Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Bērziņam sods 1000 metru finālā un ceturtā vieta, Krūzbergs astotais 500 metros

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Bērziņam sods 1000 metru finālā un ceturtā vieta, Krūzbergs astotais 500 metros
Reinis Bērziņš aiz Paskāla Diona. Foto: AP/Scanpix

Dalību Pasaules kausa izcīņas pirmajā posmā šorttrekā noslēguši Latvijas pārstāvji Reinis Bērziņš un Roberts Krūzbergs. Bērziņš aizcīnījās līdz 1000 metru sacensību finālam, ierindojoties dalītā ceturtajā vietā, bet Krūzbergs izcīnīja astoto vietu 500 metros.

• Noslēdzošo sacensību dienu Pasaules kausa pirmajā posmā pirmais sāka Roberts Krūzbergs, kurš triumfēja 1000 metru sacensībās. Krūzbergs iepriekš pārvarēja divas kārtas, uzvarot savos 500 metru slidojumos, kas ļāva iekļūt ceturtdaļfinālā. Tajā vajadzēja finišēt labāko divniekā, vai cerēt uz gana labu laiku starp trešo vietu ieguvējiem, lai iekļūtu pusfinālā. Krūzbergs distanci sāka ceturtajā vietā, tad pakāpās uz trešo vietu, noķēra mazliet atrāvušos konkurentus, bet finiša taisnē nespēja tos pārspēt, paliekot trešais ar rezultātu 40.784 sekundes. Otrais un trešais slidojums bija lēnāks, kas nozīmēja Krūzberga iekļūšanu pusfinālā.

• Pusfinālā Krūzbergs pēc starta nespēja iegūt labu pozīciju, esot vien ceturtais. Uz brīdi latvietim izdevās pakāpties uz trešo vietu, bet tad viņu apsteidza nīderlandietis Tēns Būrs, kurš palika aiz Krūzberga 1000 metru finālā. Krūzbergs finiša līniju šķērsoja ceturtais ar rezultātu 41.409, kas lika sacensties B finālā par sesto vietu.

• Krūzbergam B finālā konkurenci sastādīja divi šorttrekisti no 1000 metru fināla slidojuma, nīderlandietis Būrs un japānis Šogo Mijata. Japānis ar eksplozīvu startu izrāvās visiem pa priekšu, bet Krūzbergs iepalika. Distances pēdējos divos apļos japānis neizturēja tempu un atkrita uz pēdējo pozīciju, bet Krūzbergam neizdevās tikt augstāk par trešo vietu slidojumā (41.077), zaudējot Būram un Kazahstānas šorttrekistam Abzalam Ažgalijevam. Tādējādi latvietis šīs sacensības noslēdza astotajā vietā.

• Tikmēr Reinis Bērziņš piedalījās Pasaules kausa otrajās sacensībās 1000 metros. Viņš ceturtdaļfinālā iekļuva pateicoties uzvarai savā priekšsacīkšu slidojumā. Kvalificēšanās sistēma pusfinālam bija tāda pati kā 500 metros. Bērziņš startēja otrajā slidojumā, uzreiz aizsteidzoties visiem pa priekšu. Slidojuma laikā kļūdījās Daniels Jūns no ASV, bet Friso Emons no Nīderlandes cieta sadursmē ar Ķīnas sportistu. Tas palīdzēja Bērziņam saglabāt pirmo vietu un pārliecinoši iekļūt pusfinālā ar rezultātu 1:26.325 minūtes.

• Pusfināla slidojumu Bērziņš sāka, ierindojoties otrajā vietā, bet pēc pus apļa jau bija vadībā. Viņš un kanādieties Paskāls Dions pāris reizes apmainījās pozīcijām, pēdējos divus apļus vadībā sākot Bērziņš. Pēdējā aplī Dions spēja latvieti apsteigt, bet Bērziņš finišēja uzreiz aiz kanādieša (1:26.263), iekļūstot finālā.

• Finālā Bērziņš pēc starta ierindojās ceturtajā pozīcijā, bet ātri vien spēja pārņemt slidojuma vadību. Četrus apļus līdz finišam viņu apsteidza kanādietis Paskāls Dions, bet pirms pēdējā apļa garām aizslidoja arī korejietis Hongs Kjunghvans. Ieslidojot finiša taisnē, Bērziņš pēc sadursmes krita, kas pēc slidojuma lika skatīties video atkārtojumu. Skaidrs bija, ka Dions uzvarēja sacensībās, bet Kjunghvans bija otrais. Video atkārtojumā sods tomēr tika piešķirts Bērziņam par slidojuma līnijas maiņu no ārmalas uz iekšmalu, kas noveda pie sadursmes. Sodu saņēma arī kanādietis Maksims Laū, abiem dalot ceturto vietu šajās sacensībās.

