Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Bērziņš iekļūst pusfinālā abās 1500 metru sacensībās, Krūzbergam mainīgas sekmes

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Bērziņš iekļūst pusfinālā abās 1500 metru sacensībās, Krūzbergam mainīgas sekmes
Reinis Bērziņš cīņā ar konkurentiem. Foto: EPA/Scanpix

Latvijas šorttrekisti Reinis Bērziņš un Roberts Krūzbergs uzsākuši dalību Pasaules kausa izcīņas ceturtajā posmā. Bērziņam izdevās kvalificēties pusfinālam abās 1500 metru sacensībās, kamēr Krūzbergs tika 1000 metru ceturtdaļfinālā, kamēr otrajās 1500 metru sacensībās saņēma sodu un noslēdza dalību tajās.

• Pagājušajā nedēļā šorttrekisti Pekinā aizvadīja Pasaules kausa izcīņas trešo posmu, kurā augstvērtīgāko rezultātu uzstādīja Reinis Bērziņš, izcīnot ceturto vietu 1500 metru distancē. Tikmēr Roberts Krūzbergs tika pie devītās vietas 500 metros. Šonedēļ Pasaules kausa izcīņa risinās Dienvidkorejas galvaspilsētā Seulā.

• Pirmais no latviešiem sacensības 1000 metru distancē uzsāka Krūzbergs. Priekšsacīkstēs Latvijas šorttrekists nesasteidza notikumus, pēc starta iekārtojoties ceturtajā pozīcijā. Trīs apļus pirms finiša Krūzbergs izslidoja otrajā pozīcijā, bet pēc tam arī apsteidza pēdējo no konkurentiem, finiša taisnei mierīgi izslidojot cauri lepnā vientulībā.

Otrajā kārtā Krūzbergs daudz ātrāk uzņēmās slidojuma vadību, to noturot līdz brīdim, kad pus apli līdz finišam viņu apsteidza ķīnietis Šaoans Liu. Nīderlandietis Itžaks de Lāts izmisīgi centās tikt priekšā Krūzbergam finiša taisnē, bet nesekmīgi. Tiesa slidojums bija gana ātrs, lai arī viņš tiktu ceturtdaļfinālā līdztekus Liu un Krūzbergam. Sacensību ceturtdaļfināls paredzēts sestdien, plkst. 6:48.

• Tikmēr Bērziņš startēja 1500 metru pirmo sacensību ceturtdaļfinālā. Slidojuma ievadā Bērziņš mierīgi slidoja trešajā pozīcijā. Latvietis vairākkārt centās izvirzīties pirmajā pozīcijā, bet citi konkurenti to nevēlējās pieļaut. Sešus apļus pirms finiša Bērziņam izdevās tikt pirmajā pozīcijā, kuru pārliecinoši viņš noturēja un tādējādi iekļuva pusfinālā. Tas paredzēts sestdien, plkst. 7:37.

• Dienas noslēgumā notika arī ceturtdaļfināls otrajās 1500 metru sacensībās. Tajās startēja gan Bērziņš, gan Krūzbergs, kuri sākotnēji bija ielikti vienā slidojumā, bet tad sadalīti. Vispirms uz starta stājās Krūzbergs, kuram šīs sacensības izvērtās neveiksmīgi. Slidojuma sākumā Krūzbergs atradās grupas vidū, bet drīz vien izvirzījās vadībā. Sešus apļus pirms finiša latvietis slidoja aiz Ķīnas un Nīderlandes sportistiem, bet divus apļus pirms finiša cīņā par otro pozīciju ar ķīnieti Zivei Renu notika sadursme, kurā tiesneši par vainīgo atzina Krūzbergu, piešķirot sodu, kas nozīmēja, ka šīs sacensības latvietim bija noslēgušās.

• Bērziņš savā slidojumā uzreiz nespēja izvirzīties vadībā, pēc tam iekārtojoties piektajā pozīcijā. Piecus apļus pirms finiša viņš sāka cīņu par labāku pozīciju, bet trīs apļus pirms finiša jau izvirzījās vadībā. Kopā ar Austrālijas šorttrekistu Brendanu Koriju viņiem izdevās aizbēgt no pārējiem konkurentiem, bet finiša taisnē latvietis nepamanīja austrālieša centienus izraut uzvaru slidojumā. Tādējādi vajadzēja fotofinišu, lai noskaidrotu, ka slidojumā uzvarējis Bērziņš, esot pārāks par četrām sekundes tūkstošdaļām.

• Līdz ar to Bērziņš svētdien startēs arī otro 1500 metru sacensību pusfinālā, kas sāksies plkst. 7:29. Tikmēr Krūzbergs ierindots dalītā 45. pozīcijā un var koncentrēties startam 1000 metros. Sacensības iespējams vērot "Skating ISU" YouTube kontā.