Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Baško, Šteinberga un Zvirgzdiņš uzzinās pretiniekus Eiropas kausā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Baško, Šteinberga un Zvirgzdiņš uzzinās pretiniekus Eiropas kausā
Gunta Baško-Melnbārde

Starptautiskās basketbola federācijas Eiropas nodaļa (FIBA Europe) trešdien, 2. jūlijā, paziņoja, ka Eiropas kausa izcīņā sievietēm piedalīsies 31 klubs no 11 valstīm. Turnīrā sacentīsies Guntas Baško-Melnbārdes, Anetes Šteinbergas un Ainara Zvirgzdiņa pārstāvētie klubi.

Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, Eiropas kausa dalībnieču skaits pieaudzis no 28 no 31 komandai. Sacensību līmenis būs augstāks nekā iepriekšējās sezonās, jo Krievijas, Ungārijas, Lietuvas un Francijas klubiem ir Eirolīgas pieredze.

Tāpat kā pērn, klubi pēc ģeogrāfiskā principa tiks ielozēti divās konferencēs. Pagājušajā gadā pirmajā konferencē spēlēja Krievijas, Turcijas, Baltkrievijas, Zviedrijas, Bulgārijas un Rumānijas komandas, savukārt otrajā konferencē sacentās vienības no Francijas, Ungārijas, Vācijas, Beļģijas un Slovākijas.

Šogad turnīrā nestartēs Slovākija, Bulgārija un Rumānija, toties sacensībās atgriezīsies Izraēlas, Lietuvas un Portugāles klubi. Plašākā pārstāvniecība būs Krievijai, Turcijai un Ungārijai (5 komandas katrai). Francija deleģēs 4 klubus, savukārt Lietuva un Beļģija būs pārstāvēta ar trīs komandām.

Paredzams, ka Anetes Šteinbergas un Ainara Zvirgzdiņa pārstāvētās Beļģijas čempiones “Royal Castors Braine” grupu turnīrā spēlēs pret Francijas, Portugāles, Ungārijas un Vācijas klubiem. Līdzīgi varētu notikt Guntas Baško-Melnbārdes un Francijas kluba “Basket Landes” gadījumā.

EuroCup Women 2015

ValstsKlubs
BeļģijaBelfius Namur Capitale
BeļģijaLotto Young Cats
BeļģijaRoyal Castors Braine
FrancijaVilleneuve d`Ascq
FrancijaBasket Landes
FrancijaNantes Reze
FrancijaFlammes Carolo Basket
PortugāleQuinta dos Lombos
UngārijaPEAC Pecs
UngārijaUE Sopron
UngārijaUni Gyor
UngārijaAluinvent Miskolc
UngārijaPINKK Pecsi 424
VācijaTSV 1880 Wasserburg
LietuvaKibirkštis VIČI
LietuvaFortuna Klaipeda
LietuvaUtena
BaltkrievijaCmoki Minsk
BaltkrievijaBC Horizont
IzraēlaMaccabi Ashdod
KrievijaDynamo Moscow
KrievijaSparta&K
KrievijaChevakata Vologda
KrievijaSpartak Noginsk
KrievijaEnisey Krasnoyarsk
TurcijaIstanbul Universitesi
TurcijaMersin
TurcijaBotas SC Adana
TurcijaBesiktas SC
TurcijaOrduspor Sportif
ZviedrijaUdominate

Sacensību izloze notiks 6. jūlijā Minhenē.

Izmantotie resursi:
EuroCup Women 2014-15 Field Confirmed | FIBA...