Pasaules kausa izcīņas 1. posms, Monreāla, 1000 metri vīriešiem, fināls

VietaSportistsRezultāts
1.P.Dions (CAN)1:23.530
2.H.Kjunghvans (KOR)1:23.598
3.K.Tesuns (KOR)1:24.561
4.R.Bērziņš (LAT)PEN
5.M.Laū (CAN)PEN

Pasaules kausa kopvērtējums vīriešiem

VietaSportistsPunkti
1.S.Duboī (CAN)180
2.H.Kjunghvans (KOR)150
3.P.Dions (CAN)144
3.P.Dživons (KOR)144
5.R.Krūzbergs (LAT)136
6.Dž.Pjērs-Žils (CAN)120
16.R.Bērziņš (LAT)60

     [+] [-]

, 2022-10-30 23:45, pirms gada
Nesaprotu Pasaules kausu, vakar bija vieni uz 1000m, bet sodien faktiski visi citi starteja. Divaini

     [+] [-]

, 2022-10-31 02:22, pirms gada
Es arī nesaprotu, kā var būt divas vienādas distances 2 dienās? Kur turklāt startē dažādi cilvēki. Tad sanāk šajā distancē 2 uzvarētāji... Slēpošanā vismaz ir klasika un slidsolis, bet te... ?

  -2 [+] [-]

, 2022-10-31 06:33, pirms gada
Varbūt pretējā virzienā šļūkāja
Parodija

  +1 [+] [-]

, 2022-10-31 08:40, pirms gada
Šajā PK posmā ir divas 1000m distances. Te vajadzētu kāda šorttreka speciālista komentāru, bet man izskatās, ka vienu 1000m distanci ir iespējams kombinēt ar 500m, bet otru ar 1500m. Tā, katrs iegūsts 2 startus PK posmā, bet iespējams šī versija ir galīgi garām. Labojiet, ja tā.

https://speedskating.ca/internation...

  +1 [+] [-]

, 2022-10-31 10:27, pirms gada
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: Šajā PK posmā ir divas 1000m distances. Te vajadzētu kāda šorttreka speciālista komentāru, bet man izskatās, ka vienu 1000m distanci ir iespējams kombinēt ar 500m, bet otru ar 1500m. Tā, katrs iegūsts 2 startus PK posmā, bet iespējams šī versija ir galīgi garām. Labojiet, ja tā.

https://speedskating.ca/international-event/mtl2022/#
Pirmkārt,abi mūsu šorttrekisti ir reāli tādi malači!Vairāki izcili um nebijuši augsti rezultāti!!!Redzēs,kā turpmāk būs,bet,iespējams un tiešām cerams,ka abi mūsu šortrekisti tagad ielauzīsies visaugstākajā top līmēnī un katrās sacensībās būs cīņā lat uzvaru,par augstām vietām.Turam īkšķus!
Bet,ja par 1000m dalījumu 2 grupās,varētu būt tā kā minēji,jo Krūzbergam otra distance ir 500m sprints(bija pirmajā 1000m grupā),bet Bērziņam otra distance ir taktiskā un garākā 1500m distance(bija otrajā 1000m grupā).Ta kā,jā,tāds varēru būr iemesls,bet pilnīfi drošs arī neesmu.

     [+] [-]

, 2022-10-31 11:34, pirms gada
Edvards Grīgs rakstīja: Pirmkārt,abi mūsu šorttrekisti ir reāli tādi malači!Vairāki izcili um nebijuši augsti rezultāti!!!Redzēs,kā turpmāk būs,bet,iespējams un tiešām cerams,ka abi mūsu šortrekisti tagad ielauzīsies visaugstākajā top līmēnī un katrās sacensībās būs cīņā lat uzvaru,par augstām vietām.Turam īkšķus!
Bet,ja par 1000m dalījumu 2 grupās,varētu būt tā kā minēji,jo Krūzbergam otra distance ir 500m sprints(bija pirmajā 1000m grupā),bet Bērziņam otra distance ir taktiskā un garākā 1500m distance(bija otrajā 1000m grupā).Ta kā,jā,tāds varēru būr iemesls,bet pilnīfi drošs arī neesmu.
jānovēl, lai panākumi turpinās! Prieks vērot šorttreka attīstību pēdējos gados, kas veiksmīgi ir rezultējusies. Droši vien arī viņiem šobrīd nav viegli laiki (ledus cenas), bet pēdējā olimpiāde bija ļoti laba un ir lielas cerības uz nākamo. Sevišķi, ja sāks veiksmīgi startēt PK apritē. Bet par formātu - mums visiem tagad būs stimuls izglītoties arī šī sporta veida niansēs.

