Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Sirdstrieka galotnē un sarkanbaltais cunami: Spānijas preses reakcija

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Sirdstrieka galotnē un sarkanbaltais cunami: Spānijas preses reakcija
Dāvis Bertāns 2023. gada 1. septembrī. Foto: FIBA

Spānija 21. gadsimtā ir Eiropas basketbola lielvara. Spēcīgākā nacionālā federācija, labākās vīriešu un sieviešu valstsvienības, otrā stiprākā līga aiz NBA, daudzveidīga klubu sistēma, jauniešu izlašu sasniegumi – spāņi pamatoti lepojas ar saviem sasniegumiem. Vietējā presē piektdien vējoja Čempionu līgas izlozes atskaņas, kas aizēnoja groza bumbas meistaru neveiksmi.

Spānija atslēdzas pret Latviju un sarežģī ceļu uz ceturtdaļfinālu

https://www.marca.com/baloncesto/mu...

“Spānija atslēdzās. Pasaules kausa lieliskais sākums un pazīmes par snieguma uzlabošanos pārvērtās absolūtā drāmā (a drama absoluto). Latvijas neizsmeļamā enerģija ļāva tai ceturtajā ceturtdaļā atspēlēt 12 punktu starpību, kamēr Spānija aizvadīja sliktāko spēli uzbrukumā.

Komanda trāpīja 21 no 53 metieniem, uzrādot vāju un nepietiekamu precizitāti – kā atbalsojot Skariolo pirmsspēles brīdinājumus. Baltieši (los bálticos), citās pasaules daļās piedzīvotas atmosfēras ieskauti, beigās atrada burvi Zoriku un izmantoja Bertāna iedvesmu, lai nogāztu zemē favorīti.

Pasaules ranga pirmais numurs piedzīvoja zaudējumu sarežģītā brīdī – pret vieglāko pieejamo pretinieku otrajā kārtā. Neskaitot Garubas pūles un Brizuelas tālmetienus, Spānijai trūka iedvesmas, kamēr Latvija uzķēra savu spēli. Latviešu ātrums un aukstasinība nogremdēja Spāniju.

Galotnē Latvija sagādāja sirdstrieku (final de infarto).”

Huančo Ernangomess pēc zaudējuma citēja Kase.O dzejas rindas.

“Klāt septembris: ak, mans dievs,
Vasaras drēbēs viņš nosals.”

Spānija nokļūst lauvu midzenī

https://as.com/baloncesto/mundial_b...

“Vīriešu valstsvienība pēc pārsteidzoša zaudējuma Pasaules kausā pret Latviju nonākusi uz izstāšanās robežas – lai iekļūtu ceturtdaļfinālā, tai nākamajā spēlē nepieciešama uzvara pār Kanādu.

Pilnīgi negaidīti, Spānija triecienu Džakartā saņēma nepiemērotākajā brīdi. Sarkanbaltais cunami (a rojiblanco tsunami), Latvija – komanda, kura spēlē ar neizsīkstošu enerģiju – noslaucīja valstsvienību, kura tagad nonākusi neērtā situācijā.

Sagaidot Brazīlijas un Latvijas spēles iznākumu, Spānijai obligāti jāuzvar Kanādu, lai ceļotu uz Manilu un turpinātu cīņu par Pasaules kausa titula aizstāvību. Spānija gandrīz visu darīja nepareizi, īpaši nepiebeidzot Latviju brīdī, kad tā bija gandrīz sakauta (54-42).

Komandai piezagās reti novērots grēks – pašapmierinātība (la autocomplacencia). Slepkavas instinkta trūkums dāvāja Latvijai otro dzīvību, kura, līdzīgi kā pret Franciju, atspēlēja 12 punktu starpību un uzvarēja ar piecu punktu pārsvaru (69-74).

Sliktākais Spānijas sniegumā – spēlēšana bez tās firmas zīmēm. Komandai trūka spēles ritma un sirds (Latvija, viena no sliktākajām komandām cīņā par atlēkušajām bumbām, bija labāka šajā rādītājā), kā arī izdzīvošanas instinkta. Zaudējums iegrūž valstsvienību lauvas bedrē, ar mazām iespējām izglābties.”

Latvija sagādā Spānijai lielas nepatikšanas

https://www.gigantes.com/seleccione...

“Spānija var dārgi samaksāt par tās izslēgšanos ceturtajā ceturtdaļā pret Latviju. Turnīra lielais atklājums (la gran revelación) atkal pārsteidza, atspēlējās un svinēja uzvaru ar 74-69.

