Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Federers pārtauc trīs zaudējumu sēriju pret Del Potro

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Federers pārtauc trīs zaudējumu sēriju pret Del Potro
Rodžers Federers
Foto: AFP/Scanpix

Parīzes "Masters 1000" turnīrā sestdien būs Rodžera Federera un Novaka Džokoviča pirmā tikšanās 2013. gadā. Federers ceturtdaļfinālā pārtrauca trīs zaudējumu sēriju pret Huanu Martinu Del Potro, bet Džokovičs 13. reizi pēc kārtas uzveica Stanislasu Vavrinku. Pusfinālu Francijas galvaspilsētā sasniedzis arī reitinga līderis Rafaels Nadals un Parīzes turnīra pagājušā gada čempions Davids Ferers.

Džokovičam 13. uzvara pēc kārtas pār Vavrinku

Stanislass Vavrinka abās šogad Novakam Džokovičam "Australian Open" un "US Open" zaudētājās piecu setu cīņās izcēlās ar lielisku sākumu, graujoši uzvarot 1. setā. Šoreiz Stanam neizteiksmīgs sākums, kā rezultātā Šveices otrais numurs nokļuva iedzinējos ar 0:3. Džokovičs 3. geimā atspēlēja divas breikbumbas. Ranga vicelīderis teicami darbojās gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, pretiniekam 1. setā ļaujot uzvarēt tikai vienā geimā – 6:1!

Džokovičam vajadzēja 10.5 minūtes, lai 2. setā uzvarētu pirmo serves geimu. Tajā viņam nācās atspēlēt trīs breikbumbas. Vavrinka to pārspēja, 3. geimā atspēlējot uzreiz četras breikbumbas. Vavrinka izglābās no 0:40, bet ceturto breikbumbu novērsa ar savu trumpi – "bekhenda" sitienu, bumbiņai trāpot stūrī – 2:1 šveicieša labā. Džokovičs 2. setu sāka nekvalitatīvi, bet, seta vidū saņēmis brīdinājumu par pārāk ilgu gatavošanos servēšanai, guva nepieciešamo kripatiņu, lai pārslēgtu ātrumus. Džokovičs tūlīt nokārtoja "sauso" breiku un drīz vien noformēja divu setu uzvaru – 6:1, 6:4.

Džokovičam 13. uzvara pēc kārtas pār Vavrinku, savstarpējo maču bilanci uzlabojot līdz 14-2. Šveicietis abas uzvaras guva 2006. gadā. Ceturtdaļfināls Vavrinkam ir labākais rezultāts Parīzē, kur viņš spēlēja devīto reizi. Stanam neizdevās gūt sezonas 50. uzvaru, ko gan viņš vēl var izdarīt jaunnedēļ Londonā. 49 uzvaras vienā sezonā, kas iespēts šogad, ir Vavrinkas rekords.

Federers pārtauc zaudējumu sēriju pret Del Potro

Rodžers Federers jau no mača pirmajām izspēlēm kortā jutās komfortablāk, kamēr Huana Martina Del Potro spēlē bija jūtams enerģijs trūkums. Federeram pirmā breikbumba bija jau 2. geimā, taču to realizēt neizdevās lielā mērā paša neprecizitātes dēļ. Del Potro ar grūtībām noturēja servi, bet 4. geimā to nespēja – breiks Federeram dots ar "forehand" sitienu autā – 1:3. Ar sākumā iegūto breiku Federeram pietika, lai uzvarētu setā – 6:3. Federers pie savas serves zaudēja tikai divus punktus, setā izcēlās ar 17 tīri uzvarētām izspēlēm, bet kļūdījās tikai četras reizes – viens no Federera sezonas labākajiem setiem.

Arī 2. setā vējš pūta no tās pašas puses. Federers dominēja uz gala līnijas, bija stabils servēšanā, kamēr Del Potro arvien darbojās tālu no sava labākā līmeņa. Tā tas bija līdz 10. geimam, kurā Federeram pie 4:5 bija jāservē par seta turpināšanu. Līdz šim geimam Rodžers pie savas serves bija zaudējis tikai četras izspēles, taču tagad pēkšņi nespēja kontrolēt savu sitienu no labās puses un zaudēja gan geimu, gan setu – 6:4 Del Potro labā.

3. setā pirmais breiku ieguva Federers, kurš 5. geimā argentīnieti atstāja "sausā" pie viņa serves. Vadībā šveicietis pabija vien dažas minūtes, jo Del Potro atspēlējās jau nākamajā geimā, kuru noslēdza ar diagonālo apvedošo sitienu – 3:3. Del Potro nogurums mača izskaņā tomēr nospēlēja savu lomu, jo vairāki saguruši sitieni deva Federeram vēl vienu breiku, pēc tam sekoja vēl viens – Rodžers uzvarēja mača pēdējos trīs geimos un svinēja uzvaru ar rezultātu 6:3, 4:6, 6:3.

