Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Strēlniekam karjeras rekords Eirolīgā - deviņas rezultatīvas piespēles

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Strēlniekam karjeras rekords Eirolīgā - deviņas rezultatīvas piespēles
Jānis Strēlnieks. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Šodien ULEB Eirolīgā Jānis Strēlnieks Kauņas ''Žalgiris'' sastāvā guva septiņus punktus un atdeva deviņas piespēles, taču tā izbraukumā ar 74:82 piekāpās Berlīnes ''Alba'', tādējādi pārtraucot uzvaru sēriju.

• Neveiksmju sēriju ULEB Eirolīgā turpināja Artūra Kuruca ‘’Baskonia’’, kas izbraukumā, ceturtajā ceturtdaļā ielaižot 31 punktu, ar 83:86 piekāpās Belgradas ‘’Crvena Zvezda’’.

Artūrs Kurucs laukumā pabija 2:41 minūti, kurā aizmeta garām savu vienīgo tālmetienu.

• Spēli labāk iesāka ‘’Baskonia’’, taču otrajā ceturtdaļā mājinieki atspēlēja vairāk nekā desmit punktu pārsvaru. Otrajā puslaikā laukumā noritēja līdzvērtīga cīņa, uzvarētājam izšķiroties spēles galotnē.

• ‘’Crvena Zvezda’’ izcīnīja 11. uzvaru 26 spēlēs, taču tas nemaina tās atrašanās vietu turnīra tabulā. Belgradas komanda joprojām ieņem 13. pozīciju. ‘’Baskonia’’ tikmēr ir priekšpēdējie.

• Trīs uzvaru sērija šovakar pārtrūka Jāņa Strēlnieka Kauņas ‘’Žalgiris’’, kas izbraukumā piekāpās Berlīnes ‘’Alba’’ ar 74:82.

• Uzvaru mājinieki nodrošināja otrajā ceturtdaļā, to atsevišķi uzvarot ar 20:6. Otrajā puslaikā ‘’Žalgiris’’ centās atspēlēties, taču uz atsevišķiem tās izrāvieniem mājinieki prata atbildēt ar saviem.

Jānis Strēlnieks nospēlēja 22:02 minūtes, kurās guva septiņus punktus (2p. 2/2, 3p. 1/3), izcīnīja divas bumbas zem groziem, taču atdeva deviņas rezultatīvas piespēles, kas bija visvairāk no visiem spēles dalībniekiem. Tas reizē arī bija Strēlnieka personīgais rekords Eirolīgā.

• Kauņas komandā rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Tailers Kavano, bet Berlīnes ‘’Alba’’ spēli aizvadīja speciāli veidotās formās Ukrainas karoga krāsā, tādējādi izrādot tai atbalstu notiekošajā karadarbībā.

• ‘’Žalgiris’’ ar zaudējumu joprojām atrodas Eirolīgas pēdējā vietā. Nākamo spēli tā aizvadīs 11. martā savā laukumā pret Rolanda Šmita ‘’Barcelona’’.

• Tikmēr Eirolīgas līdere ‘’Barcelona’’ šodien spraigā cīņā izcīnīja 21. uzvaru sezonā, ar 88:83 pārspējot ‘’Monaco’’. Rolands Šmits bija pieteikts spēlei, taču laukumā nedevās.

• Uzvarētājs noskaidrojās pašās pēdējās sekundēs. 13 sekundes līdz pamatlaika beigām ‘’Monaco’’ basketbolists Maiks Džeimss ar precīzu tālmetienu sadeldēja deficītu līdz mīnuss trīs (83:86). Tad viesi taktiski nospēlēja neprecīzi, nepārkāpjot noteikumus pret ‘’Barcelona’’ basketbolistiem un to izdarot tikai sekundi līdz pamatlaika beigām.

• Ar 22 punktiem rezultatīvākais uzvarētājiem bija Dante Eksums, kamēr ‘’Monaco’’ rindās 19 punktus iemeta Maiks Džeimss.

Eirolīga 26. kārta

SpēleRezultāts
Anadolu Efes - Fenerbahce84:79
Crvena Zvezda - Baskonia86:83
Alba - Žalgiris82:74
Barcelona - Monaco88:83
Panathinaikos - Olimpia
Bayern - Olympiacos