Četras minūtes līdz pirmajam gūtajam grozam un 11-27 izrāviens pēdējā ceturtdaļā noteica spēles iznākumu valstsvienībai, kura patur likteni savās rokās...taču tagad tai svētdien vajadzīga uzvara pār Kanādu, iespējams, turnīra solīdāko komandu.

“La Familia” savam kapteinim Rūdijam Fernandesam vēlējās dāvāt uzvaru vienā no īpašākajām spēlēm valstsvienības kreklā: viņš jau tagad aizvadījis visvairāk spēļu vīriešu izlases rindās.

Bija skaidrs, ka tas nebūs viegli un, beigās, nemaz nebija iespējams. Francijas izslēgšana un cīņas spara parādīšana pret Kanādu bija laba latviešu (los letones) vizītkarte. Viņi pirmajā puslaikā un, īpaši, pēdējā ceturtdaļā ierobežoja Spānijas nesavtīgo komandas spēli.

Nezinot, kas gaidāms, Serdžo Skariolo nolēma uzticēties komandas veterāniem. Sekoja Spānijas labākās minūtes spēlē, no 32-37 panākot 54-42. Izmantojot labos brīžus uzbrukumā, iespējams, Spānija šajā brīdī varēja nodrošināt uzvaru.

Latvija, parādot neticamu neatlaidību, atgriezās spēlē. Bez trešajā ceturtdaļā uzķertā ritma uzbrukumā, bez gūtiem groziem un bez panākumiem brīvmetienos, Spānija nedaudz vairāk kā trīs minūtēs atkal nonāca iedzinējas lomā.

Baltieši spēja pabeigt atspēlēšanos un sarežģīja Spānijas ceļu uz ceturtdaļfinālu.”

Izmantotie resursi:
Spānijas preses reakcija: katra minūte iedzinēju lomā atgādināja pagātnes rēgus

Noderīgas saites:

PK 2023 JAUNUMI
PK 2023 KALENDĀRS UN REZULTĀTI
PK 2023 TURNĪRA TABULAS
PK 2023 PROGNOŽU SPĒLE
SKATIES SPĒLES KLĀTIENĒ “OLYBET” SPORTA BĀROS

  -1 [+] [-]

, 2023-09-01 19:45, pirms 9 mēnešiem
..leiši saudzē savus līdzjutējus,bet mūsejiem vajag lai latviešu fani basīti skatītos ar balderiāna pudelīti vien;a rokā...

  +1 [+] [-]

, 2023-09-01 20:58, pirms 9 mēnešiem
cesinieks777 rakstīja: ..leiši saudzē savus līdzjutējus,bet mūsejiem vajag lai latviešu fani basīti skatītos ar balderiāna pudelīti vien;a rokā...
lai vai kas tālāk notiktu,gribētu braļuku finālu!!! a ja nebūtu,mūsu bronznieki varētu paskolot kaimiņus kaučukā!!!

  +5 [+] [-]

, 2023-09-01 21:09, pirms 9 mēnešiem
cesinieks777 rakstīja: ..leiši saudzē savus līdzjutējus,bet mūsejiem vajag lai latviešu fani basīti skatītos ar balderiāna pudelīti vien;a rokā...
Bet šādas spēles izvelkot ir tikai lielās prieks un emocijas. Nav klasiskie latviešu izlašu "skaistie zaudējumi", ir košanās par bumbu un reāli izcīnītas uzvaras, par to arī prieks.

     [+] [-]

, 2023-09-01 21:45, pirms 9 mēnešiem
a rojiblanco tsunami!

     [+] [-]

, 2023-09-02 09:01, pirms 9 mēnešiem
Interesanti veidots raksts, iekļaujot spāņu vārdus. Īsais kurss līdzjutējiem, kuri krodziņā ar spāņiem var dalīties pēcspēles pasēdēšanā.

     [+] [-]

, 2023-09-02 11:28, pirms 9 mēnešiem
Spānija arī sievietēm zaudēja Latvijai nesen, galīga izgāšanās!

     [+] [-]

, 2023-09-02 11:29, pirms 9 mēnešiem
guntis86 rakstīja: Interesanti veidots raksts, iekļaujot spāņu vārdus. Īsais kurss līdzjutējiem, kuri krodziņā ar spāņiem var dalīties pēcspēles pasēdēšanā.
Labāk lai iekļauj spāņu vardus, nekā angļu vārdus!