Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Krūzbergs un Bērziņš Monreālā sāks Pasaules tūres šorttrekā sezonu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Krūzbergs un Bērziņš Monreālā sāks Pasaules tūres šorttrekā sezonu
Reinis Bērziņš. Foto: AP/Scanpix

LETA. Latvijas sportisti Roberts Krūzbergs un Reinis Bērziņš šodien Monreālā sāks Pasaules tūres šorttrekā sezonas pirmā posma sacensības.

Piektdien sacensības sāksies no plkst.16 pēc Latvijas laika, sestdien - no plkst.16, bet svētdien - no plkst.16.30.

Pasaules tūrē, kas iepriekš bija zināma ar nosaukumu Pasaules kauss, šosezon tiks aizvadīti seši posmi. Pēc Monreālas sacensībām 1.-3.novembrī sportisti sacentīsies Soltleiksitijā, ASV, 6.-8.decembrī Pekinā, Ķīnā, 13.-15.decembrī Seulā, Dienvidkorejā, 7.-9.februārī Tilburgā, Nīderlandē, un 14.-16.februārī 2026.gada olimpisko spēļu mājvietā Milānā, Itālijā.

Komandu ieskaites uzvarētāja saņems Starptautiskās Slidošanas savienības (ISU) Kristāla globusu.

Eiropas čempionāts notiks 17.-19.janvārī Drēzdenē, Vācijā, bet pasaules meistarsacīkstes - 14.-16.martā Pekinā, Ķīnā.

Iepriekšējā sezonā no latviešiem vietu uz goda pjedestāla izcīnīja Bērziņš, kurš pirmajā posmā guva bronzu 1500 metru distancē. Pirms tam 2022./2023.gada sezona Krūzbergam un Bērziņam bija labākā viņu karjerās, kā arī visu laiku veiksmīgākā Latvijas šorttreka vēsturē Pasaules kausa sacensībās.