Federeram 14. uzvara (14-5) pār Del Potro, pārtraucot trīs zaudējumu sēriju pret Argentīnas pirmo numuru. Del Potro visas trīs uzvaras bija guvis trīs setos telpās uz "hard" seguma. 2011. gada Parīzes čempions Federers pirmo reizi kopš pagājušā gada novembra guvis uzvaru pār ranga Top 5 pārstāvi (Londonā uzveikts Endijs Marejs). Panākums pār Del Potro ļāva Federeram pagarināt iespaidīgo sēriju – gūt vismaz vienu Top 5 uzvaru jau 15. sezonu pēc kārtas. Tāpat Federeram šogad tikai otrā (2-7) Top 10 uzvara, pirmā gūta "Australian Open" pār Žo-Vilfrīdu Tsongu.

Federers ar Džokoviču ticies 29 reizes, arvien vēl esot vadībā ar 16-13. Abiem tas būs pirmais savstarpējais mačs 2013. gadā. Džokovičs bija pārāks pēdējā spēlē, Rodžeru pērn "ATP World Tour Finals" finālā uzveicot ar 7:6(5), 7:5.

Pusfinālā arī Nadals un Ferers

Pat Deivisa kausa atmosfēru radījušie franču tenisa cienītāji nespēja iedvesmot Rišāru Gaskē gūt pirmo uzvaru ATP mačos pret Rafaelu Nadalu. Gaskē tikai uz neilgu brīdi 1. setā deva saviem faniem iemeslu būt optimistiem, kad viņam izdevās "sausais" breiks. Rafa gan visu ātri salika pa plauktiņiem un Gaskē pārspēja ar 6:4, 6:1.

Nadalam 12. uzvara tikpat mačos pret Gaskē. Francūzim gan ir viens panākums "Challenger" tūrē, kurā spāni izdevās uzveikt pirms 10 gadiem. Nadals ir divu uzvaru attālumā no kļūšanas par pirmo tenisistu, kurš vienas sezonas laikā uzvarējis sešos "Masters 1000" turnīros. Sestdien pusfinālā spānis sacentīsies ar pagājušā gada čempionu Davidu Fereru kurš ar 4:6, 7:5, 6:3 parspēja 2005. gada uzvarētāju Tomāšu Berdihu.

"BNP Paribas Masters", "ATP Masters 1000" turnīrs Parīzē

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Rafael Nadal – (9) Richard Gasquet6:4 6:1
(2) Novak Djokovic – (7) Stanislas Wawrinka6:1 6:4
(3) David Ferrer – (6) Tomas Berdych4:6 7:5 6:3
(5) Roger Federer – (4) Juan Martin Del Potro6:3 4:6 6:3

  +1 [+] [-]

, 2013-11-01 19:14, pirms 10 gadiem
Šveices maestro sācīs spēlēt uz pareizās nots. Cmoooon

  +1 [+] [-]

, 2013-11-01 19:29, pirms 10 gadiem
prieks, ka vecais savācies atkal. skatāmības ziņā neviens pat tuvu nestāv
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-11-02 11:31, pirms 10 gadiem
Diemžēl nebija iespējams tā īsti vakar noskatīties nevienu no mačiem.Teicu jau, ka Federers "ir atpakaļ" un Huanam Martinam nebūs pa spēkam pēc 5 dienām otrreiz viņu uzveikt.Ja jau mačā pret Dimitrovu jādzer pretsāpju zāles - tātad atkal nav kaut kas ar veselību kārtībā.Iespējams, tādēļ "klausīja mani" un nespēlēja mačā ar Fed. ar pilnu atdevi.Ceru, ka līdz Londonai atpūtīsies, savāksies.Ļoti negribētos, lai tur piemeklētu tādas neveiksmes kā Agņešku (viņa taču tā arī nevinnēja laikam nevienu maču - pārliecināta neesmu , jo īpaši rūpīgi dāmu turnīram līdzi nesekoju.)Nole Vavrinku "kārtīgi" pieveicis.Taču šoreiz varbūt Stans bija tas, kuram nebija iebildumu zaudēt, lai būtu svaigāks Londonā.
1/2fin. - domāju, ka Ferera un Nadala mača iznākums pilnīgi paredzams (protams, ja Rafa spēlēs ar pilnu atdevi).Taču par Džoko un Federera maču nevar paredzēt neko.
Veiksmi Džoko šodien un Delpo gaidu Londonā

  -1 [+] [-]

, 2013-11-02 11:34, pirms 10 gadiem
intresanti kad federers beigs spelet! vins vairs nevelk profisinalam limenim

     [+] [-]

, 2013-11-02 15:17, pirms 10 gadiem
andreja188 rakstīja: intresanti kad federers beigs spelet! vins vairs nevelk profisinalam limenim
Kurš to saka?! Cilvēks, kurš nav spējīgs vienu teikumu bez kļūdām uzrakstīt! Nesmīdini!

     [+] [-]

, 2013-11-02 18:24, pirms 10 gadiem
VSB ir sagājis sviestā ar savu krievijas nūjas čempionātu!

sasperjods rakstīja: Vecais Alpu krabis patīkami paŗsteidza
žēl, ka VSB netranslē