Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2880, Did:0, useCase: 3

Serbijas reakcija: "Ārkārtīgi liela un svarīga uzvara pret neērto Latviju"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Serbijas reakcija: "Ārkārtīgi liela un svarīga uzvara pret neērto Latviju"
Dairis Bertāns: 23 punkti zaudējumā pret Serbiju
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Latvija ir ļoti neērta komanda. Netrāpi vienu metienu, zaudē vienu bumbu, viņi iemet divus tālmetienus un še tev!" Serbijas prese pēc uzvaras pār Latvijas basketbolistiem citēja Eirolīgas čempiona Bogdana Bogdanoviča vārdus.

Sportski žurnal. Džordževičs: ziniet, ir A, B, C, un dažreiz D taktika

Ђорђевић: Знате, постоје А, Б, Ц, а некада и Д...

""Ārkārtīgi liela un mums svarīga uzvara. Esmu ļoti lepns par spēlētāju šodienas veikumu. Veidu, kā viņi uzvarēja. Šī ir lieliska komanda, visu cieņu viņiem," pēc uzvaras pirmajā spēlē Stambulā teica Serbijas valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Džordževičs.

"Pirmajās minūtēs mums neveicās, tāpēc ātri iesaistīju cīņā 11 spēlētājus. Mums vajadzēja atlētiski atbildēt latviešiem. Ziniet, ir A, B, C, un dažreiz D taktika. Meklējām risinājumus. Katrs enerģijas pienesums šajā čempionātā ir svarīgs. Nepatika vienīgi Bogdana Bogdanoviča ilgais spēles laiks, taču nepieciešamības gadījumā viņš spēlēs arī par 10 minūtēm vairāk."

"Mūsu komandai bija jāiztur lielāks spiediens, jo, paskatoties uz Serbijas un Lietuvas vārdiem, apzinies, ka tiecies ar dižu sāncensi. Iespēja, ka vari apspēlēt dižu vārdu, padara tavu uzdevumu vieglāku. Viņi cīnījās, taču izšķirošajos brīžos mēs panācām savu. Pirms nākamās spēles netrenēsimies."

"Pirmkārt un galvenokārt, mums labāk jāspēlē aizsardzībā, jācīnās un jāsameklē tajā savs spēks. Nedrīkstam ļaut pretiniekam gūt vairāk par 70 punktiem. Jākoncentrējas aizsardzībai un tad jāmeklē risinājumi uzbrukumā.""

N1. Pirmais Serbijas triumfs EČ – sakauti neērtie latvieši.

Prvi trijumf Srbije na EP - poraženi neugodni...

“Serbija sastapa neērtu pretinieci Latvijas personā, taču pacietīgi veidoja spēli un beigās svinēja panākumu ar 10 punktu pārsvaru, lai gan lielāko mača daļu cīņa bija līdzīga.

Pirms vasaras treniņnometnes un tās laikā galvenais treneris Aleksandrs Džordževičs sastapās ar daudzām problēmām – gan atteikumiem, gan savainojumiem. Pārbaudes spēlēs valstsvienība parādīja labu sniegumu un spēlē pret Latviju bija neliela favorīte.

No otras puses, Latvijas priekšgalā bija Ņujorkas “Knicks” pirmā zvaigzne Kristaps Porziņģis. Serbijas komandā labākais ar 30 punktiem un četrām piespēlēm bija izcilais Bogdans Bogdanovičs, bet kapteinis Milans Mačvans sekoja ar 14 punktiem un 10 izcīnītām bumbām zem groziem.”

Vesti Online. Kas uztrauca Džordževiču pēc triumfa pār Latviju?

Vesti online / Sport / / "Vesti" na...

“Galvenajam trenerim bija iebildumi pret tiesnešu darbību. “Ceturtdien, vienu dienu pirms spēles, tiesneši mums skaidroja, ka spēlētāji nedrīkst atdarināt Kurtinaiša slaveno kustību. Un tad kapteinis Mačvans saņem brīdinājumu par tēlošanu situācijā, kur pret viņu tiek pārkāpti noteikumi. Kam tas ir izdevīgi?”

