Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Vācija cīņu par izdzīvošanu elitē sāk ar Kazahstānas sagraušanu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Vācija cīņu par izdzīvošanu elitē sāk ar Kazahstānas sagraušanu
Vācijas U20 izlases hokejisti. Foto: Andrea Cardin/HHOF-IIHF Images

Pasaules čempionāta U20 vecuma grupas izlasēm Vācijas hokejisti pirmajā spēlē par palikšanu elites divīzijā Ostravā ar 4:0 sakāva Kazahstānu, sērijā līdz divām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Mača pirmajā periodā par vienu metienu vairāk (7:6) izdarīja par turnīra pastarīti uzskatītā Kazahstānas U20 izlase, kas šajā laika nogrieznī neizmantoja vairākuma iespēju. Savukārt pēc pārtraukuma maču krietni aktīvāk iesāka vācieši, kas 22. minūtē pēc 17 gadus vecā Lukasa Raihela metiena atklāja spēles rezultātu. Turpinājumā Vācijas hokejisti izprovocēja kazahus uz trim noraidījumiem pēc kārtas, taču visās trīs reizēs Kazahstāna izturēja. Austrumniekus pievīla spēle vienādos sastāvos, Luisam Brūnem gūstot savus pirmos vārtus šajā turnīrā un dubultojot Vācijas pārsvaru - 2:0. Jāatzīmē, ka otrajā periodā vācieši metienu skaita ziņā dominēja ar 19:3.

Noslēdzošajās 20 minūtēs Kazahstāna spēles ziņā spēja atgūties, atkal izveidojot vairāk bīstamas situācijas pie pretinieku vārtiem, taču tas nedeva gaidīto rezultātu. 17 gadus vecais Džons-Džeisons Peterka un divus gadus vecākais Dominiks Boks, kuri ikdienā sekmīgi spēlē attiecīgi Vācijas un Zviedrijas augstākajās līgās, guva vēl divus vārtus, ļaujot vāciešiem triumfēt ar 4:0.

Vācijas un Kazahstānas izdzīvošanas sērijas nākamā spēle paredzēta 4. janvārī pulksten 12 pēc Latvijas laika.

Kā zināms, tad nākamsezon elites divīzijas turnīrs notiks Kanādas pilsētās Edmontonā un Reddīrā, savukārt 1. divīzijas A grupas turnīrs, iespējams, tiks aizvadīts Rīgā. Tajā bez Latvijas junioru izlases piedalīsies arī Norvēģijas, Baltkrievijas, Dānijas un Ungārijas jaunā maiņa.

Vācija - Kazahstāna 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)

Vārti: 21:21 Raihels (Peterka, Verts) 1:0, 31:48 Brūne (Valenti, Flaišers) 2:0, 41:09 Peterka (Štucle, Raihels) 3:0, 51:47 Boks (Zaiders, Štucle, vair.) 4:0.
Metieni: 35:23
Soda minūtes: 6:12
Vārtsargi: Hendriks Hāne - Vladislavs Nureks

     [+] [-]

, 2020-01-02 20:30, pirms 5 gadiem
Nu protams, ka Kazahstāna nav tāds pretinieks, lai šos vāciešus tik viegli varētu viņus uzvarētu. Latvija, Baltkrievija, Norvēģija un Dānija, būtu Vācijai grūtāki spēles pretinieki. To mēs redzēsim, kā nākošgad spēlēs Austrija pret šīm valstīm. Vēl jau nezinām kā rītā vāciešiem ies pret kazahiem. Kazahi jau arī var visu mainīt, ka vācieši paši aiziet uz 1.A divīziju. Kā saka, nekad nevar vājākos pretiniekus novērtēt uz slikto pusi, jo var arī kazahi var netīšām izvarot lielos Hitlerus. Es atceros 2014.gadu, kad mēs lielajā čempī vinnējam Somus un ASV, bet tur vājākajām komandām papisām. Un 2013.gadu es atceros to brīdi, ka Francija uzvarēja lielo vareno Krieviju, tas pats arī mēs 2000.gadā Sanktpētrerburgā šos vinnējām, tieši 9.maijā.