  +1 [+] [-]

, 2022-10-31 12:44, pirms gada
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: jānovēl, lai panākumi turpinās! Prieks vērot šorttreka attīstību pēdējos gados, kas veiksmīgi ir rezultējusies. Droši vien arī viņiem šobrīd nav viegli laiki (ledus cenas), bet pēdējā olimpiāde bija ļoti laba un ir lielas cerības uz nākamo. Sevišķi, ja sāks veiksmīgi startēt PK apritē. Bet par formātu - mums visiem tagad būs stimuls izglītoties arī šī sporta veida niansēs.
Tieši tā!Ceram uz panākumiem,jo viss ved uz to un izskatās,ka viss būs labi.Man personīgi vienmēr ir ļoti interesējis šorttreks(īpaši pēdējās sezonas),jo šortreks ir ļoti dinamisms sportaveids,kur viss var sagriezties kājām gaisām jau 1 apļa laikā.Ļoti dibamisks un interesants sporta veids gan sportistiem,gan skatītājiem,bet,protams,ka,ja mūsējie cīnas par augstākajām vietām,tad paliek daudz interesantāk.
Vienīgais,kas man dažreiz nepatīk šorttrekā,ka daudz laiku pēc sacīkstēm skatās,kur kam sodu iedot un ko iecelt nākamajā kārtā(īpaši sprintos,kā 500m).

  -1 [+] [-]

, 2022-10-31 13:02, pirms gada
Edvards Grīgs rakstīja: Tieši tā!Ceram uz panākumiem,jo viss ved uz to un izskatās,ka viss būs labi.Man personīgi vienmēr ir ļoti interesējis šorttreks(īpaši pēdējās sezonas),jo šortreks ir ļoti dinamisms sportaveids,kur viss var sagriezties kājām gaisām jau 1 apļa laikā.Ļoti dibamisks un interesants sporta veids gan sportistiem,gan skatītājiem,bet,protams,ka,ja mūsējie cīnas par augstākajām vietām,tad paliek daudz interesantāk.
Vienīgais,kas man dažreiz nepatīk šorttrekā,ka daudz laiku pēc sacīkstēm skatās,kur kam sodu iedot un ko iecelt nākamajā kārtā(īpaši sprintos,kā 500m).
mēs jau visi droši vien atceramies austrālieša Bredberija uzvaru. Tā gaidīšana ir nedaudz garlaicīga, bet ļoti vajadzīga, lai nebūtu lieku protestu un nejaušības neizjauc sacensības. Tādā ziņā man patīk, ka šorttrekā ir šis noteikums.

  +2 [+] [-]

, 2022-10-31 13:30, pirms gada
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: mēs jau visi droši vien atceramies austrālieša Bredberija uzvaru. Tā gaidīšana ir nedaudz garlaicīga, bet ļoti vajadzīga, lai nebūtu lieku protestu un nejaušības neizjauc sacensības. Tādā ziņā man patīk, ka šorttrekā ir šis noteikums.
Bredberija situāciju un neticamo uzvaru tiešām nekad nevar aizmirst.Tas bija kaut kas patiešām neticams.Ledus ir slidens un daudz vairāk nejaušības var notikt atšķirībā no sniega sporta veidiem,kas padaru visu vēl īpaši interesantāku. Protams,ka pārbaudīšana ir ļoti vajadzīga,lai viss būtu godīgi,bet,jā,tā starp 2 izciliem slidojumiem var baigi nosist adrenalīnu un aizrautību sportā.

     [+] [-]

, 2022-10-31 21:35, pirms gada
Edvards Grīgs rakstīja: Tieši tā!Ceram uz panākumiem,jo viss ved uz to un izskatās,ka viss būs labi.Man personīgi vienmēr ir ļoti interesējis šorttreks(īpaši pēdējās sezonas),jo šortreks ir ļoti dinamisms sportaveids,kur viss var sagriezties kājām gaisām jau 1 apļa laikā.Ļoti dibamisks un interesants sporta veids gan sportistiem,gan skatītājiem,bet,protams,ka,ja mūsējie cīnas par augstākajām vietām,tad paliek daudz interesantāk.
Vienīgais,kas man dažreiz nepatīk šorttrekā,ka daudz laiku pēc sacīkstēm skatās,kur kam sodu iedot un ko iecelt nākamajā kārtā(īpaši sprintos,kā 500m).

Jā, tā ir problēma, ka tik ilgi skatās sadursmes, bet šosezon ir uzlabojums un salīdzinot ar iepriekšējo sezonu jau ir daudz ātrāk. Kā arī vairāk nav atļauts pāragrs starts.