Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Olimpisko spēļu izloze: ASV iespēja revanšēties Francijai par Pasaules kausu

Agris Suveizda

Olimpisko spēļu izloze: ASV iespēja revanšēties Francijai par Pasaules kausu
Rudī Gobērs pret Mailzu Tērneru. Foto: Reuters/Scanpix

Šveicē noritējusi Tokijas olimpisko spēļu apakšgrupu izloze basketbolā. Abos dzimumos olimpiskā titula īpašniece pašlaik ir ASV izlase, kas gan kungu, gan dāmu turnīros tiksies ar Franciju.

Vīriešu turnīrā vēl nav zināmas četras no divpadsmit dalībniecēm, kuras kļūs skaidras vasarā gaidāmajās kvalifikācijās Kanāda, Horvātijā, Lietuvā un Serbijā. Pirms izlozes komandas tika sarindotas četros grozos atbilstoši FIBA rangam, bet vēl nezināmās ceļazīmju īpašnieces tika vērtētas atbilstoši nomināli stiprākajai seksteta izlasei. Vienā grupā nedrīkstēja ielozēt vairāk kā vienu tā paša reģiona pārstāvi, izņemot Eiropu, kurai maksimālais pieļaujamais skaits bija divas izlases, taču ar nosacījumu, ka pirmā groza komanda Spānija no otrā groza nedabūs nedz Franciju, nedz Belgradas kvalifikācijas uzvarētāju.

Tādējādi vēl pirms izlozes bija skaidrs, ka vienā apakšgrupā spēlēs 2019. gada Pasaules kausa finālistes Spānija un Argentīna. No trešā groza pie Riodežaneiro bronzas medaļnieces Spānijas un Atēnu olimpiskās čempiones Argentīnas tika ielozēta Kauņas kvalifikācijas uzvarētāja, bet no pēdējā groza – mājiniece Japāna, kurai bija liegts tikt salozētai kopā ar ASV. Zvaigžņotā ASV Tokijā spēlēs pret Riodežaneiro ceturtdaļfinālisti un 2019. gada Pasaules kausa bronzas ieguvēju Franciju, kas pirms pusotra gada ceturtdaļfinālā Ķīnā izslēdza tieši amerikāņus. Šajā apakšgrupā nokļuvusi arī Irāna un Viktorijas kvalifikācijas uzvarētāja – tātad iespējams ASV un Kanādas duelis (reģiona ierobežojums nedarbojās tādēļ, ka Viktorijas kvalifikācijā nomināli stiprākā izlase ir Grieķija).

Vīriešu olimpiskais turnīrs

A grupaB grupaC grupa
IrānaAustrālijaArgentīna
FrancijaSplitas kvalifikācijaJapāna
ASVBelgradas kvalifikācijaSpānija
Viktorijas kvalifikācijaNigērijaKauņas kvalifikācija

Vīriešu olimpiskā kvalifikācija

PilsētaA grupaB grupa
ViktorijaGrieķija; Ķīna; KanādaUrugvaja; Čehija; Turcija
SplitaVācija; Krievija; MeksikaTunisija; Horvātija; Brazīlija
KauņaLietuva; Dienvidkoreja; VenecuēlaPolija; Slovēnija; Angola
BelgradaDominikāna; Jaunzēlande; SerbijaPuertoriko; Itālija; Senegāla

Sievietēm jau ir zināmas visas 12 olimpisko spēļu dalībnieces, jo kvalifikācijas turnīri notika 2020. gada sākumā. Izlozē nedrīkstēja salozēt kopā vairāk kā vienu tā paša reģiona dalībnieci, izņemot Eiropu, kurai nedrīkstēja būt vairāk kā viena grupa ar divām Eiropas izlasēm. Atšķirībā no kungiem, mājiniecei Japānai drīkstēja pretī tikt iepriekšējo sešu zeltu īpašniece ASV, un tieši tā arī notika – amerikānietes B apakšgrupā tiksies ar Japānu, 2016. gada pusfinālisti Franciju un vienīgo Āfrikas pārstāvi Nigēriju. A apakšgrupā tiksies Riodežaneiro spēļu vicečempione Spānija un bronzas medaļniece Serbija.

Sieviešu olimpiskais turnīrs

A grupaB grupaC grupa
DienvidkorejaNigērijaAustrālija
SerbijaJapānaPuertoriko
KanādaFrancijaĶīna
SpānijaASVBeļģija

Olimpisko spēļu basketbola turnīrs paredzēts no 24. jūlija līdz 8. augustam, bet vīriešu kvalifikācija - 29.jūnija līdz 6. jūlijam. Olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā iekļūs pa visas pirmo un otro vietu ieguvējas, kā arī divas no trim trešajām vietām.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-02 12:40, pirms 3 gadiem
Kas tās pa A ,B , C grupām OS? Kas viņi mainija izspēles kārtību?

  +1 [+] [-]

, 2021-02-02 15:30, pirms 3 gadiem
comon88 rakstīja: Kas tās pa A ,B , C grupām OS? Kas viņi mainija izspēles kārtību?
Tā izskatās. FIBA mājaslapā lasīju, ka izmaiņas veiktas, lai palielinātu interesi un svarīgumu katrai grupas spēlei, kā arī, lai samazinātu spēlētājiem slodzi. Principā, lai kļūtu par OS čempioniem būs jāspēlē 6 spēles (3 grupas spēles, 1/4, 1/2 un fināls) nevis 8 kā bija iepriekš.

     [+] [-]

, 2021-02-02 15:56, pirms 3 gadiem
gabarits rakstīja: Tā izskatās. FIBA mājaslapā lasīju, ka izmaiņas veiktas, lai palielinātu interesi un svarīgumu katrai grupas spēlei, kā arī, lai samazinātu spēlētājiem slodzi. Principā, lai kļūtu par OS čempioniem būs jāspēlē 6 spēles (3 grupas spēles, 1/4, 1/2 un fināls) nevis 8 kā bija iepriekš.
Nu reāli skatoties vienīgā komanda no trešo vietu ieguvējām , kas netiks PO būs no A grupas ,jo viņu grupā ir USA, kas nozīme sagrāve gaidāma. Šie varēja labāk pieņemt OS hokeja formātu , kad pēc grupu turnīra 8 komandas aizvada kvalifikācijas kārtu lai tiktu ceturdaļfinālā