Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

''Žalgiris'' dominē pār Pao un svin trešo uzvaru pēc kārtas, ''Baskonia'' zaudējums galotnē

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

''Žalgiris'' dominē pār Pao un svin trešo uzvaru pēc kārtas, ''Baskonia'' zaudējums galotnē
''Žalgiris'' turpina izteikt atbalstu Ukrainai arī izbraukumā. No kreisās: Karolis Lukošūns, Jānis Strēlnieks, Edgars Ulanovs, Džošs Nībo un Tailers Kavano. Foto: Žalgiris Kaunas Twitter

ULEB Eirolīgas 18. kārtas pārceltajā spēlē Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Kauņas ''Žalgiris'' izbraukumā izcīnīja pārliecinošu uzvaru pār Atēnu ''Panathinaikos''. Artūra Kuruca Vitorijas ''Baskonia'' viesos zaudēja Telavivas ''Maccabi''.

Jānis Strēlnieks spēli sāka Kauņas komandas starta pieciniekā un uz parketa pavadīja 16:08 minūtes. Latviešu aizsargs atzīmējās ar četriem punktiem (2p. 0/1, 3p. 1/4, s.m. 1/1), divām atlēkušajām bumbām, tikpat piespēlēm un pārtvertu bumbu.

• Kauņas komandai izbraukuma spēli Atēnās pret ''Panathinaikos'' izdevās aizvadīt tikai ar trešo piegājienu. Vispirms zaļi-baltajiem uz Grieķijas galvaspilsētu doties neļāva laikapstākļi, bet pēcāk mačs tika atcelts neilgi pirms spēles, uzzinot par pozitīviem kovida gadījumiem Pao rindās.

• ''Žalgiris'' maču sāka ar 7:0 izrāvienu un kāju no gāzes pedāļa neatlaida. Jures Zdovca vadītie vīri pirmās ceturtdaļas beigās sasniedza 19 punktu pārsvaru, to noturot arī mača turpinājumā. ''Panathinaikos'' vien pašās beigās pietuvojās līdz 13 punktu atstatumam, ar kādu arī mačs noslēdzās.

• Kauņas komandā rezultatīvākie bija Edgars Ulanovs un Žofrē Loverņs. Pirmajam 22 punkt, bet otrajam 17 un 12 bumbas zem groziem. Trejaču speciālists Milaknis pievienoja 16 punktus, bet Tailera Kavano rēķinā 15+9. Mājiniekiem jāizceļ Nemaņas Nedoviča 23 gūtie punkti.

• Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas ''Baskonia'' izbraukumā Izraēlā atzina Telavivas ''Maccabi'' pārākumu - 93:94 (27:28, 23:28, 27:15, 16:23). Pusminūti līdz beigām ar trejaci ''Maccabi'' uzvaru izrāva Skotijs Vilbekins.

Kurucs spēlēja četras ar pusi minūtes, grozam neuzbruka un atdeva rezultatīvu piespēli. Vitorijas komandā iespaidīga statistika Veidam Boldvinam - 27 punkti, septiņas atlēkušās bumbas, astoņas piespēles un nerealizēts potenciālais uzvaras metiens. Mājiniekiem pa 21 punktam sakrāja Ante Zizičs un Džeimss Nanalijs. Amerikānis trāpīja desmit no 11 izpildītajiem soda metieniem.