“Mūsu spēlētāji ir teicami metēji ar lielisku bumbas pārvaldīšanas tehniku. Var mest no vietas, vai skriet pilnā ātrumā, apstāties un trāpīt. Jebkurš var aizskriet pretuzbrukumā. Pirmajā ceturtdaļā ar to radās problēmas, taču vēlāk atradām savu spēli. Šajā EČ nevaram tik ļoti paļauties uz uzbrukumu kā aizsardzību. Lai neielaistu 82 punktus, bet 70. Rezervistiem, pirmkārt, jādomā par aizsardzību.””

Novosti. Bogdanovičs: Esam kļuvuši labāki; Bobi par dueli ar Porziņģi: grūti bija gan man, gan viņam http://www.novosti.rs/vesti/sport/eurobasket_2017.249.html:683767-Bogdanovic-Opametili-smo-se-Bobi-o-duelima-sa-Porzingisom-Tesko-meni-tesko-i-njemu

“Bogdans Bogdanovičs pēc spēles palūdza nomainīt kreklu, jo tas bija piesvīdis. “Latvija ir ļoti neērta komanda. Netrāpi vienu metienu, zaudē vienu bumbu, viņi iemet divus tālmetienus un še tev! Man ir daudz pienākumu, taču šai komandai piemīt daudz talanta. Es ticu sev un, ka ikviens var izšaut un izšķirt spēli. Nevaram atļauties līdzīgu sākumu pret Krieviju, kura spēlē daudz gudrāk.”

Bobanam Marjanovičam reti gadās iespēja cīnīties pret tik garu pretinieku kā Porziņģis. “Smaga spēle, kā jau to gaidījām. Beigās bijām labāki, katrs deva savu ieguldījumu. Man un Porziņģim ir gan vājās, gan stiprās puses. Man klājās grūti, taču viņam pret mani arī nebija viegli.”

Kapteinis Milans Mačvans norādīja, ka komandai jāturpina spēlēt tikpat apņēmīgi. “Pirmā spēle vienmēr ir grūtākā. Sākumā mums bija jātiek galā ar pieciem spēlētājiem, kuri uzbruka no ārpuses. Vajadzēja labot trūkumus aizsardzībā. Pēdējās divās minūtēs salauzām spēli. Spēlē pret Krieviju mums jākoncentrējas pret Švedu, kurš pārbaudes mačā sagādāja mums visvairāk problēmu.””

Politika. Vairāk nekā vienkārši uzvara – panākums pārliecībai

Политика Online - Више од обичне победе – главе...

“Tas, ko Serbija paveica spēlē pret Latviju, bija vairāk nekā vienkārša uzvara. Drosmīgi un agresīvi, mūsu spēlētāji ieguva lielu pārliecību čempionāta turpinājumam, īpaši ņemot vērā, ka turnīrā ieradās, ietīti neziņas mākonī.

Tagad šaubas zudušas – Džordževiča komandai piemīt spēks un apņēmība. Spēlētāji zina, kā uzvarēt. Viņi ticēja, ka var daudz izdarīt, taču nu apliecinājuši to uz lielās skatuves. Bogdanovičs spēlēja pirmo vijoli. Mačvans ir vairāk nekā pelnījis nēsāt kapteiņa apsēju. Marjanovičam piemīt raķetes spēks. Jovičs ir zelta vērtībā. Guduričs ir spīdēt gatava pērle. Lučičs ir enerģijas bumba.”

 +11 [+] [-]

, 2017-09-01 23:01, pirms 7 gadiem
"Nevaram atļauties līdzīgu sākumu pret Krieviju, kura spēlē daudz gudrāk.” hmm, Bagij, kāpēc RU spēlē daudz gudrāk?!?
Slēpts komentārs: hamaleons

  +2 [+] [-]

, 2017-09-01 23:23, pirms 7 gadiem
Gaili hameleon, ko tu dēvē par pļavām?

  +2 [+] [-]

, 2017-09-01 23:51, pirms 7 gadiem
Mūsu komandai bija jāiztur lielāks spiediens, jo, paskatoties uz Serbijas un Lietuvas vārdiem, apzinies, ka tiecies ar dižu sāncensi.

Koooooooooooooooooooo? Lietuva? A? Kas? Ko?

  +1 [+] [-]

, 2017-09-02 00:15, pirms 7 gadiem
Noskatījos vēlreiz ar vēsu galvu spēles beigas. Vēl trīs minūtes pirms spēles beigām bijām vadībā 75-73, bet serbi izcili pārliecinoši nospēlēja spēles beigas un guva 19 punktus. Viņi nerespektējot Porziņģa atlētiskumu un garās rokas uzbruka tieši pret viņu un divreiz iemeta no apakšas + Bogdanovičs pārmeta visiem viņa 221 centimetriem trīnīti. Pašiem uzbrukumā nedaudz nepaveicās, tiesneši nenosvilpa, izdarījām nepārliecinošas darbības tādējādi kļūdoties ko serbi ļoti labi prata izmantot.

