Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

E grupa: "Shakhtar" viesos spēlē neizšķirti pret "Juventus"

Gundars Zaburdajevs
Gundars Zaburdajevs

E grupa: "Shakhtar" viesos spēlē neizšķirti pret "Juventus"
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar UEFA Čempionu līgas E grupas mačā Turīnā vietējā "Juventus" cīnījās neizšķirti 1:1 ar Doņeckas "Shakhtar". Abi vārti tika gūti pāris minūšu laikā pirmajā puslaikā. Otrajā grupas mačā pašreizējā līgas čempione Londonas "Chelsea" ar 4:0 sakāva "Nordsjælland". Divi vārti Manuelam Matam. "Chelsea" kļuvusi par grupas līderi.

"Shakhtar" iegūst punktu Turīnā pret "Juventus"

Šīs grupas centrālais mačs notika Turīnā. "Juventus" turnīru uzsāka ar neizšķirtu pret "Chelsea", otrajā puslaikā no 0:2 izraujot 2:2. Doņeckas "Shakhtar" pirmajā mačā, divreiz iesitot Henrikam Mikhtarjanam, stabili uzveica "Nordsjælland" – 2:0. Uzbrucējs bijis ļoti rezultatīvs arī Ukrainas Premjerlīgā, 10 mačos iesitot 13 vārtus. Par mača galveno favorīti gan tik un tā tika uzskatīta "Juventus".

"Shakhtar" puslaika pirmajā pusē gan vairāk kontrolēja bumbu, gan arī uzbruka bīstamāk, 23. minūtē visai loģiski izvirzoties vadībā. Pēc Viljana piespēles Alekss Teikseira no soda laukuma trieca bumbu zem Bufona vārtu pārliktņa – 1:0. "Juventus" atbildēja ļoti ātri – jau divas minūtes vēlāk pēc Andrea Pirlo stūra sitiena Leonardo Bonuči ar spēcīgu sitienu izlīdzināja rezultātu. Ar 1:1 pirmais puslaiks arī noslēdzās, lai arī rezultāts varēja mainīties – neilgi pirms pārtraukuma iniciatīva jau bija pārgājusi "Juventus" pusē, un tas pats Bonuči kompensācijas laikā varēja gūt savus otros vārtus.

"Juventus" 61. minūtē bija lieliska iespēja iegūt vadību – tikko uz maiņu iznākušais Džovinko no laukuma malas raidīja bumbu soda laukumā, kur teicamu momentu neizmantoja Matri, no diezgan tuva attāluma raidot bumbu pāri vārtiem. Vēlāk atkal iniciatīvu pārņēma "Shakhtar" – Bufons atvairīja bīstamu Srnas soda sitienu, vēlāk nedaudz garām sita Mikhtarjans, bet vēl viena iespēja Doņeckai radās pašās beigās. Viljans ar ļoti spēcīgu sitienu raidīja bumbu pa pārliktni, izdzēšot viesu pēdējās cerības uz panākumu. 1:1.

"Chelsea" 4:0 uzvara Dānijā

Pašreizējā līgas čempione Londonas "Chelsea" viesos tikās ar dāņu "Nordsjælland". Grupu turnīrs abām vienībām bija sācies samērā neveiksmīgi – "Chelsea" nospēlēja 2:2 ar "Juventus", lai arī bija vadībā ar 2:0, savukārt Dānijas vienībai 0:2 neveiksme pret Doņeckas "Shakhtar". Londonas vienībai bija jāiztiek bez Daniela Staridža, savukārt diskvalifikāciju izcietušais Džons Terijs, tāpat kā Edens Azārs, palika uz soliņa.

"Chelsea" sāka ar pamatīgu spiedienu – Oskara piespēle nesasniedza adresātu vārtu priekšā, Toress soda laukumā tika galā ar diviem aizsargiem, taču pazaudēja bumbu, savukārt Lampards pēc Matas piespēles raidīja bumbu nedaudz pāri vārtiem. Pēc sākuma aktivitātēm viesi uz brīdi nomierinājās, kas ļāva savus uzbrukumus veidot "Nordsjælland", taču līdz tiešām bīstamam sitienam mājinieki netika. 33. minūtē vadībā izvirzījās "Chelsea" – Toress pie soda laukuma atdeva bumbu Lampardam, kurš ar pirmo pieskārienu to piespēlēja Matam. Spāņu pussargs izmantoja lielisko pozīciju soda laukumā un panāca 1:0. Puslaika izskaņā labu iespēju dubultot starpību garām palaida Toress.

