Dolgopolovu – 6:4, 6:4. Dodigs trīs mačos nevienā no setiem nav zaudējis vairāk par četriem geimiem.

Ranga 56. vietā esošais Dodigs tikai otro reizi iekļuvis māla turnīra pusfinālā. Pirmo reizi tas viņam izdevās 2011. gadā Barselonā, kur viņš apspēlēja Robinu Sēderlingu, Milošu Raoniču un Felisiano Lopesu, bet pusfinālā piekāpās Rafaelam Nadalam.

Minhenes turnīrs Vācijai izvērties ļoti labs, jo pusfinālos būs uzreiz trīs vietējie tenisisti. Piektdien savus ceturtdaļfināla mačus uzvarēja arī Filips Kolšraibers un Daniels Brandss, uzveicot Serbijas tenisistus – attiecīgi Viktoru Troicki un Janko Tipsareviču.

Pagājušā gada čempions Kolšraibers serbu trešo numuru Troicki apspēlēja ar 6:3, 7:6(3). Vācietis realizēja savu vienīgo breikbumbu spēlē, kamēr Troickim šajā rādītājā – 0/10. Divas no breikbumbām otrā seta 12. geimā bija setbumbu vērtībā.

Tikmēr Brands Serbijas otro numuru Tipsareviču uzveica trīs setos – 6:3, 4:6, 6:4. Vienīgais vājuma brīdis Brandsam bija otrā seta 10. geimā. Līdz tam brīdim vācietis pie savas serves bija zaudējis tikai septiņas izspēles, bet tagad pretiniekam deva breikbumbu, kas bija setbumba. Otro setu Brandss noslēdza ar divām "forehand" kļūdām.

Ranga 69. vietā esošais Brandss šogad otro reizi spēlēs ATP pusfinālā. Gada sākumā viņš cīņā par iekļūšanu Dohas finālā zaudēja Rišāram Gaskē. Brandss Minhenē pusfinālā spēlēja arī 2009. gadā, toreiz piekāpjoties Mihailam Južnijam.

"BMW Open", "ATP World Tour 250" turnīrs Minhenē

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
Daniel Brands – (1) Janko Tipsarevic6:3 4:6 6:4
(3) Tommy Haas – (6) Florian Mayer6:4 6:1
(4) Filipp Kohlschreiber – Viktor Troicki6:3 7:6(3)
Ivan Dodig – (5) Alexandr Dolgopolov6:4 6:4

  +2 [+] [-]

, 2013-05-03 16:21, pirms 11 gadiem
Nu likumsakarīgi! Ja mēs paskatamies, kas noticis ar tiem spēlētājiem katrā turnīrā, kur Gulbis zaudē - pusfināls kā minimums!

     [+] [-]

, 2013-05-03 16:43, pirms 11 gadiem
Kohlschreiber P. (Ger) 1-0 Troicki V. (Srb) Pirmā setā breikbumbu realizācija 1/1 un 0/8 !!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-04 10:12, pirms 11 gadiem
Jā, es ar šito tieši gribēju pieminēt!
srax0 rakstīja: Nu likumsakarīgi! Ja mēs paskatamies, kas noticis ar tiem spēlētājiem katrā turnīrā, kur Gulbis zaudē - pusfināls kā minimums!