     [+] [-]

, 2017-09-02 00:46, pirms 7 gadiem
kristaps24 rakstīja: Noskatījos vēlreiz ar vēsu galvu spēles beigas. Vēl trīs minūtes pirms spēles beigām bijām vadībā 75-73, bet serbi izcili pārliecinoši nospēlēja spēles beigas un guva 19 punktus. Viņi nerespektējot Porziņģa atlētiskumu un garās rokas uzbruka tieši pret viņu un divreiz iemeta no apakšas + Bogdanovičs pārmeta visiem viņa 221 centimetriem trīnīti. Pašiem uzbrukumā nedaudz nepaveicās, tiesneši nenosvilpa, izdarījām nepārliecinošas darbības tādējādi kļūdoties ko serbi ļoti labi prata izmantot.
Tas Bogdanoviča trulis neko neizteica. Un loģiski, ka spēlēja uz/pret KP, jo gribēja 5. piezīmi dabūt.

Es atceros pāris čempjus atpakaļ, ka pret kaut kādiem favorītiem arī bija situācija, ka garajam bija 4 piezīmes, bet LV pat nemēģināja izprovacēt 5o.

     [+] [-]

, 2017-09-02 01:17, pirms 7 gadiem
Shobrid ir taads sastaavs, ka tikai pats Bagijs var vai nu vinneet, vai arii salaist visu deelii...

  +1 [+] [-]

, 2017-09-02 10:05, pirms 7 gadiem
Trampaliins rakstīja: Shobrid ir taads sastaavs, ka tikai pats Bagijs var vai nu vinneet, vai arii salaist visu deelii...
Tiešām? Mums ir labāks sastāvs par spāņiem, frančiem, tiem pašiem serbiem, leišiem, grieķiem... un turkiem, horvātiem, itāļiem šis sastāvs ar viegli var garām aiziet?
Nevajag mānīt sevi, pasaules bukmeikeri saka, ka mums čempī ir 10!! labākās izredzes vinnēt, nu ok varbūt viņi nenovērtē dažu mūsējo progresu, iespējams kaut kur arī Porziņģi, varbūt mums ir 6. labākās izredzes, bet vienalga tas nav nekāds fakts un šis sastāvs uz pārējās Eiropas basketbola elites fona ir ''nasing spešal''... ja Porziņģis būtu Novicka ziedu gadu līmenī, tad vēl ok, bet pagaidām viņš tāds nav.

     [+] [-]

, 2017-09-02 10:08, pirms 7 gadiem
Kurš zina ,kāpēc mēs nevaram savākt bumbas? vajag nodot tālāk Bagijam, lai turpmāk tā vairs nebūtu

     [+] [-]

, 2017-09-02 10:11, pirms 7 gadiem
Gaidu, kad LAT nospēlēs gudras , pragmatiskas , pārdomātas beigas sīvā svarīgā spēlē pret stipru pretinieku. laikam utopija, bet tik ļoti ceru to sagaidīt. Lai būtu otrādi nekā pret serbiem- mēs nostrādājam aizsardzībā un tad arī uzbrukums vieglāk veidojas

     [+] [-]

, 2017-09-02 11:03, pirms 7 gadiem
maģiskais rakstīja: Gaidu, kad LAT nospēlēs gudras , pragmatiskas , pārdomātas beigas sīvā svarīgā spēlē pret stipru pretinieku. laikam utopija, bet tik ļoti ceru to sagaidīt. Lai būtu otrādi nekā pret serbiem- mēs nostrādājam aizsardzībā un tad arī uzbrukums vieglāk veidojas
Diez vai ar šo treneri tas ir iespējams!

     [+] [-]

, 2017-09-02 12:45, pirms 7 gadiem
Alpaville rakstīja: Diez vai ar šo treneri tas ir iespējams!
Kur trenera vaina, ja galvenais saspēles vadītājs Strēlnieks bija nekāds, Blūms un visvairāk "Sķēle nevelk, Dairis labi nospēlēja kā SG. Būs Strēlnieks formā - būs gudrāks basketbols.