Viesi arī otro puslaiku uzsāka aktīvi, taču tik bīstamas iespējas vairs neradās. Pamazām arvien vairāk sāka uzbrukt "Nordsjælland", vienā no situācijām arī trāpot pa Čeha vārtu stabu – ļoti tuvu vārtu guvumam bija Džons. Vēl neilgi pirms tam mājinieku futbolists vēl vienu reizi bija tuvu vārtu guvumam – pēc sitiena no aptuveni 20 metriem bumba lidoja gar pašu apakšējo stūri. Mača beigās gan "Chelsea" rezultātu padarīja graujošu. Vispirms ar lielisku soda sitienu 2:0 panāca Luizs, bet tad divas veiksmīgas izspēles soda laukumā ļāva izcelties Matam (otrie vārti) un Ramiresam, kurš jau bija nonācis tukšu vārtu priekšā – 4:0. "Chelsea" ir grupas vadībā.

UEFA Čempionu līga, F grupa

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Juventus – Shakhatar1:1 (1:1)Bonuči 25' – Teikseira 23'
Nordsjælland – Chelsea0:4 (0:1)Mata 33' 82'; Luizs 79'; Ramiress 89'
VKlubsSUNZV.A.P
1.Chelsea21106:24
2.Shakhtar21103:14
3.Juventus20203:32
4.Nordsjælland20020:60

  +1 [+] [-]

, 2012-10-02 23:37, pirms 12 gadiem
Bate :O

     [+] [-]

, 2012-10-02 23:37, pirms 12 gadiem
Neticami ko gan tāds sīks klubs kā BATE var pastrādāt...

  +1 [+] [-]

, 2012-10-02 23:37, pirms 12 gadiem
Diezgan nožēlojama spēle Juventus izpildījumā. Lihšteiners vispār zem katras kritikas

  -1 [+] [-]

, 2012-10-02 23:38, pirms 12 gadiem
BATE!!!!!!!

  -1 [+] [-]

, 2012-10-02 23:38, pirms 12 gadiem
Tāda sajūta, ka Juventus pamatsastāva uzbrucēji spēlētu nevis futbolu, bet TOTO.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-10-02 23:44, pirms 12 gadiem
Vazdiķis rakstīja: Tāda sajūta, ka Juventus pamatsastāva uzbrucēji spēlētu nevis futbolu, bet TOTO.
Man ar vienu bridi ta saka likties!

Karoce Hose,ceru ka tavs Juventus ar tadu speli neizklus ara no grupas!
P.S. Ta viss labi gaja,bet shie nospele neizshikrtu un visa mana kombinacija aizlidoja pa vejam!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-10-03 00:24, pirms 12 gadiem
Modritis rakstīja: Man ar vienu bridi ta saka likties!

Karoce Hose,ceru ka tavs Juventus ar tadu speli neizklus ara no grupas!
P.S. Ta viss labi gaja,bet shie nospele neizshikrtu un visa mana kombinacija aizlidoja pa vejam!
Man tieši tas pats pārējas 4 spēles visi uzvarēja atlika tikai Juvei vinnēt... Taču tik un tā uzskatu, ka Juves uzbrucēji nospēlēja ļoti, ļoti zemā līmenī!

     [+] [-]

, 2012-10-03 08:54, pirms 12 gadiem
Lielisks un skatāms futbols ar diviem augstākā līmeņa vārtiem. "Shakhatar" tikai vēlreiz pierādīja, ka ir augstākā līmeņa futbola klubs. Atliek tikai cerēt, ka arī "Juventus" uzbrukums reiz būs tik pat dinamisks un saspēlēts kā "ukraiņiem". Patiesībā žēl, ka Džovinko neizlaida ātrāk, jo tieši viņš ienesa mājinieku uzbrukumā to uguntiņu, kuras tai pietrūka. Un nevar teikt, ka "Jvuentus" nospēlēja slikti. Drīzāk jau Doņeckas komanda nospēlēja pēc labākajiem Čempionu līgas standartiem. Šī komanda ir saspēlēta un gatava izaicinājumiem. Tas, ka kāds nespēj novērtēt "Shakhatar" spēku, ir viņu pašu problēma. Un daži "ģēniji" te pēkšņi atklājuši "Jvuentus" problēmas ar uzbrucējiem. Vairāk vajadzēja skatīties A sēriju, bērni!

     [+] [-]

, 2012-10-03 09:47, pirms 12 gadiem
Pizge c atkal 6dien neradis chelsea speli !tie var spelet cik labi grib premjerliga bet speles nerada ,labak arsenalu ar west ham parada !pilnigi taureni !!

     [+] [-]

, 2012-10-03 09:48, pirms 12 gadiem
pa VSB !