Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Krūzbergs uzvar pirmās kārtas slidojumā 1500 metros, tālāk tiek arī Bērziņš

Emils Ozerinskis

Krūzbergs uzvar pirmās kārtas slidojumā 1500 metros, tālāk tiek arī Bērziņš
Roberts Krūzbergs. Foto: AFP/Scanpix

LETA. Latvijas sportists Roberts Krūzbergs piektdien Monreālā Pasaules tūres šorttrekā pirmā posma 1500 metru sacensībās ar uzvaru pirmās kārtas slidojumā iekļuva ceturtdaļfinālā, bet Reinis Bērziņš iekļuva nākamajā kārtā 500 metru distancē.

Roberts Krūzbergs drīz pēc slidojuma sākuma pārvietojās uz otro vietu, trīs apļus pirms slidojuma beigām izvirzījās vadībā un cīņā ar čehu Zdeneku Sejpalu uzvarēja, distanci veikdams divās minūtēs un 22,339 sekundēs, čehu apsteidzot par 0,654 sekundēm.

Nākamajā kārtā iekļuva divi ātrākie katra slidojuma šorttrekisti, kā arī seši ātrākie trešo vietu ieguvēji.

Reinis Bērziņš priekšsacīkstēs bija pirmais gandrīz līdz finiša līnijai, tomēr beigās piekāpās britam Nailam Treisijam, kurš finišēja 41,668 sekundēs. Latvietis finiša līniju sasniedza 42 sekundes tūkstošdaļas vēlāk.

Pirmās kārtas sacensībām kvalificējās slidojumu uzvarētāji un deviņi ātrākie otro vietu ieguvēji 11 slidojumos. Bērziņš iekļuva nākamajā kārtā kā piektā labākā rezultāta otro vietu ieguvēju vidū autors.

1000 metru distances priekšsacīkstēs Bērziņš savā slidojumā uzvarēja, finišējot minūtē un 28,959 sekundēs. Viņš par 0,214 sekundēm apsteidza ķīnieti Luo Džaņšuo. Nākamajā kārtā iekļuva slidojumu uzvarētāji un deviņi no 11 otro vietu ieguvējiem.

Sestdien sacensības sāksies plkst.16 pēc Latvijas laika, bet svētdien - plkst.16.30.

Izmantotie resursi:
LETA